Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
Amelio a jakie leki bierzesz na tarczycę? Może endokrynolog powinien ci coś dac na obniżenie tych przeciwciał. Może to własnie one utrudniają zajście w ciążę.
To może być nawet dobra wiadomość, że znasz przyczynę. Możesz wziąć odpowiedni leki i wszystko będzie dobrze. -
Płatek szkarłatny wrote:Amelio a jakie leki bierzesz na tarczycę? Może endokrynolog powinien ci coś dac na obniżenie tych przeciwciał. Może to własnie one utrudniają zajście w ciążę.
To może być nawet dobra wiadomość, że znasz przyczynę. Możesz wziąć odpowiedni leki i wszystko będzie dobrze.
Płatku z tego co mi wiadomo to na podwyższone przeciwciała nie ma leków. Podobno pomaga dieta bezglutenowa, ale Am ją stosuje. Tak jak napisała - przeciwciała to ciężki zawodnik...ja sama mam podwyższone ale nie aż tak bardzo, ciekawe jakie będą po ciąży, już się boję....Amelia San lubi tę wiadomość
-
No tak, generalnie się nie leczy. A czy ginekolog potwierdził, że one mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Jeśli tak to jest możliwe leczenie steroidami. Ma to wiele skutków ubocznych ale gdyby było skuteczne...
Ja mam taka sytuacje, że nie wiadomo czemu się nie udaje. Czasem wolałabym wiedzieć i móc się leczyć. -
nick nieaktualnyDzien dobry
Am przykro mi ja robilam przeciwciała już w ciąży i były wysokie więc nie wiem jak to było przed
Platku wiadomo że lepiej wiedzieć w czym problem i moc działać niż tak walczyć nie wiadomo z czym
A ja chyba dosatalam okres czy to możliwe żeby 5 tyg po porodzie przy karmieniu piersią tak szybko przyszedł? Od dwóch tygodni po tym całym połogu ani śladu aż tu nagle wczoraj krwawienie i brzuch pobolewania:-\ dobrze że w pon mam wizytę u mojego gina -
Dziewczyny, mam do sprzedania nowe opakowanie Inofemu wspomagającego starania. Ja już go nie używam, bo pomógł mi przenieść się na fioletową stronę i będę po 2 latach starań mieć synka. Leczyłam się na niepłodność i inozytol był wskazany przez mojego lekarza. Mam niedoczynność, problemy z cystami, a zaszłam w ciążę w cyklu z niedrożnego jajowodu Jestem z Krakowa, mogę też wysłać Inofem pocztą.
W opakowaniu jest 30 saszetek, dorzucam jeszcze dodatkowo 3 z poprzedniego opakowania.
Cena u mnie - 30 zł za 33 saszetki.
(w najtańszej aptece Gemini macie go po 38,89 +12,49 przesyłka, także myślę że się opłaca, datę ma do końca września 2016 - http://www.aptekagemini.pl/inofem-30-saszetek.html ).
Czekam na wiadomość.
Buziaki i powodzenia w staraniach!!!
(urlop również naprawdę pomaga, sprawdziłam na własnej skórze:) -
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, mam do sprzedania nowe opakowanie Inofemu wspomagającego starania. Ja już go nie używam, bo pomógł mi przenieść się na fioletową stronę i będę po 2 latach starań mieć synka. Leczyłam się na niepłodność i inozytol był wskazany przez mojego lekarza. Mam niedoczynność, problemy z cystami, a zaszłam w ciążę w cyklu z niedrożnego jajowodu Jestem z Krakowa, mogę też wysłać Inofem pocztą.
W opakowaniu jest 30 saszetek, dorzucam jeszcze dodatkowo 3 z poprzedniego opakowania.
Cena u mnie - 30 zł za 33 saszetki.
(w najtańszej aptece Gemini macie go po 38,89 +12,49 przesyłka, także myślę że się opłaca, datę ma do końca września 2016 - http://www.aptekagemini.pl/inofem-30-saszetek.html ).
Czekam na wiadomość.
Buziaki i powodzenia w staraniach!!!
(urlop również naprawdę pomaga, sprawdziłam na własnej skórze:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
100krotko No przykro mi,że Ci @ nie dała więcej spokoju, no zdaża się tak - mam kolezankę, która karmila ekologicznie a @ przyszła po 4 tygodniach. No chyba że jeszcze się jednak coś po połogu oczyszcza - lekarz Ci wszystko powie.
A u mnie @...
Am Paskudne te Twoje przeciwciała, ale mam nadzieję, że jeszcze dieta poskutkuje i spadnąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:25
-
Amelia San wrote:Oh Ewelinka, tulę mocno Jednak franca przyszła? Paskuda jedna.. U mnie już powoli się wyprowadza. Powiem Ci , że pierwszy raz od kilku miesięcy boli mnie prawy jajnik. Zawsze tylko lewy. Może z prawego teraz owulacja będzie? Kupiłam znowu ten Cyclodynon wg zaleceń lekarza i zaczynam od dzisiaj.
Przeciwciała są paskudne ale co zrobić? Mogę się jedynie modlić.
A ten cyclodynon to na co? -
Amelia San wrote:Miejmy nadzieję, że przyniesie A Wy odpuszczacie tylko ze względu na ten ząb? Może chwila odpoczynku będzie miała zbawienny wpływ na Wasze starania? Wiem, że to smutne.. Ja już też za każdym razem czuję takie wypalenie w środku.. Ale dalej będę walczyć, bo pragnienie dziecka jest silniejsze od moich rozterek. Mam nadzieję, że te napro Wam pomoże Będę się o to modlić i mocno trzymać kciuki
Cycklodynon jest na uregulowanie cyklu ale też ma jakiś dobry wpływ na owulację podobno. Jeden cykl mam za sobą (3miesiące) teraz zczynam drugi.. Zobaczymy. Jeszcze podrasuję tą tarczycę silniejszymi środkami, a czas pokaże.
Dziękuje Kochana Ja równiez się za Was modlę W końcu się doczekamy mam nadziejęAmelia San lubi tę wiadomość
-
Ewelinka, dobry pomysł. Zrób z zębem porządek, przy okazji odpoczniesz od staraniowego stresu i z nowymi siłami zaczniesz działać. A poza tym kto wie, czy ząb nie wpływa źle na Twój organizm? O tym się nie mówi, ale problemy z zębami powodują różne rzeczy w całym organizmie. Przykładem jestem ja-miałam torbiel na jedynce a od niej zrobiła mi się plamica jakas tam (już sama nazwy nie pamiętam, a w necie o niej niewiele). Dermatolog kazał mi zrobić porządek z zębem i tadam, zniknęła.
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Przez ząb najbliżej do krwiobiegu. Mała dziurka w zębie to furtka dla bakterii, wirusów i innych ustrojstw, które mają dostęp do całego organizmu.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 07:40
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny