X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
Odpowiedz

Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio bardzo mi przykro :( :*

Amelia San lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelio a jakie leki bierzesz na tarczycę? Może endokrynolog powinien ci coś dac na obniżenie tych przeciwciał. Może to własnie one utrudniają zajście w ciążę.
    To może być nawet dobra wiadomość, że znasz przyczynę. Możesz wziąć odpowiedni leki i wszystko będzie dobrze.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Amelio a jakie leki bierzesz na tarczycę? Może endokrynolog powinien ci coś dac na obniżenie tych przeciwciał. Może to własnie one utrudniają zajście w ciążę.
    To może być nawet dobra wiadomość, że znasz przyczynę. Możesz wziąć odpowiedni leki i wszystko będzie dobrze.

Płatku z tego co mi wiadomo to na podwyższone przeciwciała nie ma leków. Podobno pomaga dieta bezglutenowa, ale Am ją stosuje. Tak jak napisała - przeciwciała to ciężki zawodnik...ja sama mam podwyższone ale nie aż tak bardzo, ciekawe jakie będą po ciąży, już się boję....

o14882c3tzwz2hbc.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, generalnie się nie leczy. A czy ginekolog potwierdził, że one mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Jeśli tak to jest możliwe leczenie steroidami. Ma to wiele skutków ubocznych ale gdyby było skuteczne...
    Ja mam taka sytuacje, że nie wiadomo czemu się nie udaje. Czasem wolałabym wiedzieć i móc się leczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Am przykro mi :-\ ja robilam przeciwciała już w ciąży i były wysokie więc nie wiem jak to było przed :-\

Platku wiadomo że lepiej wiedzieć w czym problem i moc działać niż tak walczyć nie wiadomo z czym

A ja chyba dosatalam okres :-\ czy to możliwe żeby 5 tyg po porodzie przy karmieniu piersią tak szybko przyszedł? Od dwóch tygodni po tym całym połogu ani śladu aż tu nagle wczoraj krwawienie :-\ i brzuch pobolewania:-\ dobrze że w pon mam wizytę u mojego gina

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do sprzedania nowe opakowanie Inofemu wspomagającego starania. Ja już go nie używam, bo pomógł mi przenieść się na fioletową stronę i będę po 2 latach starań mieć synka. Leczyłam się na niepłodność i inozytol był wskazany przez mojego lekarza. Mam niedoczynność, problemy z cystami, a zaszłam w ciążę w cyklu z niedrożnego jajowodu :) Jestem z Krakowa, mogę też wysłać Inofem pocztą.
    W opakowaniu jest 30 saszetek, dorzucam jeszcze dodatkowo 3 z poprzedniego opakowania.

Cena u mnie - 30 zł za 33 saszetki.

(w najtańszej aptece Gemini macie go po 38,89 +12,49 przesyłka, także myślę że się opłaca, datę ma do końca września 2016 - http://www.aptekagemini.pl/inofem-30-saszetek.html ).
    Czekam na wiadomość.

Buziaki i powodzenia w staraniach!!!
    (urlop również naprawdę pomaga, sprawdziłam na własnej skórze:)

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziewczyny, mam do sprzedania nowe opakowanie Inofemu wspomagającego starania. Ja już go nie używam, bo pomógł mi przenieść się na fioletową stronę i będę po 2 latach starań mieć synka. Leczyłam się na niepłodność i inozytol był wskazany przez mojego lekarza. Mam niedoczynność, problemy z cystami, a zaszłam w ciążę w cyklu z niedrożnego jajowodu :) Jestem z Krakowa, mogę też wysłać Inofem pocztą.
    W opakowaniu jest 30 saszetek, dorzucam jeszcze dodatkowo 3 z poprzedniego opakowania.

Cena u mnie - 30 zł za 33 saszetki.

(w najtańszej aptece Gemini macie go po 38,89 +12,49 przesyłka, także myślę że się opłaca, datę ma do końca września 2016 - http://www.aptekagemini.pl/inofem-30-saszetek.html ).
    Czekam na wiadomość.

Buziaki i powodzenia w staraniach!!!
    (urlop również naprawdę pomaga, sprawdziłam na własnej skórze:)
    A mogłabyś napisać czy masz PCO? Podobno tylko przy PCO się to stosuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am rpzkrecilo się na dobre jedyny plus to że brzuch tylko lekko cmi a zawsze bolal i to bardzo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Ci dam braciszka!!!! Ja narazie nie chce przeżywa kryzys z Lenka to mi wystarczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amciu!!!!!!!!!!!! Bo ja Cię znajde i....no :-D
    Nie myślę o drugim najpierw muszę nauczyć męża obsługi pierwszego :-) bo jak narazie to tylko się chwali a ja sama zginę z dwoma urwiskami

littleladybird lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko :) No przykro mi,że Ci @ nie dała więcej spokoju, no zdaża się tak - mam kolezankę, która karmila ekologicznie a @ przyszła po 4 tygodniach. No chyba że jeszcze się jednak coś po połogu oczyszcza - lekarz Ci wszystko powie.

A u mnie @...

Am <3 Paskudne te Twoje przeciwciała, ale mam nadzieję, że jeszcze dieta poskutkuje i spadną <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:25

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Oh Ewelinka, tulę mocno <3 Jednak franca przyszła? Paskuda jedna.. U mnie już powoli się wyprowadza. Powiem Ci , że pierwszy raz od kilku miesięcy boli mnie prawy jajnik. Zawsze tylko lewy. Może z prawego teraz owulacja będzie? Kupiłam znowu ten Cyclodynon wg zaleceń lekarza i zaczynam od dzisiaj.
    Przeciwciała są paskudne ale co zrobić? Mogę się jedynie modlić.
    No ciekawe - może prawy ci szczęscie przyniesie? :) U mnie tez zawsze lewy :) No my teraz odpuszczamy - ten cykl na pewno, może tez nastepny, bo mam miec zeba wyrywanego w końcu - trochę odpoczniemy, ale smutno tak, że to tyle czasu trwa a dalej nic :( Może to napro pomoże...
    A ten cyclodynon to na co?

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia San wrote:
    Miejmy nadzieję, że przyniesie ;) A Wy odpuszczacie tylko ze względu na ten ząb? Może chwila odpoczynku będzie miała zbawienny wpływ na Wasze starania? Wiem, że to smutne.. Ja już też za każdym razem czuję takie wypalenie w środku.. Ale dalej będę walczyć, bo pragnienie dziecka jest silniejsze od moich rozterek. Mam nadzieję, że te napro Wam pomoże <3 Będę się o to modlić i mocno trzymać kciuki <3 :)
    Cycklodynon jest na uregulowanie cyklu ale też ma jakiś dobry wpływ na owulację podobno. Jeden cykl mam za sobą (3miesiące) teraz zczynam drugi.. Zobaczymy. Jeszcze podrasuję tą tarczycę silniejszymi środkami, a czas pokaże.
    No teraz mamy odpuścić ze względu na obserwacje napro, żeby nie zaburzać. I powiem Ci, że jest mi to potrzebne... bo już nie mam siły się co cykl po owulacji zastanawiać czy się udało, choć i tak wiem, że nie... Chcę w spokoju poćwiczyć bez wyzutów sumienia, a do kwietnia poczekamy, bo tego zęba od dawna wyrywam (ale ciągle się staramy i jakoś się nie umawiałam, bo może bedę w ciąży to jak wyrwać), także myślę, że najwyższa pora to zrobić i mieć z głowy, bo potem jak jakimś cudem się uda, to nie bede mogła wyrywać itd. A od czasu do czasu sie odzywa i chcę to już mieć z głowy. No a może napro coś podpowie, chcę jeszcze te badania w związku z poronieniami zrobić, także przerwa się przyda.
    Dziękuje Kochana <3 Ja równiez się za Was modlę :) W końcu się doczekamy mam nadzieję <3

• elmalia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, dobry pomysł. Zrób z zębem porządek, przy okazji odpoczniesz od staraniowego stresu i z nowymi siłami zaczniesz działać. A poza tym kto wie, czy ząb nie wpływa źle na Twój organizm? O tym się nie mówi, ale problemy z zębami powodują różne rzeczy w całym organizmie. Przykładem jestem ja-miałam torbiel na jedynce a od niej zrobiła mi się plamica jakas tam (już sama nazwy nie pamiętam, a w necie o niej niewiele). Dermatolog kazał mi zrobić porządek z zębem i tadam, zniknęła.

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ząb najbliżej do krwiobiegu. Mała dziurka w zębie to furtka dla bakterii, wirusów i innych ustrojstw, które mają dostęp do całego organizmu.
    Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 07:40

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć <3 samych przyjemności Wam życzę <3
    P.S. d94c1d009df8acc2med.jpg
    Dziękuję każdej z Was za kciuki, modlitwy i dobre myśli <3

100krotka:), ewelinka2210, Wedmoczka, Amelia San, Marta29, Broszka lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jest jest :-) :-D :-) :-D :-P :O Littelku jak ją się cieszę Kochana :-) <3 gratulacje :-)

Amelia San, littleladybird, Marta29 lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little :) Ty wiesz <3 ogromne gratulacje :)

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little-gratulacje z całego serducha <3 Chyba nie mogłaś sobie lepszych walentynek wymarzyć! Dużo zdrówka kochana!!!!!

Amelia San, littleladybird lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, jak się cieszę!!! To cudowne po prostu :)

littleladybird, ewelinka2210, Amelia San lubią tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ