Niby wszystko ok ale zajść w ciążę nie można.. Zapraszam do rozmowy.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
100krotko ja dołączam się do życzeń Am. Przede wszystkim życzę Ci zdrowej fasolki, przyjemnej ciąży i łatwego porodu :*
Ja pracuję od 8 do 14 lub od 7 do 13. Pracuję w szkole w sekretariacie i największy nawał pracy mam we wrześniu, w kwietniu (sprawdzian szóstoklasistów), w czerwcu i na przełomie lat kalendarzowych. Maj to chyba jest najspokojniejszy miesiąc
Pracuję tylko na 3/4 etatu niestety, ponieważ szkoła jest mała i jestem jedyną osobą z administracji w tej placówce nie licząc dyrektora.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Hej hej Brewki już zrobione?
Mam do Was pytanie. Ostatnio lekarka pierwszego kontaktu po rozmowie ze mną na temat ciąży poradziła mi abym wykonała badanie prolaktyny. I po wykonaniu badania okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę - dostałam na to Bromergon.
Planuję jeszcze zrobić progesteron. Czy któraś z Was robiłam może to badanie? Bo nie wiem kiedy je zrobić.
Bo w necie pisze aby progesteron badać między 21-23 dniem cyklu. U mnie jutro 23 dzień i chyba pójdę się zbadać. -
Progesteron najlepiej zrobić trzy razy: na początku cyklu, w okresie okołoowulacyjnym i w 7dpo. Dla każdej fazy są różne normy.
W moim lab są takie:
0,20-1,50 faza folic
0,80-3,00 owulacja
1,70-27,00 faza lutealna
Idź jutro i zbadaj
A ja znikam na jakiś czas. Uciekam do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 14:04
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Największe stężenie progesteronu wypada siedem dni po owulacji, czyli w 21-23 dniu cyklu. Wtedy więc najlepiej dokonać badania, a kiedy miałaś owulację?
Testy owulacyjne wychodziły pozytywne w 13, 14 i 15 dniu cyklu
Temperaturę mierzę od 15 dnia cyklu, bo wtedy też zaopatrzyłam się w termometr owulacyjny. Temperatury nanoszę codziennie na wykres, ale zaznaczam "ignoruj", bo inaczej znika linia prawdopodobnej owulacji.
Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, abyś mogła zerknąć na mój wykres -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Wiem wiem, że od lutego, bo pisałaś. Ale wcześniej przed tym nieszczęściem? [*]
My się przestaliśmy zabezpieczać w zasadzie zaraz po ślubie ale jak nic z tego nie wychodziło to zaczęliśmy się strać od 7miesięcy, to nasz 9cykl
Ale się nie poddajemy, będziemy walczyć do skutku
Bardzo dobrze, trzeba walczyć!
A temperaturę mierzysz? Albo testy owulacyjne robisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 14:49
-
nick nieaktualnyAmelia San wrote:Och biedna.. Bardzo współczuję, tylko się udało i tu takie nieszczęście..
Życzę Ci kochana, żeby teraz się udało z całego serca tego Ci życzę
Tak mierzę i testy też robię.
Ja moje zamieszczam w komentarzach, jak chcesz to zerknij -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już jestem Jestem dziś mega głodna, w pracy za bardzo nie czułam głodu a teraz wszystko mi się wykręca zaraz zrobię sobie jakiś szybki obiad
Ja w tym cyklu chciałam robić testy owu, ale przez chorobę zrezygnowałam.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny