nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Marlena. Ja niestety nie
Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam
W zależności w czym jest podane17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualnyJa zażywam VitrumD3 50 ug, niby zalecana wg producenta 1 kapsułka dziennie.
W publikacjach do tej pory się nie spotkałam. Warto może zbadać ilośc tej witaminy. Mi zlecono i w poniedziałek będę wiedzieć czy mam duży niedobór. Koleżanka która starała się o bobasa też miała spory niedobór i mówiła że lekarz zalecił jej 5000 j.m.- dopiero po takiej dawce doszła do dolnej granicy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAJA_S wrote:Dziewczyny nie kłóćcie się nie po to jest ten wątek.
Marlena masz rację powinniśmy o siebie dbać i to szczególnie, ale to nie daję nam gwarancji na zdrowe dziecko!
Margoz sama dobrze wiesz, że autyzm to choroba wielotorowa. Nie ma jednej przyczyny czemu powstaje. A autyzm dziecka może być nawet spowodowany szczepionkami... gdzieś się na to natknęłam ale czy to prawda nie wiem. Ale ty wiesz tyle razy powtarzałam, że jesteś niesamowitą mamą i zasłużyłaś na tą drugą fasolinke :*
Teraz to mam pytanie. 12mamy badanie nasienia a mi narzeczonego rozwaliło na łopatki. Gorączka ponad 38... i teraz co z badaniami?
Jednak jie upieram sie, moge sie mylic Najlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj -
Annie1981 wrote:Marlena. Ja niestety nie
Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam -
Selina wrote:Z tego co wiem, to za krotki okres czasu zeby przez chorobe nasienie moglo byc gorszej jakosci. Bardziej to co dzialo sie z mezem 1-2miesiace wstecz mialoby wplyw - poczytajcie oprocesie spermatogenezy.
Jednak jie upieram sie, moge sie mylic Najlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj
Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze
Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne17.11.17-poronienie całkowite -
AJA_S wrote:Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze
Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne -
Hopeless wrote:Poza tym jak wyniki wyjda złe to nie będziesz wiedziała czy tak jest faktycznie czy to chwilowe pogorszenie stanu przez przeziębienie.
I właśnie mi o to się rozchodzi...
Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?17.11.17-poronienie całkowite -
Z tego by wychodziło ze lepiej teraz. A duża ma gorączkę?
-
nick nieaktualny
-
No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.
Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj...
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualnyAJA_S wrote:I właśnie mi o to się rozchodzi...
Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:55
-
Wróblowa wrote:No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.
Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj... -
Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.
Annie chodzi mi o jednostki każda firma ma swoją wybraną jednostkę w której podaje dzienne zapotrzebowanie:/
www.jednostek-miary.info/index.php17.11.17-poronienie całkowite