nie odpuszcze i będe mamą w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Marlena. Ja niestety nie
Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam
W zależności w czym jest podane17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualnyJa zażywam VitrumD3 50 ug, niby zalecana wg producenta 1 kapsułka dziennie.
W publikacjach do tej pory się nie spotkałam. Warto może zbadać ilośc tej witaminy. Mi zlecono i w poniedziałek będę wiedzieć czy mam duży niedobór. Koleżanka która starała się o bobasa też miała spory niedobór i mówiła że lekarz zalecił jej 5000 j.m.- dopiero po takiej dawce doszła do dolnej granicy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAJA_S wrote:Dziewczyny nie kłóćcie się nie po to jest ten wątek.
Marlena masz rację powinniśmy o siebie dbać i to szczególnie, ale to nie daję nam gwarancji na zdrowe dziecko!
Margoz sama dobrze wiesz, że autyzm to choroba wielotorowa. Nie ma jednej przyczyny czemu powstaje. A autyzm dziecka może być nawet spowodowany szczepionkami... gdzieś się na to natknęłam ale czy to prawda nie wiem. Ale ty wiesz tyle razy powtarzałam, że jesteś niesamowitą mamą i zasłużyłaś na tą drugą fasolinke :*
Teraz to mam pytanie. 12mamy badanie nasienia a mi narzeczonego rozwaliło na łopatki. Gorączka ponad 38... i teraz co z badaniami?
Jednak jie upieram sie, moge sie mylicNajlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj
-
Annie1981 wrote:Marlena. Ja niestety nie
Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam -
Selina wrote:Z tego co wiem, to za krotki okres czasu zeby przez chorobe nasienie moglo byc gorszej jakosci. Bardziej to co dzialo sie z mezem 1-2miesiace wstecz mialoby wplyw - poczytajcie oprocesie spermatogenezy.
Jednak jie upieram sie, moge sie mylicNajlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj
Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze
Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne17.11.17-poronienie całkowite -
AJA_S wrote:Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze
Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne -
Hopeless wrote:Poza tym jak wyniki wyjda złe to nie będziesz wiedziała czy tak jest faktycznie czy to chwilowe pogorszenie stanu przez przeziębienie.
I właśnie mi o to się rozchodzi...
Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?17.11.17-poronienie całkowite -
Z tego by wychodziło ze lepiej teraz. A duża ma gorączkę?
-
nick nieaktualny
-
No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.
Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj...
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualnyAJA_S wrote:I właśnie mi o to się rozchodzi...
Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?o tym pisalam, ale moze zle nazwalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:55
-
Wróblowa wrote:No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.
Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj... -
Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.
Annie chodzi mi o jednostki każda firma ma swoją wybraną jednostkę w której podaje dzienne zapotrzebowanie:/
www.jednostek-miary.info/index.php17.11.17-poronienie całkowite