X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nie odpuszcze i będe mamą w 2017
Odpowiedz

nie odpuszcze i będe mamą w 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena. Ja niestety nie ;)
    Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Czy Ty wiesz jaka jest dzienna dawka wit D? Czytałam, że 20-50 a na kompleksie witamin Centrum jest 5 i pisze, że to pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania i zgłupiałam ;)

W zależności w czym jest podane ;)

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam VitrumD3 50 ug, niby zalecana wg producenta 1 kapsułka dziennie.
    W publikacjach do tej pory się nie spotkałam. Warto może zbadać ilośc tej witaminy. Mi zlecono i w poniedziałek będę wiedzieć czy mam duży niedobór. Koleżanka która starała się o bobasa też miała spory niedobór i mówiła że lekarz zalecił jej 5000 j.m.- dopiero po takiej dawce doszła do dolnej granicy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    czy ktoś tu jest ze Śląska? :)
    Ja jestem :)

Ej no dziewczyny nie kloccie sie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dziewczyny nie kłóćcie się nie po to jest ten wątek.
    Marlena masz rację powinniśmy o siebie dbać i to szczególnie, ale to nie daję nam gwarancji na zdrowe dziecko!
    Margoz sama dobrze wiesz, że autyzm to choroba wielotorowa. Nie ma jednej przyczyny czemu powstaje. A autyzm dziecka może być nawet spowodowany szczepionkami... gdzieś się na to natknęłam ale czy to prawda nie wiem. Ale ty wiesz tyle razy powtarzałam, że jesteś niesamowitą mamą i zasłużyłaś na tą drugą fasolinke :*

Teraz to mam pytanie. 12mamy badanie nasienia a mi narzeczonego rozwaliło na łopatki. Gorączka ponad 38... i teraz co z badaniami?
    Z tego co wiem, to za krotki okres czasu zeby przez chorobe nasienie moglo byc gorszej jakosci. Bardziej to co dzialo sie z mezem 1-2miesiace wstecz mialoby wplyw - poczytajcie oprocesie spermatogenezy.
    Jednak jie upieram sie, moge sie mylic :) Najlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj

• Agusia1987 Nowa

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też pod tym podpisuje, że będę mama w 2017. Mam czas do końca marca bo potem muszę złożyć wypowiedzenie i przenieść się do innego miasta a nie wiem jak będzie tam z praca.

Agnieszka1987
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja biorę 2000j. I to jest taka dawka do końca życia. Jak miałam podejrzenie niedobory przez 2 miesiące brałam 4000 jednostek.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Z tego co wiem, to za krotki okres czasu zeby przez chorobe nasienie moglo byc gorszej jakosci. Bardziej to co dzialo sie z mezem 1-2miesiace wstecz mialoby wplyw - poczytajcie oprocesie spermatogenezy.
    Jednak jie upieram sie, moge sie mylic :) Najlepiej zadzwon jutro do kliniki i zapytaj

Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze ;)
    Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Spermatogeneze pamiętam że szkoły jeszcze ;)
    Tylko tu chodzi mi bardziej o wysoką temperaturę. I tabletki przeciw zapalne
    Poza tym jak wyniki wyjda złe to nie będziesz wiedziała czy tak jest faktycznie czy to chwilowe pogorszenie stanu przez przeziębienie.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Poza tym jak wyniki wyjda złe to nie będziesz wiedziała czy tak jest faktycznie czy to chwilowe pogorszenie stanu przez przeziębienie.

I właśnie mi o to się rozchodzi...
    Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
    Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego by wychodziło ze lepiej teraz. A duża ma gorączkę?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA na prawdę zadzwoń i zapytaj. Przecież to normalne, że chcesz wiedzieć czy to ma sens , a oni tam będą wiedzieć najlepiej.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.

Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj...

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Z tego by wychodziło ze lepiej teraz. A duża ma gorączkę?
    Niby nie bo 38,4 ale on raczej nie gorączkuje... w pon zadzwonię :/ nie mam wyjścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    I właśnie mi o to się rozchodzi...
    Szperałam w Google... i jedyne co sensownego znalazłam to: "Wiadomo np. że choroby którym towarzyszy wysoka gorączka (np. grypa) powodują spadek jakości nasienia w kilka tygodni po chorobie6, 7. Innymi czynnikami podnoszącymi temperaturę jąder mogą być np. częste gorące kąpiele, częste wizyty w saunie, noszenie nieprzewianej bielizny, siedzący tryb pracy. Dlatego pacjenci z obniżonymi parametrami nasienia starający się o dziecko powinni ich bezwzględnie unikać lub je minimalizować."
    Więc na to wychodzi, że lepiej pójść teraz niż np za 2tyg... Czy źle rozumuje?
    Dokladnie tak :) o tym pisalam, ale moze zle nazwalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:55

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    No pewnie Aja, kto pyta nie błądzi.

Ja wspominałam wczoraj o testowaniu, ale daruje, temp spadła i mam plamienia... wczoraj był mleczno-brązowy śluz, a dziś jaśniutka krew. Podła @ przybywaj...
    Przykro mi :(

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    W zależności w czym jest podane ;)
    To znaczy?

Piszecie o dość dużych dawkach, więc jak 5ug w Centrum może uzupełniać dzienne zapotrzebowanie? Może Centrum to ściema? ;)

Agusia1987. Witaj i powodzenia życzę :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
    No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Siedze i wyję przed komputerem jak dziecko, dobrze że męża nie ma.
    No nic, trzeba wziąć się w garść, może uderze w jakiś shopping dla zabicia myśli.
    Tule cie mocno :*
    Annie chodzi mi o jednostki każda firma ma swoją wybraną jednostkę w której podaje dzienne zapotrzebowanie:/
    www.jednostek-miary.info/index.php

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa głowa do góry. Kiedyś przyjdzie i na nas czas ;)
    Mnie @ oszukuje. Czuje że za chwilę się pojawi, kilka kropel czerwonych rano i przechodzi. I tak od 3 dni.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ