X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja też nie mogę w to uwierzyć, że mimo informacji na pierwszej stronie i ogólnej niechęci do takich osób, one dalej wpadają ze swoimi pozytywami na wątek, oczekują poklasku albo poklepania po pleckach jak latają na bety i po 2-4 postach znikają jak makiem zasiał, bo przecież są w ciąży, więc idą na fiolet. :)
    Brakuje jeszcze dopisku "czy wy też widzicie tą kreskę, bo nie wiem czy mam omamy?", wtedy doradziłabym wizytę u okulisty.

Nie wpiszę Cię na pierwszą stronę, chyba, że będziesz się udzielać. Już w tym miesiącu minimum jedna wpadła tu tylko z jednym postem - pozytywny test - i tyle jej było. ;)

Też mnie trochę nosi, jak widzę takie coś, ale - na pocieszenie, odpukać w niemalowane - na tym wątku nie było jeszcze takiego trolla 🧌, jak na którymś z poprzednich wątków miesięcznych. Dla tych, co tego nie widziały lub nie pamiętają: laska pisała coś w stylu, że nie wie, czy jest w ciąży (bo nie chciała), stosowali zabezpieczenia, on ją w ogóle tylko palcem pomiział, a wcześniej mył rękę, no ale ona mimo pierdyliarda testów negatywnych robionych już od ho ho ho, a może i dłużej, nadal nie jest pewna, czy nie zaciążyła. Do tej pory nie wiem, czy to był troll level miliard, czy po prostu kretynka 🤔
    Edit: zwłaszcza, że pisała to również na wątku o Tęczowych Dzieciach, co już mnie ugotowało na maksa 🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 15:07

aszin, Saule, DreamBee, kitka_, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    13.01. beta 3307,5 prog 37,10
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Moj ginekolog napisał tylko „Astenoteratozoospermia, pilnie męża do urologa lub androloga wygonić”. Udało mu się zapisać na poniedziałek. Może te negatywne wyniki były konieczne, żeby w końcu rzucił te cholerne palenie. Pamiętam jak na wątku październikowym pisałam, że ja do stóp przebadana, a męża ciężko miałam wysłać na badanie nasienia, bo mówił się czuję się świetnie to nasienie też jest dobre. No i mamy te „czuję się świetnie”. Mąż widzę, że dostał tymi wynikami w twarz i zmobilizował się do rzucenia palenia. Już szuka i porównuje gumy, plastry i tabletki 🤯. Z supli zamówiłam mu Fertilmen z formeds, dodatkowo do tego więcej witaminy C i magb6. W domu mamy jeszcze l-argininę, którą włączyliśmy w zeszłym miesiącu, d3+k2, omega 3 i witaminy z prenacare dla mężczyzn. Planujemy jeszcze włączyć sok pomidorowy. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba tutaj najbardziej polecałyście smakowo Dawtona? Czy się mylę?

Po wdrożeniu takiego combo wyniki mogą się poprawić dopiero po 72 dniach? Czyli są marne przez 72 dni i nagle się poprawiają czy jak to wygląda?
    One się poprawiają stopniowo w ciągu tych 3 miesięcy raczej. Szansa nawet z takimi wynikami zawsze jest. Jak mąż pali to już masz odpowiedź czemu taka słaba ruchliwość. ;) na morfologię bym aż tak nie patrzyła, bo oni tu oceniają tylko jakiś tam ułamek procenta z całości i mogli wybrać akurat fragment gdzie tych prawidłowych było jak na lekarstwo.
    Dodatkowo warto zrobić oczywiście USG czy nie ma żylaków, posiewy itd.

dailydamn lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Też mnie trochę nosi, jak widzę takie coś, ale - na pocieszenie, odpukać w niemalowane - na tym wątku nie było jeszcze takiego trolla 🧌, jak na którymś z poprzednich wątków miesięcznych. Dla tych, co tego nie widziały lub nie pamiętają: laska pisała coś w stylu, że nie wie, czy jest w ciąży (bo nie chciała), stosowali zabezpieczenia, on ją w ogóle tylko palcem pomiział, a wcześniej mył rękę, no ale ona mimo pierdyliarda testów negatywnych robionych już od ho ho ho, a może i dłużej, nadal nie jest pewna, czy nie zaciążyła. Do tej pory nie wiem, czy to był troll level miliard, czy po prostu kretynka 🤔
    Edit: zwłaszcza, że pisała to również na wątku o Tęczowych Dzieciach, co już mnie ugotowało na maksa 🤬
    Hahaha takie trolle wpadają tu regularnie, myślę że kolejny zjawi się w okresie świąt lub ferii, bo dzieciaki będą miały wolne. 😂

Ivka, Deyansu, Pogubiona lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też staracie się jakby dzień po owu? Wczoraj owu, we wtorek pik to wiadomo, że to najlepsza pora do starań, ale po też działacie? Bo jak lubię ten sport, to 4 dzień pod rząd mi się nie chce 😂😂

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania 09.2024
    Aktualnie 4 cs

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAleksandra wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też staracie się jakby dzień po owu? Wczoraj owu, we wtorek pik to wiadomo, że to najlepsza pora do starań, ale po też działacie? Bo jak lubię ten sport, to 4 dzień pod rząd mi się nie chce 😂😂

Ja nie. My więcej niż 3 dni pod rząd nie dajemy rady 😂

aAleksandra, KarolinaJ0702, angieDream lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    17.01.2025 ➡️ badania lab.
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę nieśmiało prosić o wpisanie na testowanie na 21.12? Pójdę na betę, będzie to 12dpo, więc może coś minimalnego by się pokazało już :)

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    A ja mogę nieśmiało prosić o wpisanie na testowanie na 21.12? Pójdę na betę, będzie to 12dpo, więc może coś minimalnego by się pokazało już :)

A czemu chcesz iść na betę zamiast siknąć najpierw na test? Nie szkoda kasy i kłucia się na betę?

Ivka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A czemu chcesz iść na betę zamiast siknąć najpierw na test? Nie szkoda kasy i kłucia się na betę?
    Może i mogłabym tak zrobić, ale przyjmuję leki na stwardnienie i im szybciej odstawię aktualne i przejdę na bezpieczne w ciąży tym lepiej. Tak myślę, że nie chce ryzykować i czekać do testu. Czasami testy wychodzą dopiero kilka dni po spodziewanej miesiączce, a jakbym miała tym zaszkodzić, to bym sobie chyba nie darowała. Jedna beta i mam spokój, a dopatrywanie się drugiej kreski kolejny cykl z rzędu to już chyba nie na moje nerwy. 👀

Darrika, Pogubiona, DreamBee, Katarena lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • Slava Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Uwaga na Facelle! 😓
    Nie miałam jednak wcześniej @, tylko trochę poplamiłam, więc zrobiłam dzisiaj test 14DPO (niestety z drugiego moczu) i wyszła od razu druga kreska. Słaba, ale widoczna bez przyglądania się.
    No i kilka godzin później przyszła właściwa @. Byłam w międzyczasie na becie, więc się dowiem wieczorem, czy to oszukaniec typowy, czy CB 🤷🤷.

Edit: rozebrany, ale bez tego też było widać. Prawdopodobnie zalany 🤷
    PXL-20241212-102237502-MP.jpg

No kreska daje po oczach! Tulę Cię najmocniej 🫂 jeżeli beta wyjdzie pozytywna to może dobry znak, że organizm załapał. Masz luteinę na okres poowulacyjny prawda? Dostałaś @ w trakcie brania czy po odstawieniu?
    Jeszcze raz tulę 🫂

Julia24 lubi tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    No kreska daje po oczach! Tulę Cię najmocniej 🫂 jeżeli beta wyjdzie pozytywna to może dobry znak, że organizm załapał. Masz luteinę na okres poowulacyjny prawda? Dostałaś @ w trakcie brania czy po odstawieniu?
    Jeszcze raz tulę 🫂

Na żywo była lepiej widoczna, ale nie miałam jak wtedy kombinować ze zdjęciami.
    Udało mi się zachować względny spokój. Mamy dzisiaj ważną dla partnera imprezę firmową, więc cieszę się, że udało się ochłonąć po teście 💪.
    Dziękuję Slava 🫂. Wkleiłam jako "ostrzeżenie", bo sama dzięki ostatnim na forum oszukańcom byłam właśnie w stanie jeszcze na chłodno podejść. Raczej będzie negatywna beta, bo pink mi wyszedł negatywny.

Odstawiłam luteinę w poniedziałek wieczorem, więc dzisiaj jestem 3 dni po odstawieniu ☺️. Plamienia były od razu po odstawieniu i teraz @.

Slava, kitka_, Siilike lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Poniżej wklejam link do labu, bo sama szukałam kiedyś możliwości robienia badan bez skierowania.
    To jest taka sieć gdzie można samemu sobie robić badania, są hormony ale hcg nie zauważyłam. Najlepiej iść do ogólnego lekarza i wkręcić że spóźnia Ci się okres, a Twoja gin jest na urlopie i się boisz i czy Ci betę zbada.

https://www.meindirektlabor.de/
    Dziękuję ale wszystkie lokalizacje daleko🫣 zostało mi czekać tydzień

Slava lubi tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Slava Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Na żywo była lepiej widoczna, ale nie miałam jak wtedy kombinować ze zdjęciami.
    Udało mi się zachować względny spokój. Mamy dzisiaj ważną dla partnera imprezę firmową, więc cieszę się, że udało się ochłonąć po teście 💪.
    Dziękuję Slava 🫂. Wkleiłam jako "ostrzeżenie", bo sama dzięki ostatnim na forum oszukańcom byłam właśnie w stanie jeszcze na chłodno podejść. Raczej będzie negatywna beta, bo pink mi wyszedł negatywny.

Odstawiłam luteinę w poniedziałek wieczorem, więc dzisiaj jestem 3 dni po odstawieniu ☺️. Plamienia były od razu po odstawieniu i teraz @.

Masz dupka czy naturalny prog? Czyli odstawiłaś dosyć wcześnie tego proga. Nie wiem jak Ci lekarz kazał ale to w pon był 10dpo u Ciebie? W sumie to po co się faszerować bez sensu 🤷🏻‍♀️
    Ja dzisiaj też robiłam facelle :/

Dobrze, że się spięłaś w sobie, zazdroszczę, ja dzisiaj leżałam rano i ryczałam 😅

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    My już po wizycie, niestety nie zakwalifikowali nas do programu. Powiedzieli, że mąż ma bardzo dobre nasienie, a ja mam ładne wyniki i naturalną owulację i zasugerowali 2 podejścia do inseminacji. Jeśli nie powiedzie się to wtedy będą rozważali zakwalifikowanie nas do programu. Z jednej strony się cieszę, że drugiej trzy razy już płakałam. Sama nie wiem czy z ulgi, czy z zawiedzenia. Niestety inseminacja nie jest refundowana, ale zaufamy lekarzom. Pierwsze podejście mamy już na przełomie roku, chyba ze będzie owulacja ze strony bez jajowodu to Powiedzieli, se nie będą nam sugerować inseminacji wtedy a jedynie monitoring i pomoc w pęknięciu pęcherzyka, a inseminacja dopiero jak będzie z lewej strony. Powiedział lekarz też, że jajowod jest elastyczny i wie do którego jajnika się przytulić, ale przyznaje że jest na to mniejsza szansa. Znow zaczelam podświadomie się modlić o naturalny cud w tym cyklu. Jutro 10 dpo.

angieDream, DreamBee, Cavarathiel, Darka101, kitka_, Lisik lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Uwaga na Facelle! 😓
    Nie miałam jednak wcześniej @, tylko trochę poplamiłam, więc zrobiłam dzisiaj test 14DPO (niestety z drugiego moczu) i wyszła od razu druga kreska. Słaba, ale widoczna bez przyglądania się.
    No i kilka godzin później przyszła właściwa @. Byłam w międzyczasie na becie, więc się dowiem wieczorem, czy to oszukaniec typowy, czy CB 🤷🤷.

Eh przykro mi. Domyslam się jakie to emocje. Mnie też się już pare razy zdarzyło widziec na nich chocby testową, ale ta to już przesada...

Julia24 lubi tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Masz dupka czy naturalny prog? Czyli odstawiłaś dosyć wcześnie tego proga. Nie wiem jak Ci lekarz kazał ale to w pon był 10dpo u Ciebie? W sumie to po co się faszerować bez sensu 🤷🏻‍♀️
    Ja dzisiaj też robiłam facelle :/

Dobrze, że się spięłaś w sobie, zazdroszczę, ja dzisiaj leżałam rano i ryczałam 😅

Ja ryczalam w weekend i w poniedziałek 😅😅. Udało mi się przetrawić i przejść do kolejnego cyklu. We wtorek był 12 DPO i test negatywny, więc już nie brałam od rana proga- dostałam luteinę.
    Dzisiaj zrobiłam test, bo chciałam napić się drinka 🤷.

A co do wyjazdu... To ja miałam podobne odczucia po tym jak "przejazdem" byliśmy chwilę w Omanie. Czułam się bardzo niekomfortowo, jak tylko na chwilę mnie partner zostawiał 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 16:22

Lisik lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
  • Aurora13 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na niedzielę odłożone 2 pinki strumieniowe, bo mi się taki śnił z 2 kreseczkami niedawno. 🙈

Darrika, Księgowa, Pogubiona, Belia, snieżka, cysterka95, Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Hej dziewczyny,
    My już po wizycie, niestety nie zakwalifikowali nas do programu. Powiedzieli, że mąż ma bardzo dobre nasienie, a ja mam ładne wyniki i naturalną owulację i zasugerowali 2 podejścia do inseminacji. Jeśli nie powiedzie się to wtedy będą rozważali zakwalifikowanie nas do programu. Z jednej strony się cieszę, że drugiej trzy razy już płakałam. Sama nie wiem czy z ulgi, czy z zawiedzenia. Niestety inseminacja nie jest refundowana, ale zaufamy lekarzom. Pierwsze podejście mamy już na przełomie roku, chyba ze będzie owulacja ze strony bez jajowodu to Powiedzieli, se nie będą nam sugerować inseminacji wtedy a jedynie monitoring i pomoc w pęknięciu pęcherzyka, a inseminacja dopiero jak będzie z lewej strony. Powiedział lekarz też, że jajowod jest elastyczny i wie do którego jajnika się przytulić, ale przyznaje że jest na to mniejsza szansa. Znow zaczelam podświadomie się modlić o naturalny cud w tym cyklu. Jutro 10 dpo.

O kurczę, to jestem zaskoczona. Przykro mi 😓. Myślałam, że sam staż starań wystarczy 😓.
    Wiem, że niektórzy nie chcą podchodzić do IUI- z różnych względów. Może warto jeszcze spróbować w innej klinice, jeśli jest to dla Was za duże obciążenie finansowe?

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

• Idawoll Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Uwaga na Facelle! 😓

O matulu, teraz to jestem w szoku. Bo widziałam już oszukance w swoim życiu, ale to?!

A wyniki bety kiedy?

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    O matulu, teraz to jestem w szoku. Bo widziałam już oszukance w swoim życiu, ale to?!

A wyniki bety kiedy?

Jakoś 18-20, ale raczej nic nie wyjdzie, bo na pinku wyszła później biel. Także można raczej zakwalifikować to jako oszukaniec. Na żywo była dużo bardziej widoczna ta kreska i to od pierwszej minuty.

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

• Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Hahaha takie trolle wpadają tu regularnie, myślę że kolejny zjawi się w okresie świąt lub ferii, bo dzieciaki będą miały wolne. 😂

O kurcze... Jako świeżak nie zdawałam sobie sprawy, że nawet tu pojawiają się tu takie osoby i to nie jest wcale rzadkość :(

Rozumiem teraz więcej ad. wielu reakcji, mocno POPIERAM, przepraszam jak uraziłam i mocno przytulam!!! 🫂🫂🫂

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ