X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda testuj jutro i będzie wszystko jasne :) Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :)

91Magda lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Magda testuj jutro i będzie wszystko jasne :) Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :)

Mam zamiar testować w niedzielę. Tylko zastanawia mnie ten śluz. Co prawda zawsze miałam nieregularne i długie cykle ale nie kojarzę, żebym miała dwa razy w ciągu cyklu rozciągliwy śluz.

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj cos takie wypadlo tylko nie przezroczyste

kmala lubi tę wiadomość

• KotCzarownicy Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Mam zamiar testować w niedzielę. Tylko zastanawia mnie ten śluz. Co prawda zawsze miałam nieregularne i długie cykle ale nie kojarzę, żebym miała dwa razy w ciągu cyklu rozciągliwy śluz.

Też trzymam kciuki :). Może fasolek się mości ;).

W ogóle jeśli zmierzę temp i nie zapiszę wyniku, to co zrobić z drugim wynikiem po pięciu minutach? Bo drugi raz zdarzyło mi się zasnąć w trakcie mierzenia...
    4:30 to jednak nieludzka pora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 21:57

4.04.17, 9 tc [*]
    Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
    Niedoczynność tarczycy
    Leszek jest z nami! 29.05.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś załamka. Trafiłam do do trzeciego ginekologa. Mówię, że od roku nie mogę zajść w ciążę. A oni nie słuchają. Jak rodziłam dwa razy to oznacza, że nie ma problemu. Mówię, że może progesteron nie taki a babka, ze przez cukrzyce nie zachodze w ciążę. Że nie mam szans. Badań nie zleciła. Mówię o Was, że łykacie luteinę, duphaston. Ona, że kiedyś tak się dawało przed ciążą. Znikam stąd. Mój czas już minął.

• Magee Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę pocieszcie mnie! Ostatnia miesiączka 19.04, owulacja 6.05 (robiłam test) następnego dnia stosunek. W dniu spodziewanej miesiączki test pokazał cieniutka kreskę. Poszłam do lekarza okazało się ze powiększone endometrium ale nie było widać pęcherzyka. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Byłam dzisiaj na usg a tam widać pęcherzyk ale nie widać zarodka. Zrobiłam betę i jest na poziomie 1396. Strasznie się boje

M.

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magee, nie martw się na zapas, jeszcze wcześnie. Może młode potrzebuje więcej czasu. Kiedy masz znowu kontrolę?

4.04.17, 9 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy
  • Magee Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam zrobić znowu betę:(

M.

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc do poniedziałku postaraj się wyłączyć myślenie. Jeszcze może się okazać, że wszystko w porządku, i mam szczerą nadzieję, że tak będzie. Najlepsze, co możesz zrobić dla fasolki, która może się tam tajniaczy w twoim brzuchu, to przestać się zamartwiac i umierać ze strachu. Skup się na tym, że robisz wszystko, co w twojej mocy, a reszta w rękach sił wyższych.

Gorąco kibicuję!

4.04.17, 9 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    A tak w ogóle to:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac0f3d44b650.jpg
    Przypomniałaś mi jak odrabialam praktyki czyszczac rzeczy z wykopkow archeo na ktore nie mogkam pojechac bo praca sezonowa itd i siedze sama tym gigantycznym budynku gdzie tykko skorupy i kosci. Czyscilam pierwsze w zyciu ludzkie szczatki do dalszej analizy i nagle mega halas. W budynku pofabrycznym tylko ja bylam.. tylko slyszalam jak mi tetno w uszach pulsuje i trzymajac sie sciany doczlapalam do wyjscia na slonce xD idac po scianie xD pozniej sie okazalo ze ochroniarz wypuscil juz psa i in cos tam musial trzeonac jedne drzwi ktore zostawilam otwarte by sie wietrzylo przy okazji jak suszylam wszystko na specjalnych suszarach na sloneczku... pierwszy prawie zawal

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na fb czasem wieksza glupawka bo mozna wiecej tresci multimedialnych dodawac.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a bardzo Cie boli? Jesli b mocno.to.skontroluj. jeśli tak znosnie cos kluje ale nie masz zadnych zlych ibjawow jak skurcze czy plamienia to sie nie przejmuj. Mi dopiero niedawno odpuscilo. A wgl to teraz.mozesz bardziej czux jelita ktore potrafia niezle bolec bo jest na nie wielszy nacisk i przez hormony ktore cos robia z ukladem trawiennym. Ja musze pilnowac tego tematu bo od laparo bardzo mi czasem daja w kosc. Nie martw sie na zapas. To normalne teraz ze sie mocno wsluchujesz w swoj organizm :)
    Ps. Ja teraz po 2 dniach mega jezdzenia b polecam adapter do pasow BeSafe. Nie uciska mnie juz wgl pas przy jezdzie a wczesniej az klucia dostawalam od jakiegos ucisku na nerw. REWELACJA!!

Kochane lece spax bo jestem wykonczona. Od rana do 18 jezdzenie zalatwianie a pozniej 600km dosc nerwowych bo paru idiotow totalnych na autostradzie się nam trafilo lacznie z tirami i osobowkami zajezdzajacymi droge a jadacymi po lewym 110... masakra...

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magee wrote:
    Dziewczyny proszę pocieszcie mnie! Ostatnia miesiączka 19.04, owulacja 6.05 (robiłam test) następnego dnia stosunek. W dniu spodziewanej miesiączki test pokazał cieniutka kreskę. Poszłam do lekarza okazało się ze powiększone endometrium ale nie było widać pęcherzyka. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Byłam dzisiaj na usg a tam widać pęcherzyk ale nie widać zarodka. Zrobiłam betę i jest na poziomie 1396. Strasznie się boje
    Przed 6tc czasem.wgl nie widac nic. U mas w 7tc (6+1) Maluda miala 3mm. Spokojnie

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MilaaMilaa Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/fe03f920f0deadffecc04fd311e3591a DZiewczyny mozecie zerknac na moj wykres? Do ovu jeszcze nie doszlo? Bo juz sie gubie

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilaaMilaa wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/fe03f920f0deadffecc04fd311e3591a DZiewczyny mozecie zerknac na moj wykres? Do ovu jeszcze nie doszlo? Bo juz sie gubie
    Patrzac za skokiem i testami to bylo 19 dc

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MilaaMilaa Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 00:22

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jedyna skuteczna metoda na potwoerdzenie czy jest a pozniej czy pekl pecherzyk to tylko monitoring.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MilaaMilaa Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem... tak sie tylko zastanawim

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ancia wypisz mnie z jutrzejszego testowania :)

• agu92 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    91Magda wrote:
    Dzień dobry :)

Ancia wypisz mnie z jutrzejszego testowania :)

Kurczę, przykro mi...
    W pierwszym cyklu tylko farciarze zachodzą. Działaj dalej i pewnie niedługo zobaczysz 2 kreski :)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ