X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem jest taki, że zajmuje się dosyć wąską dziedziną i jeśli rozstanę się w nieprzyjemnych okolicznościach w pracodawcą to nie znajdę już podobnej pracy. Dla mnie w sumie to najlepsze rozwiązanie iść na urlop macierzyński i w ten sposób zniknąć już z pracy na zawsze. W mojej sytuacji szukanie nowej pracy po macierzyńskim nie będzie niczym dziwnym a w aktualnej pracy myślę, że szybko o mnie zapomną

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracuje jako księgowa ponad 40 lat w jednej firmie. Urodziła pięcioro dzieci, zawsze pracowała do samego porodu i zaraz po macierzyńskim wracała do pracy. Teraz na spokojnie dopracuje do emerytury, a potem pewnie jeszcze na emeryturze będzie sobie dorabiać.
    Ciekawe czy teraz tez są takie firmy, które tak szanują swoje pracownice?

• Gigi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu zasuwacie z tymi postami

U mnie praca biurowa. Zdarzają się sytuacje stresowe i pod presją ale co zrobić.

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wiesz, mi na zwolnieniu nie zależy. Chce być fair wobec pracodawcy i też lubię nawet swoją pracę. Po poronieniu wróciłam bez problemu do pracy, nikt o nic nie pytał, nikomu nie musiałam nic tłumaczyć. Szefowa rozumiała. Nawet słowem nie wspomniała że poszłam na zwolnienie od razu jak się dowiedziałam o ciąży. W pracy wiedzieli tyle że to nie mój kaprys tylko sytuacja tego wymagała. A szefowa nawet pocieszala że na pewno w swoim czasie się uda i spokojnie zajde w ciążę.

Pozazdrościć takiej szefowej. Ja ostatnio leżałam z temperatura 38.8 później jeszcze bardziej sie podniosła, byłam po prostu chora (u mnie w domu akurat szpital był bo wszystkich nas rozłożyło) napisałam do mojej szefowej jak wygląda sytuacja, to stwierdziła żebym wzięła cos na przeziębienie i przyszła do pracy później usłyszałam jeszcze że były pretensje że się pochorowałam... a zdarzyło mi się pierwszy raz od jakiegoś roku.

Jaspis u mnie po zmianie kierownika zwolniła sie połowa ekipy bo każdy wiedział jak się będzie z nią pracowało, ja nie zrobiłam tego tylko ze względu na to że chce zajść w ciąże.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam nie zazdroszczę

w sumie to dawno wypadłam z rynku pracy i może nie znam teraźniejszych realiów. No zobaczymy, czas pokaże jak coś dla siebie znajdę.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis trzymam kciuki za owocne poszukiwania.

My z Wróblem gotowi w polowie na weselicho :P już mi nawet podkład disco polo zafundował :D

Jaspis, Bella_Bella lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą lubię Twój nick - za malolata byłam harcerka w zastępie o tej nazwie :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jaspis trzymam kciuki za owocne poszukiwania.

My z Wróblem gotowi w polowie na weselicho :P już mi nawet podkład disco polo zafundował :D

To jakie macie weselne hity .? :D

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka oczywiście Boys, shazza i inne akcenty z zenkiem na czele :D

Rodzynka, Ro lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa czyli zabawa będzie przednia :D na jakim weselu bym nie była przy jakiej muzyce wszyscy najlepiej sie bawią :) i wszyscy ją znają :D

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np jest problem wyjść za potrzeba. Zostawiając stanowisko, muszę mieć osobę która przejmie za mnie zastępstwo. Do tego dochodzi stres i wieczne pretensje.

ty0qs6r.png
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Moja mama pracuje jako księgowa ponad 40 lat w jednej firmie. Urodziła pięcioro dzieci, zawsze pracowała do samego porodu i zaraz po macierzyńskim wracała do pracy. Teraz na spokojnie dopracuje do emerytury, a potem pewnie jeszcze na emeryturze będzie sobie dorabiać.
    Ciekawe czy teraz tez są takie firmy, które tak szanują swoje pracownice?

Są takie miejsca. Tylko jest ich bardzo mało. Pracowałam kiedyś w takiej firmie na zastępstwo. Osoba, którą zastępowałam może liczyć na takie warunki. Tak samo reszta pracowników zatrudnionych na etat. Tam się nie zwalniało nikogo z powodu ciąży i bardzo szanowało się też starszych pracowników tych tuż przed emeryturą - nie zwalniało ich się i pozwalało godnie do tej emerytury doczekać.
    Bardzo dobrze wspominam tamten czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 14:00

Jaspis lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia gratuluję z całego serca. Niech kropek zdrowo rośnie a Ty zbieraj siły na nianczenie :)

Swoją drogą to ciarki mam. Cieszę się faktycznie jakbym to ja zaciążyła.

U mnie na razie tempka skacze ale za wcześnie żeby coś wywnioskować. Faktycznie łapie się na tych "urodzonych" oznakach implementacji (np ból w dole brzucha, który czułam wczoraj to musi być to, itp). Wysyłacie wiruski, bo ja podobnie jak cała reszta chce się w końcu zarazić.

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    U mnie np jest problem wyjść za potrzeba. Zostawiając stanowisko, muszę mieć osobę która przejmie za mnie zastępstwo. Do tego dochodzi stres i wieczne pretensje.

I jak tu dopracować do porodu, albo chociaż do połowy ciąży? Nie ma szans.

Ja na razie pracuję na zastępstwo, ale planuję po paru miesiącach, już z jakimś minimalnym doświadczeniem, szukać zatrudnienia gdzie indziej. Chyba, że się uda zajść wcześniej, to się zadowolę tym tysiączkiem i nara. Branżę mam rotacyjną więc myślę, że ze zmianą pracy nie będzie problemu.

Jak to mówi mój gin, najważniejsze to się nie przejmować. Zawsze się go po tym stwierdzeniu pytam "tak, tylko jak to zrobić?" i jeszcze odpowiedzi się nie doczekałam :D

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ewcia gratuluję z całego serca. Niech kropek zdrowo rośnie a Ty zbieraj siły na nianczenie :)

Swoją drogą to ciarki mam. Cieszę się faktycznie jakbym to ja zaciążyła.

U mnie na razie tempka skacze ale za wcześnie żeby coś wywnioskować. Faktycznie łapie się na tych "urodzonych" oznakach implementacji (np ból w dole brzucha, który czułam wczoraj to musi być to, itp). Wysyłacie wiruski, bo ja podobnie jak cała reszta chce się w końcu zarazić.
    Necia, Twój wykresik bardzo obiecujący, tylko coś serduszek nie widać, no chyba że nie zaznaczasz ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa, Rodzynka nikt nie słucha disco polo ale każdy zna tekst, a chociaż refren. :D

A ja z okazji imprezki dzisiejszej mam jutro wolne od temperatury. Aż tak głupio. :P

Necia, na spokojnie na każdą przyjdzie czas. :) w końcu musi się udac. :P

Rodzynka, Ro lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wróbelku życzę wam udanej imprezki :D

Necia ja swojego wykresu wgl nie rozumiem... dlatego też w gruncie rzeczy nie wiem czy robić sobie nadzieje czy nie.. chociaż jak tam patrze na te moje poprzednie ... ehh

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku, udanej zabawy Wam życzę ;) oj jak ja dawno nie byłam na żadnej imprezie

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję my się na pewno będziemy dobrze bawić bo lubimy takie imprezy i lubimy tancowac :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Necia, Twój wykresik bardzo obiecujący, tylko coś serduszek nie widać, no chyba że nie zaznaczasz ;)

Zaznaczam. Serduszka były przed owulacja. Od pon mijamy się z moim M. Różne godziny pracy jak ja jestem to jego już nie ma. I odwrotnie.

ty0qs6r.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ