Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
bardzo mocno trzymamy kciuki za CiebieAnia95 wrote:Marzę o tym i o niczym innym nie myślę, szczególnie, że jestem już w 6 dc

Plamka_92, Ania95 lubią tę wiadomość
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm
-
a ja ciągle jakieś plamienia:( dziś 17dc i albo niteczka w śluzie albo różowy kremowy śluz, a dziś mocniej podbarwiony
każdy cykl inny odkąd mamy starania ;( jeszcze do tego temp stoi w dole jak zaczarowana
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
-
madzikow wrote:a ja ciągle jakieś plamienia:( dziś 17dc i albo niteczka w śluzie albo różowy kremowy śluz, a dziś mocniej podbarwiony
każdy cykl inny odkąd mamy starania ;( jeszcze do tego temp stoi w dole jak zaczarowana 
To niedobrze
moze to reakcja na jakis stres? Bylas juz u ginekologa?
-
Idę w poniedziałek z samego rana, bo już mi ręce opadają
pierwsze jednodniowe w 11dc, w 15 niteczki, w 16 różowo kremowy śluz, a dziś 17dc i jakoś tego więcej pod plamienie wręcz
i od razu sobie zrobię progesteron i następne badania w trakcie @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 12:58
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
-
nick nieaktualny
-
madzikow wrote:a ja ciągle jakieś plamienia:( dziś 17dc i albo niteczka w śluzie albo różowy kremowy śluz, a dziś mocniej podbarwiony
W tym cyklu co zaszlam tez wlasnie jakies plamienia nmiałam przed i po owulacjiSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to
trzecia ciąża 
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
to by była niespodzianka gdyby się udało ☺Olaa86 wrote:W tym cyklu co zaszlam tez wlasnie jakies plamienia nmiałam przed i po owulacji
Olaa86 lubi tę wiadomość
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
-
nick nieaktualnyŻadna nawet zastanawiam się czy kupić jeszcze jedno opakowanie czy wrócić tylko do kwasu foliowego. Ale jeszcze jeden cykl sobie dam na zastanowienie. Ale może są na tym forum osoby które zauważyły jakąś różnice bo ja mogę za krótko łykać.Marlena94 wrote:I jak jest jakaś różnica ??
-
wysłał mnie z mężem lekarz na badania...nasienie, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, testosteron, estradiol. może mi się wydawać ale chyba jestem 8dpo więc robię sobie dodatkowo estradiol i progesteron. nie wiem czemu mi kazał zrobić badania przed miesiączka? chyba powinnam je robić w 2-3dc? co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 08:24
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
-
nick nieaktualny
-
madzikow wrote:wysłał mnie z mężem lekarz na badania...nasienie, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, testosteron, estradiol. może mi się wydawać ale chyba jestem 8dpo więc robię sobie dodatkowo estradiol i progesteron. nie wiem czemu mi kazał zrobić badania przed miesiączka? chyba powinnam je robić w 2-3dc? co myślicie?
Zrób na początku cyklu badania
prolaktyna i TSH obojętnie kiedy, więc albo z progesteronem, albo z resztą na początku cyklu
madzikow lubi tę wiadomość
-
Mogę Cię pocieszyć - też mam guzki na tarczycy, kilka litych i jedną torbiel 2x2.5cmAnia95 wrote:Ja dzisiaj byłam na USG tarczycy i mam strasznego doła
tarczyca jest mała, na obu płatach są guzki i dodatkowo torbiel
jutro idę do endokrynologa, ciekawe co dalej, ale pewnie biopsja...
konsultowalam to z dwoma endokrynologami- oboje powiedzieli że na 90% to jest od niedoboru jodu, bardzo małe prawdopodobieństwo że to nowotwór
teraz jestem na etapie brania euthyroxu 75 (mam niedoczynność tarczycy ale przy okazji lek moze zahamować powiększanie guzów) i obserwacji- jeśli torbiel będzie się powiększać wtedy muszę zrobić biopsje
U mnie endo powiedziała że biopsje powinno się zrobić ale nie jest to konieczne więc wybrałam opcję obserwacji przez pół roku a jeśli coś się będzie dziać to wtedy biopsja
nie załamuj się, na pewno wszystko będzie ok, ważne by konsultować się ze specjalistą w tej sprawie
Ania95, Renes lubią tę wiadomość

[/link]