Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Ania jakoś wytrwamy te kilka dni trzymam kciuki za Twój i swój test
Plamka z tym nakręcaniem się to w każdym cyklu znajdę jakiś powód: to na dzien babci i dziadka dla rodzicow i tesciow wnuczka sprawic, na Wielkanoc test pozytywny, na dzien matki moze sie uda, teraz rocznica slubu 17 czerwca więc może wtedy te 2 kreseczki się pojawią A one zaklęte nie chcą się pojawić
Madzikow kochana ja też jak zrobiłam badania hormonów to płakałam za każdym razem jak odswieżalam stronkę labu ale wszystko da się naprawić co tam Tobie wyszło? Jak będziesz w stanie to daj znać
Ja mam tak samo. Co cykl to zawsze jakaś okazja się znajduje. Tylko właśnie tych kreseczek zawsze brak.
Ale może już niedługo
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka_92 wrote:Ja mam tak samo. Co cykl to zawsze jakaś okazja się znajduje. Tylko właśnie tych kreseczek zawsze brak.
Ale może już niedługoPlamka_92 lubi tę wiadomość
-
Plamka_92 wrote:Madzikow Nie smuć się Kochana :*
Wyniki się poprawią, wszystko się da unormować, a przynajmniej wiesz co było przyczyną niepowodzeń. Jeszcze wszystko się ułoży, zobaczysz
badania z 28 dc, 7 dni po owu
fsh 11,56 mlU/ml norma 1,7-7,7
lh 47,74 mlU/ml norma 1,0-11,4 estradiol 144,80 pg/ml norma 22,3-341
progesteron 1,20 ng/ml norma 1,83-23,9
prolaktyna 45,90 ng/ml norma 4,79-23,30
testosteron 82,17 mg/dl norma 8,4-48,10
co myślicie?Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
madzikow wrote:jak sięgam pamięcią to kiedyś mowiłam, że wolę zobaczyć, że problem jest w hormonach, no ale jak to już zobaczyłam, to jednak mina nietęga...
badania z 28 dc, 7 dni po owu
fsh 11,56 mlU/ml norma 1,7-7,7
lh 47,74 mlU/ml norma 1,0-11,4 estradiol 144,80 pg/ml norma 22,3-341
progesteron 1,20 ng/ml norma 1,83-23,9
prolaktyna 45,90 ng/ml norma 4,79-23,30
testosteron 82,17 mg/dl norma 8,4-48,10
co myślicie? -
No fakt, wyniki są poza normą, ale to się wszystko lekami da zbić
A robiłaś shbg? bo tu się wylicza chyba jakiś stosunek z testosteronem.
Lekarz na pewno sobie poradzi z tymi wynikami i pomoże :*
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteronStarania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Tylko proszę Cię madzikow nie diagnozuj się u wujka googla bo to największa głupota jaką można zrobić ja się doszukalam u siebie raka nadnerczy bo mam bardzo wysoki poziom dhea so4 a to jest w 95% produkowane w nadnerczach
Ja się ze swoimi wynikami zapisałam do endokrynologa na 26 czerwca i będę działać -
madzikow wrote:nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteron
-
madzikow wrote:nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteron
To super, że masz już zaklepane terminy u lekarzy. To już jest krok w dobrą stronę
Na razie chyba nic nie dorabiaj. Poczekaj na wizytę.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
MissKathy92 wrote:Właśnie też miałam zaproponować badania w 3dc, ale zapytaj jeszcze gina o to bo wiadomo to dodatkowy koszt
LH i FSH na pewno się robi w 3-5 dc.
Ale Madzikow poczekaj na wizytę. Zobaczysz co lekarz powie. Może każe jeszcze jakieś badania dorobić.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Ania95 wrote:Madzikow, wyniki nie są za ciekawe, ale na pewno wszystko da się wyrównać ja bym radziła Ci tylko wybrać dobrego ginekologa i endokrynologa w jednym
I główka do góryWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:32
-
tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:17
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
madzikow wrote:tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanie
Zobaczysz, że wszystko się ułoży
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
madzikow wrote:tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanie -
Tak, u mnie zawsze pierwsze emocje i panika, ale po godzinie już się układa plan działania. Przepraszam Was, że tak zawiało na wątku smutkiem przeze mnie. Dziękuję też za wsparcie, naprawdę dodajcie skrzydeł ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:38
Plamka_92, MissKathy92 lubią tę wiadomość
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm