Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ania jakoś wytrwamy te kilka dni :) trzymam kciuki za Twój i swój test ;)

    Plamka z tym nakręcaniem się to w każdym cyklu znajdę jakiś powód: to na dzien babci i dziadka dla rodzicow i tesciow wnuczka sprawic, na Wielkanoc test pozytywny, na dzien matki moze sie uda, teraz rocznica slubu 17 czerwca więc może wtedy te 2 kreseczki się pojawią :/ A one zaklęte nie chcą się pojawić :(

    Madzikow kochana ja też jak zrobiłam badania hormonów to płakałam za każdym razem jak odswieżalam stronkę labu :/ ale wszystko da się naprawić :) co tam Tobie wyszło? Jak będziesz w stanie to daj znać :)

    Ja mam tak samo. Co cykl to zawsze jakaś okazja się znajduje. Tylko właśnie tych kreseczek zawsze brak.
    Ale może już niedługo :)

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Ja mam tak samo. Co cykl to zawsze jakaś okazja się znajduje. Tylko właśnie tych kreseczek zawsze brak.
    Ale może już niedługo :)
    Już niedługo będą i kreseczki a nie tylko okazję <3

    Plamka_92 lubi tę wiadomość

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Już niedługo będą i kreseczki a nie tylko okazję <3
    Będą, będą <3
    I u Was i u mnie :D Wszystkie się nawzajem pozarażamy :D

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Będą, będą <3
    I u Was i u mnie :D Wszystkie się nawzajem pozarażamy :D
    No pewnie :D

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • madzikow Autorytet
    Postów: 818 287

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Madzikow :( Nie smuć się Kochana :*
    Wyniki się poprawią, wszystko się da unormować, a przynajmniej wiesz co było przyczyną niepowodzeń. Jeszcze wszystko się ułoży, zobaczysz :)
    jak sięgam pamięcią to kiedyś mowiłam, że wolę zobaczyć, że problem jest w hormonach, no ale jak to już zobaczyłam, to jednak mina nietęga...
    badania z 28 dc, 7 dni po owu
    fsh 11,56 mlU/ml norma 1,7-7,7
    lh 47,74 mlU/ml norma 1,0-11,4 estradiol 144,80 pg/ml norma 22,3-341
    progesteron 1,20 ng/ml norma 1,83-23,9
    prolaktyna 45,90 ng/ml norma 4,79-23,30
    testosteron 82,17 mg/dl norma 8,4-48,10
    co myślicie?

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    jak sięgam pamięcią to kiedyś mowiłam, że wolę zobaczyć, że problem jest w hormonach, no ale jak to już zobaczyłam, to jednak mina nietęga...
    badania z 28 dc, 7 dni po owu
    fsh 11,56 mlU/ml norma 1,7-7,7
    lh 47,74 mlU/ml norma 1,0-11,4 estradiol 144,80 pg/ml norma 22,3-341
    progesteron 1,20 ng/ml norma 1,83-23,9
    prolaktyna 45,90 ng/ml norma 4,79-23,30
    testosteron 82,17 mg/dl norma 8,4-48,10
    co myślicie?
    Zapisałas się z tymi wynikami do endokrynologa lub ginekologa? Któryś z nich na pewno będzie wiedział co zaradzić :) bo faktycznie to wygląda nie ciekawie :/ ja mam podobny problem :( strasznie dużo masz testosteronu i prolaktyny, mam tak samo :( ale wszystko da się zbić tylko trzeba trafić w dobre lekarskie ręce :) nie ma co się załamywać, jesteśmy wszystkie z Tobą :*

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, wyniki są poza normą, ale to się wszystko lekami da zbić :)
    A robiłaś shbg? bo tu się wylicza chyba jakiś stosunek z testosteronem.
    Lekarz na pewno sobie poradzi z tymi wynikami i pomoże :*

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • madzikow Autorytet
    Postów: 818 287

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteron

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko proszę Cię madzikow nie diagnozuj się u wujka googla bo to największa głupota jaką można zrobić :/ ja się doszukalam u siebie raka nadnerczy bo mam bardzo wysoki poziom dhea so4 a to jest w 95% produkowane w nadnerczach :/
    Ja się ze swoimi wynikami zapisałam do endokrynologa na 26 czerwca i będę działać

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteron
    Właśnie też miałam zaproponować badania w 3dc, ale zapytaj jeszcze gina o to :) bo wiadomo to dodatkowy koszt

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    nie robiłam, umówiłam się z ginekologiem w ten czwartek, a do endokrynologa 24.06 w niedzielę rano. zastanawiam się tylko czy nie dorobić badań jeszcze z początku cyklu. Bo mam też z 21 dc ale tylko estradiol i progesteron

    To super, że masz już zaklepane terminy u lekarzy. To już jest krok w dobrą stronę :)
    Na razie chyba nic nie dorabiaj. Poczekaj na wizytę.

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Właśnie też miałam zaproponować badania w 3dc, ale zapytaj jeszcze gina o to :) bo wiadomo to dodatkowy koszt

    LH i FSH na pewno się robi w 3-5 dc.
    Ale Madzikow poczekaj na wizytę. Zobaczysz co lekarz powie. Może każe jeszcze jakieś badania dorobić.

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2960 2796

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow, wyniki nie są za ciekawe, ale na pewno wszystko da się wyrównać :) ja bym radziła Ci tylko wybrać dobrego ginekologa i endokrynologa w jednym :)

    3jvz2n0adxwxplci.png
    qb3cpx9ivlqz6vdb.png
  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2960 2796

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... A hormony tarczycy robiłaś?

    3jvz2n0adxwxplci.png
    qb3cpx9ivlqz6vdb.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Madzikow, wyniki nie są za ciekawe, ale na pewno wszystko da się wyrównać :) ja bym radziła Ci tylko wybrać dobrego ginekologa i endokrynologa w jednym :)
    Tak by było najlepiej właśnie ginekolog-endokrynolog :) I tak jak pisze Plamka poczekaj na wizytę u gina i zapytaj go jakie badania powinnaś zrobić :)
    I główka do góry ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:32

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • madzikow Autorytet
    Postów: 818 287

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
    a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:17

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
    a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanie
    No to świetnie :)
    Zobaczysz, że wszystko się ułoży :)

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1041 662

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow chyba czasem lepiej jak.specjalista wykryje co jest nie tak, przepisze leki I powinno pojsc juz gladko :)

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    tak zrobię, nie będę tracić czasu na diagnozowanie w necie;) ten endokrynolog ma też specjalizację ginekologiczna, więc powinien być ok☺ a w czwartek się widzę z moim ginem "na miejscu", bo to on mi zlecił te badania☺ zobaczymy co powie, w sumie na tyle trafię z dniami cyklu, że gdyby coś zlecił, to będę mieć też kopię wyników dla endokrynologa☺
    a tarczyca była u mnie zawsze w normie, jak ginekolog będzie chciał ją znowu sprawdzić to mi da skierowanie
    Czyli plan jest :)

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • madzikow Autorytet
    Postów: 818 287

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie zawsze pierwsze emocje i panika, ale po godzinie już się układa plan działania. Przepraszam Was, że tak zawiało na wątku smutkiem przeze mnie. Dziękuję też za wsparcie, naprawdę dodajcie skrzydeł ☺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:38

    Plamka_92, MissKathy92 lubią tę wiadomość

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ