Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
trzydziecha wrote:Ej no ja bylam na miesiecznych wakacjach ocieta calkien od zycia tu I sie nie udalo :p ale slyszalam o takich szczesciarach
To ja już nie wiem czy jest jakiś sposób na ciążę
zaczynam się trochę martwić, że to już 8cs i zbliżam się do 12 :p -
No niestety ale każdy organizm jest inny i nigdy nie wiadomo co w nas siedzi...
A mnie stan podgorączkowy dalej nie przechodzi. Zdrzemnęłam się i dalej bym poszła spać... Mam nadzieje że jutro sie dowiem czy to maleństwo czy jednak przemeczenie... Myślicie ze 10dpo bedzie widać ? Wg obliczeń już byłby 4tc
-
KimiSz wrote:No niestety ale każdy organizm jest inny i nigdy nie wiadomo co w nas siedzi...
A mnie stan podgorączkowy dalej nie przechodzi. Zdrzemnęłam się i dalej bym poszła spać... Mam nadzieje że jutro sie dowiem czy to maleństwo czy jednak przemeczenie... Myślicie ze 10dpo bedzie widać ? Wg obliczeń już byłby 4tc
Według mnie trochę za szybko na potwierdzenie ciąży u ginekologa. Może to być ciąża, ale jeszcze nie widoczna -
Ania95 wrote:Chociaż czytałam, że w przeciągu roku zajdzie 85% par, a do 2 lat 95%. To oznacza, że z każdym miesiącem większe szanse :p ale nie wiem czy to prawda.
O tak Z każdym miesiącem, z każdym cyklem zbliżamy się do upragnionych 2 kresekAnia95 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
nick nieaktualnymadzikow wrote:a no właśnie, na prolaktyne i żeby w nowym cyklu estrogeny nie były blokowane, właśnie mnie pierwsza tabletka bromergonu zwaliła z nóg...wstałam z łóżka, bo senna byłam bardzo, a chwila potem mnie szarpalo na wymioty, zlaly mnie zimne poty i miałam mroczki przed oczami. Oby po kolejnych już lepiej było
-
ABI90 wrote:Ja stwierdzilam też o zrobieniu calego kompletu badań, z tym że cześć tych które chcę zrobić trzeba wykonać w 3dc. Narazie 34dc i czekam dalej. Mam jeszcze luteinę po poprzednim wywołaniu, ale jeszcze się wstrzymam, jeśli dalej będzie cisza to powtórzę test bo z moimi cyklami to jak rosyjska ruletka... Zastanawiam się tylko czy taka wywołana @ nie będzie miała wplywu na te wyniki, w razie czego zadzwonię dopytać. Pozytywne myślenie i do przodu
Dziewczyny, co macie na myśli "kompet badań"??? napiszcie proszę jakie badania i w jakich dniach warto zrobić... serio, zaczęlam się już mocno gubić...
co z wit. D, robiłyście, jaki ma wpływ na płodność - ktoś, coś?
joga ? chodzicie?
annja -
annja wrote:aaa dziewczyny poza paskiem św. Dominika jest jeszcze Św. Rita od spraw beznadziejnych, warto też z nią "pogadać" czasem
Do Św. Rity mój mąż się modlił podczas gdy ja odmawiałam Nowennę Pompejańską
To było w marcu, a nadal w ciąży nie jestem. Ale mam wielkie nadzieje, że jednak te modlitwy zostały wysłuchane, tylko muszę się znaleźć w odpowiednim momencie i odpowiednim czasie Teraz zaczekam tylko na pasek i ruszam z modlitwą, ale tym razem z mężem chcę odmawiać -
Ja mam taką rozpiskę jakie badania kiedy robić:
w 3 dniu cyklu: LH, FSH, estradiol, testosteron, androstendion, DHEAS, SHBG, 17 oh progesteron, kortyzol
w 7 dniu po owulacji: progesteron, estradiol
bez znaczenia w którym dc: TSH, FT3, FT4, anty TPO, anty TG, prolaktyna, wit D3
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
ABI90 wrote:A słyszałyście o ziolach ojca Sroki nr 3 na płodność? ja dzisiaj troche poczytałam i opinie różne, tak samo jak temat oleju z wiesiołka. Zastanawiam się żeby moze wypróbować ktoryś specyfik
Ja piłam te zioła plus był taki, że dokładnie czułam jajniki jak pracowały ale też w ciąży po nich nie jestem :p
Ja jestem jakimś przypadkiem beznadziejnym :p -
I jeszcze jest napisane, że dobrze zrobić badania ogólnozdrowotne: an. moczu, lipidogram, magnez, wapń, fosfor, potas, sód, chlorki, ALT, AST, bilirubina, amylaza, mocznik, kreatynina, morfologia, OB, CRP, ferrytyna, wit B12, B9
No ale to akurat wiadome jest ;p
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Ania95 wrote:Ja piłam te zioła plus był taki, że dokładnie czułam jajniki jak pracowały ale też w ciąży po nich nie jestem :p
Ja jestem jakimś przypadkiem beznadziejnym :p
E tam :* Nie jesteś przypadkiem beznadziejnym :*Ania95 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka_92 wrote:Ja mam taką rozpiskę jakie badania kiedy robić:
w 3 dniu cyklu: LH, FSH, estradiol, testosteron, androstendion, DHEAS, SHBG, 17 oh progesteron, kortyzol
w 7 dniu po owulacji: progesteron, estradiol
bez znaczenia w którym dc: TSH, FT3, FT4, anty TPO, anty TG, prolaktyna, wit D3
ABI, ja tak zaczynalam diagnostykę, tzn 1/2 tego, co Ty, ale wystarczyło by znaleźć nieprawidłowości
Ania 95, gdzie można zamówić te zioła? ja niestety nie wiem co to jest "impreza/ koncert u jajników"... kompletnie nic nie czuję, albo jakieś chwilowe drgania...
Z temperatura też ciężko określić bo mam bardzo niską normalnie wiec dla mnie 36,6 to jak norma kolo 37 z czymś... śluz też jakiś kulawy, nie do ogarnięcia...
też jestem dziwny przypadek...
teraz chce zacząć testy ovu... tylko wstyrętna @ musi przyjść ;/
annja -
annja, zioła dostaniesz w zielarskim ja za wszystko zapłaciłam około 40zł, a jest tego naprawdę dużo. W domku mieszasz wszystkie zioła ze sobą i robisz napar z 1 łyżeczki na szklankę, zostawiasz na 30min pod przykryciem i pijesz przed spaniem zioła bardzo dobre. Ja uwielbiam wszelakie herbaty i te zioła mi naprawdę smakowały
-
Ciekawe cos mi sie obily o uszy te ziola I chyba tez je wyprobuje. Jakos jestem zwolennikiem naturalnej suplementacji na ile sie tylko da