X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ej no ja bylam na miesiecznych wakacjach ocieta calkien od zycia tu I sie nie udalo :p ale slyszalam o takich szczesciarach :)

To ja już nie wiem czy jest jakiś sposób na ciążę ;)
    zaczynam się trochę martwić, że to już 8cs i zbliżam się do 12 :p

• KimiSz Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ale każdy organizm jest inny i nigdy nie wiadomo co w nas siedzi...
    A mnie stan podgorączkowy dalej nie przechodzi. Zdrzemnęłam się i dalej bym poszła spać... Mam nadzieje że jutro sie dowiem czy to maleństwo czy jednak przemeczenie... :( Myślicie ze 10dpo bedzie widać ? Wg obliczeń już byłby 4tc

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż czytałam, że w przeciągu roku zajdzie 85% par, a do 2 lat 95%. To oznacza, że z każdym miesiącem większe szanse :p ale nie wiem czy to prawda.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KimiSz wrote:
    No niestety ale każdy organizm jest inny i nigdy nie wiadomo co w nas siedzi...
    A mnie stan podgorączkowy dalej nie przechodzi. Zdrzemnęłam się i dalej bym poszła spać... Mam nadzieje że jutro sie dowiem czy to maleństwo czy jednak przemeczenie... :( Myślicie ze 10dpo bedzie widać ? Wg obliczeń już byłby 4tc

Według mnie trochę za szybko na potwierdzenie ciąży u ginekologa. Może to być ciąża, ale jeszcze nie widoczna ;)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Chociaż czytałam, że w przeciągu roku zajdzie 85% par, a do 2 lat 95%. To oznacza, że z każdym miesiącem większe szanse :p ale nie wiem czy to prawda.

O tak :) Z każdym miesiącem, z każdym cyklem zbliżamy się do upragnionych 2 kresek :)

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    a no właśnie, na prolaktyne i żeby w nowym cyklu estrogeny nie były blokowane, właśnie mnie pierwsza tabletka bromergonu zwaliła z nóg...wstałam z łóżka, bo senna byłam bardzo, a chwila potem mnie szarpalo na wymioty, zlaly mnie zimne poty i miałam mroczki przed oczami. Oby po kolejnych już lepiej było ;)
    A jak bierzesz? Ja miałam brać przez tydzień pół tabletki dopiero potem zwiększyć do 1 i przed snem żeby przespać skutki uboczne

• annja Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja stwierdzilam też o zrobieniu calego kompletu badań, z tym że cześć tych które chcę zrobić trzeba wykonać w 3dc. Narazie 34dc i czekam dalej. Mam jeszcze luteinę po poprzednim wywołaniu, ale jeszcze się wstrzymam, jeśli dalej będzie cisza to powtórzę test bo z moimi cyklami to jak rosyjska ruletka... Zastanawiam się tylko czy taka wywołana @ nie będzie miała wplywu na te wyniki, w razie czego zadzwonię dopytać. Pozytywne myślenie i do przodu :-)

Dziewczyny, co macie na myśli "kompet badań"??? napiszcie proszę jakie badania i w jakich dniach warto zrobić... serio, zaczęlam się już mocno gubić...
    co z wit. D, robiłyście, jaki ma wpływ na płodność - ktoś, coś?
    joga ? chodzicie?

annja
  • annja Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dziewczyny poza paskiem św. Dominika jest jeszcze Św. Rita od spraw beznadziejnych, warto też z nią "pogadać" czasem :) :D

annja
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:19

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    O tak :) Z każdym miesiącem, z każdym cyklem zbliżamy się do upragnionych 2 kresek :)

Oby, Plamka, oby :D

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:19

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annja wrote:
    aaa dziewczyny poza paskiem św. Dominika jest jeszcze Św. Rita od spraw beznadziejnych, warto też z nią "pogadać" czasem :) :D

Do Św. Rity mój mąż się modlił podczas gdy ja odmawiałam Nowennę Pompejańską :)
    To było w marcu, a nadal w ciąży nie jestem. Ale mam wielkie nadzieje, że jednak te modlitwy zostały wysłuchane, tylko muszę się znaleźć w odpowiednim momencie i odpowiednim czasie ;) Teraz zaczekam tylko na pasek i ruszam z modlitwą, ale tym razem z mężem chcę odmawiać :)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką rozpiskę jakie badania kiedy robić:

w 3 dniu cyklu: LH, FSH, estradiol, testosteron, androstendion, DHEAS, SHBG, 17 oh progesteron, kortyzol

w 7 dniu po owulacji: progesteron, estradiol

bez znaczenia w którym dc: TSH, FT3, FT4, anty TPO, anty TG, prolaktyna, wit D3

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    A słyszałyście o ziolach ojca Sroki nr 3 na płodność? :-) ja dzisiaj troche poczytałam i opinie różne, tak samo jak temat oleju z wiesiołka. Zastanawiam się żeby moze wypróbować ktoryś specyfik :-)

Ja piłam te zioła :) plus był taki, że dokładnie czułam jajniki jak pracowały :) ale też w ciąży po nich nie jestem :p
    Ja jestem jakimś przypadkiem beznadziejnym :p

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jest napisane, że dobrze zrobić badania ogólnozdrowotne: an. moczu, lipidogram, magnez, wapń, fosfor, potas, sód, chlorki, ALT, AST, bilirubina, amylaza, mocznik, kreatynina, morfologia, OB, CRP, ferrytyna, wit B12, B9 :)
    No ale to akurat wiadome jest ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja piłam te zioła :) plus był taki, że dokładnie czułam jajniki jak pracowały :) ale też w ciąży po nich nie jestem :p
    Ja jestem jakimś przypadkiem beznadziejnym :p

E tam :* Nie jesteś przypadkiem beznadziejnym :*

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    E tam :* Nie jesteś przypadkiem beznadziejnym :*

Haha dzięki :* umiesz podnieść na duchu <3

• annja Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Ja mam taką rozpiskę jakie badania kiedy robić:

w 3 dniu cyklu: LH, FSH, estradiol, testosteron, androstendion, DHEAS, SHBG, 17 oh progesteron, kortyzol

w 7 dniu po owulacji: progesteron, estradiol

bez znaczenia w którym dc: TSH, FT3, FT4, anty TPO, anty TG, prolaktyna, wit D3
    dzięki Plamka, super rozpiska :)

ABI, ja tak zaczynalam diagnostykę, tzn 1/2 tego, co Ty, ale wystarczyło by znaleźć nieprawidłowości :(

Ania 95, gdzie można zamówić te zioła? ja niestety nie wiem co to jest "impreza/ koncert u jajników"... kompletnie nic nie czuję, albo jakieś chwilowe drgania...
    Z temperatura też ciężko określić bo mam bardzo niską normalnie wiec dla mnie 36,6 to jak norma kolo 37 z czymś... śluz też jakiś kulawy, nie do ogarnięcia...
    też jestem dziwny przypadek...

teraz chce zacząć testy ovu... tylko wstyrętna @ musi przyjść ;/

annja
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annja, zioła dostaniesz w zielarskim :) ja za wszystko zapłaciłam około 40zł, a jest tego naprawdę dużo. W domku mieszasz wszystkie zioła ze sobą i robisz napar z 1 łyżeczki na szklankę, zostawiasz na 30min pod przykryciem i pijesz przed spaniem :) zioła bardzo dobre. Ja uwielbiam wszelakie herbaty i te zioła mi naprawdę smakowały :)

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe cos mi sie obily o uszy te ziola I chyba tez je wyprobuje. Jakos jestem zwolennikiem naturalnej suplementacji na ile sie tylko da

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ