Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Dziękuję :*
Na pewno będzie raźniej jak we dwie zostaniemy na wątku haha
byłam dziś u ginekologa i stwierdził, że szukamy skąd ten testosteron taki wysoki-dał mi skierowanie na DHEA-S i androstendion.
Do tego bromergon do zażywania od razu no i Duphaston od następnego cyklu.
Wczoraj minęło 7dni od poprzedniego badania i wygląda to tak:
FSH 2,28 mlU/ml
LH 10,61 mlU/ml
estradiol 181,10 pg/
progesteron 12,37 ng/ml
wszystko mieści się w normach lutealnej:)
u mnie dziś 36dc i dalej nie ma @ ale tym razem mogę mieć nawet 42 dniowy cykl, więc czekam☺
cieszę się, że mi szczerze chłop powiedział, że jak zrobię badania i wyniki będą za wysokie to mnie oddaje w ręce endokrynologa, żebym szybko dostała fachową pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:14
Plamka_92, Ania95 lubią tę wiadomość
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
madzikow wrote:nie będziecie same, bo ja też zostaję
byłam dziś u ginekologa i stwierdził, że szukamy skąd ten testosteron taki wysoki-dał mi skierowanie na DHEA-S i androstendion.
FSH 2,28 mlU/ml
LH 10,61 mlU/ml
estradiol 181,10 pg/
progesteron 12,37 ng/ml
wszystko mieści się w normach licealnej:)
u mnie dziś 36dc i dalej nie ma @ ale tym razem mogę mieć nawet 42 dniowy cykl, więc czekam☺
cieszę się, że mi szczerze chłop powiedział, że jak zrobię badania i wyniki będą za wysokie to mnie oddaje w ręce endokrynologa, żebym szybko dostała fachową pomoc
Madzikow w takim razie cieszymy się i my Ważne że jesteś w rękach fachowca. Że lekarz od razu wziął się za konkrety.
Będzie lepiej
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Ja 12 czerwca idę do endo. Poproszę też o skierowanie na te wszystkie hormony. Bo tak naprawdę to robiłam tylko progesteron, prolaktynę i tarczycowe, a dobrze by było wszystko od deski do deski sprawdzić.
Mam nadzieję, że mi wypisze skierowanie
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Hej!
Przyszłam sie przywitać. Mam syna, 7lat. Jakiś czas temu staralismy sie z mezem o rodzenstwo dla niego ale niestety życie zweryfikowało plany i musielismy przelozyc plany.
14.05 miałam @. Trwała może 5dni. W połowie cyklu zaszalelismy z mezem i nie wiem czego sie moge teraz spodziewać i czy w ogole moge. Chcialabym zeby to co od 3 dni sie ze mna dzieje bylo związene z malenstwem. Od poniedzialku kiepsko sie czulam. Rozbita. Drażliwa. Senna. Zwalalam to na nockę w pracy. Na okres za wczesnie ponieważ mam cykle 32 dniowe. Dziś od rana mam lekka biegunke... Do tego podwyższona temperatura do 37.1. Ostatnie dwa dni mialam helikopter w glowie i ciagle bym spala. Do tego wszystkiego noge zlamalam i leze w gipsie wiec o zmeczeniu wiekszym nie ma mowy... Myslicie ze na tym etapie moge myslec o szansie na maleńswto? -
Plamka_92 wrote:Owufriend wyznaczył mi w końcu owulację. Wychodzi że dzisiaj jest 3 dpo. Czyli jeszcze jakieś 10-13 dni do końca cyklu Jejuuu w życiu mi się tak cykl nie dłużył
Plamka_92 lubi tę wiadomość
-
madzikow wrote:nie będziecie same, bo ja też zostaję
FSH 2,28 mlU/ml
LH 10,61 mlU/ml
estradiol 181,10 pg/
progesteron 12,37 ng/ml
wszystko mieści się w normach lutealnej:)
cieszę się, że mi szczerze chłop powiedział, że jak zrobię badania i wyniki będą za wysokie to mnie oddaje w ręce endokrynologa, żebym szybko dostała fachową pomoc -
A z resztą wiecie co Dziewczyny? Myślę że dużo osób ma jakieś zaburzenia hormonalne nawet o tym nie wiedząc bo przecież jak się nie zbada to się nie dowie, chyba że ktoś ma jakieś objawy i zrobi badania... czasem jest jednak lepiej nie wiedzieć i spokojnie sobie żyć bo czasem takie podwyzszone wyniki tylko strachu potrafią narobić i jest jeszcze gorzej
Ania95 lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:A z resztą wiecie co Dziewczyny? Myślę że dużo osób ma jakieś zaburzenia hormonalne nawet o tym nie wiedząc bo przecież jak się nie zbada to się nie dowie, chyba że ktoś ma jakieś objawy i zrobi badania... czasem jest jednak lepiej nie wiedzieć i spokojnie sobie żyć bo czasem takie podwyzszone wyniki tylko strachu potrafią narobić i jest jeszcze gorzej
Dokładnie ja miałam wysoką prolaktynę, ale nie blokowała mi owulacji, nie dawała żadnych objawów. Gdybym zaszła w 1, 2 lub 3 cyklu starań, to nawet bym o niej nie wiedziała :p -
KimiSz wrote:Hej!
Przyszłam sie przywitać. Mam syna, 7lat. Jakiś czas temu staralismy sie z mezem o rodzenstwo dla niego ale niestety życie zweryfikowało plany i musielismy przelozyc plany.
14.05 miałam @. Trwała może 5dni. W połowie cyklu zaszalelismy z mezem i nie wiem czego sie moge teraz spodziewać i czy w ogole moge. Chcialabym zeby to co od 3 dni sie ze mna dzieje bylo związene z malenstwem. Od poniedzialku kiepsko sie czulam. Rozbita. Drażliwa. Senna. Zwalalam to na nockę w pracy. Na okres za wczesnie ponieważ mam cykle 32 dniowe. Dziś od rana mam lekka biegunke... Do tego podwyższona temperatura do 37.1. Ostatnie dwa dni mialam helikopter w glowie i ciagle bym spala. Do tego wszystkiego noge zlamalam i leze w gipsie wiec o zmeczeniu wiekszym nie ma mowy... Myslicie ze na tym etapie moge myslec o szansie na maleńswto?
Witamy KimiSz ja myślę, że szansa na ciąże jest, tym bardziej jak były miłosne uniesienia trzymam kciuki, żeby to było ciąża, chociaż wiem jak czasem psychika potrafi nam płatać figle -
Ania95 wrote:Dokładnie ja miałam wysoką prolaktynę, ale nie blokowała mi owulacji, nie dawała żadnych objawów. Gdybym zaszła w 1, 2 lub 3 cyklu starań, to nawet bym o niej nie wiedziała :p
-
annja wrote:Witam się,
postanowiłam dolączyć... jeśli pozwolicie?
Staramy się od 20cykli o rodzeństwo dla syna, ostatnie 9 cykli brałam progesteron, clostibergyt i letrox (TSH 2,65 [02.2018], dziś: 1,54)
w tym cyklu nie przyjmowałam ani prog, ani clo.. odpuściłąm trochę, wątroba niech odpocznie...
@ nie przyszła jeszcze, spóźnienie pewnie przez odstawienie leków
kompletnie mnie rozbija ten ciągły brak fasolki
annja, wiem jak jest ciężko oczekiwać na ciąże, straszne uczucie nigdy nie zrozumiem czemu jak ktoś jest gotowy na dziecko to się nie udaje... Ale musimy walczyć o nasze groszki w końcu i my się doczekamy.madzikow, madzikow, madzikow lubią tę wiadomość
-
ABI90 wrote:MissKathy92 masz rację, dopóki się nie wie żyję sie w błogiej nieświadomości, brak stresu... A najgorzej jak jeszcze szukamy interpretacji wyników u dr Google:-)
-
MissKathy92 wrote:No właśnie tak samo jest z np progesteronem i tsh- niektóre dziewczyny przecież tego nie badają za czesto i zachodzą w ciąże a potem się okazuje że jest niedomoga progesteronu lub wysokie tsh, ale ciąża jest zdrowa i prawidłowo się rozwija czytałam gdzieś że dziewczyna z tsh bodajże 7 zaszła w ciąże Z niskim progesteronem też można zajść, oczywiście większe jest ryzyko wczesnego poronienia ale nie jest to niemożliwe tak więc czasem mniej znaczy lepiej mniej badań a przede wszystkim STRESU z nimi związanego
Jak byłam z moimi wynikami u endokrynologa, to też mi powiedział, że do poprawy, ale na pewno nie przez to się nie udaje, bo kobiety z gorszymi wynikami zachodzą w ciąże.
Na ostatniej wizycie nawet mi powiedział, że to chyba psychika u mnie :p bo niby wszystko ok, a zajść nie mogę. Kazał wziąć męża na wakacje i tam działać -
ABI90 wrote:Niektorzy mają to szczęście ze tylko podejmują decyzje i od razu, inni nie. My podjęliśmy decyzje, sytuacja życiowa sie ustabilizowala i w tym samym momencie karuzela z długością cykli sie rozpoczęła, taki żart od losu. Ale predzej czy później wszystkie osiągniemy nasz cel