Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Bp skierowanie dostalam do szpitala na oddział ginekologiczno endokrynologoczny.
-
Malwa13 wrote:Lekarka powiedziała że musi poczekać na wyniki. Do tej pory cykle miałam regularne 31 dni teraz pierwszy raz nie miałam krwawienia stąd wizyta u lekarza. W zeszłym roku wszystko było ok A teraz te pecherzyki
-
ABI90 wrote:Malwa13, u mnie w szpitalu można zrobić badania hormonalne i za nie zapłacić, lub w prywatnym laboratorium. Jeśli u Ciebie nie ma prywatnego, warto zapytać w szpitalu... Nie ma co się z góry przejmować, leki poprawią na pewno wyniki :)są także różne suplementy przy PCOS, z tym że napewno nie ma co kombinować na własną rękę.
Miss ta znajoma miała kilka guzków, ale ten jeden największy miała usuwany, musiałabym przy okazji jej dopytać bo aż tak szczegółowo nie dopytywałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:U mnie też w grudniu 2017 wszystko było w porządku... nie wiem skąd to się bierze tak nagle moim zdaniem powinnaś zrobić podstawowe badania hormonów i z wynikiem iść do gina skoro masz regularne miesiączki to dobrze, a że raz się zdarzyła anomalia to jeszcze nic nie znaczy
-
Malwa13 wrote:Tak czyli taki badanie można zrobić na wlasna reke i też robią pełna diagnostykę Tak? Nie ze jeden hormon tylmo
-
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:A te pęcherzyki to może być co innego?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiem tylko, że ciałko żółte jest widoczne po owulacji. A może któraś z Was wie ile dni po owulacji jest to ciałko widoczne? Testy pokazują mi owulację 16dc a byłam u gina 24dc i wtedy to stwierdził.
A no i jeszcze mam pytanie odnoście PCOS. Jestem przerażona jak wiele kobiet to ma :o dziewczyny, to jest stwierdzane przy zwyklym USG? Czy z badań hormonalnych? -
MissKathy92 wrote:Dziewczyny u mnie tempka nadal w górze jak tak dalej będzie to testuje w niedzielę A jeśli spadnie to w poniedziałek żeby ze spokojem dupka odstawic do tego po wstaniu z łóżka miałam zaczątki biegunki, teraz idę do pracy i jest ok, ale dla bezpieczeństwa kupiłam smecte od jedzenia mnie odrzucilo, wcisnelam w siebie banana żeby leków nie brać na pusty żołądek więc trochę nieudany mam początek dzisiejszego dnia
Miss, trzymam kciuki, że tempka się utrzymałaMissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Dziewczyny A jak jest ciałko żółte to w którym miejscu cyklu jestem bo się zgubiłam. Jeśli traktowała moje plamienie jak początek cyklu to powinnam być kilka dni przed owulacja...
Do stwierdzenia pcos musi być obraz usg plus wyniki hormonów.
A ginekolog, który Ci dał skierowanie do szpitala pracuje w tym szpitalu?
Bo ewidentnie lekarz chciał Cię położyć na nfz do szpitala na dzień/dwa, porobić niezbędne badania i mieć szybko obraz sytuacji.
Zwykle robi się tak, że idzie się na prywatną wizytę do ordynatora oddziału i on wpisując skierowanie do szpitala od razu pisze na nim, że pilne i wtedy w ciągu kilku dni masz miejsce na oddziale i robią Ci komplet badań.
Może skontaktuj się z ginekologiem i powiedz, że w szpitalu masz termin dopiero na ... i czy nie da się jakoś tego przyspieszyć?Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm