Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam jeszcze pytanie do dziewczyn z PCOS, poniewaz jestem zadziwiona, że tak wyszło. Jak to U Was było z objawami? Bo u mnie nie ma żadnego nietypowego owłosienia, waga niska, żadnego trądziku i trochę jestem zaskoczona bo pierwszy raz miałam nieregularny cykl. Chyba ze pęcherzyki i brak @ mogą wynikać z czegos innego.
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Taaak, najpopularniejsze imiona już od kilku lat ale bardzo ładne, też mi się podobają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 22:16
-
Malwa13 wrote:Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z PCOS, poniewaz jestem zadziwiona, że tak wyszło. Jak to U Was było z objawami? Bo u mnie nie ma żadnego nietypowego owłosienia, waga niska, żadnego trądziku i trochę jestem zaskoczona bo pierwszy raz miałam nieregularny cykl. Chyba ze pęcherzyki i brak @ mogą wynikać z czegos innego.
Brak @ w jednym cyklu i owu nie potwierdza pcos czasem sie moze tak zdarzyc.
Jednak do poteierdzenia tego nie wystarczy usg a badania hormonow.
Ja mialam objawy takie ze zawsze malam nieregularne cykle owlosienie tez zmikome 3 ciemne wloski na brzuchu. Tradzik mam bo mam tez tradzik różowaty nadwagi brak waga kolo 52 kg przed pierwsza ciaza nawet 44 kg. A jednak w hormonach wyszlo duze tsh testosteron i prolaktyna przec co brak owu pecherzyki w jajnikach i brak @ byl.
Kazdy moze miec troche inne objawy rowniez nie jednoznaczne.
Trzeba szukac przyczyny u zrobic badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 22:27
Pcos
-
nick nieaktualnyLola_M wrote:Brak @ w jednym cyklu i owu nie potwierdza pcos czasem sie moze tak zdarzyc.
Ja mialam objawy takie ze zawsze malam nieregularne cykle owlosienie tez zmikome 3 ciemne wloski na brzuchu. Tradzik mam bo mam tez tradzik różowaty nadwagi brak waga kolo 52 kg przed pierwsza ciaza nawet 44 kg. A jednak w hormonach wyszlo duze tsh testosteron i prolaktyna przec co brak owu pecherzyki w jajnikach i brak @ byl.
Trzeba szukac przyczyny u zrobic badania -
Ania95 wrote:A tak przy okazji dziewczyny... Marzy Wam się konkretna płeć? ja na początku marzyłam o córce i nawet seks był na 2-3 dni przed owulką, żeby jak największe szanse były, ale teraz po 7 cyklach nieudanych już mi obojętnie chociaż może jakby się udało w końcu to cicha nadzieja by była, że to córeczka
Mi od zawsze marzył się jako pierwszy chłopiec, a później dziewczynka Żeby młodsza siostra zawsze miała oparcie w starszym bracie
Ale nie ważne jaka płeć i tak będę przeszczęśliwa jak zajdę w ciążę
No i troje dzieci mi się marzy
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
nick nieaktualnyPlamka_92 wrote:Mi od zawsze marzył się jako pierwszy chłopiec, a później dziewczynka Żeby młodsza siostra zawsze miała oparcie w starszym bracie
No i troje dzieci mi się marzy -
Lola_M wrote:Brak @ w jednym cyklu i owu nie potwierdza pcos czasem sie moze tak zdarzyc.
Trzeba szukac przyczyny u zrobic badania
Lola ma rację.
U mnie tak samo bardzo niska waga, brak nadmiernego owłosienia, cera tylko taka średnia..
PCOS zdiagnozowano, bo miałam właśnie spore zawirowania w hormonach i pęcherzyki w obrazie USG, a także wystąpiły zaburzenia miesiączkowania.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka_92 wrote:Mi od zawsze marzył się jako pierwszy chłopiec, a później dziewczynka Żeby młodsza siostra zawsze miała oparcie w starszym bracie
No i troje dzieci mi się marzy
My też chcemy trójkę chyba popularne to teraz się stało wcześniej każdy chciał tylko dwójkę i najlepiej parkę -
Dziewczynu polecam w kwestii badan program rzadowy w klinikach nfz, mozna porobic darmowe badania z krwi I np badania nasienia czy droznosc jajnikow I chyba monitoring. Jakos uslug chyba srednia ale dla samych badan warto
-
U nas też ja myślę o trójce a mąż chce 2 ale narazie czekamy na te pierwsze A reszta wyjdzie w "praniu"
Co do imion, wybraliśmy jeszcze przed ślubem: u nas będzie Amelia i Ignacy
A u mnie dziś tempka spadła, ale nadal się trzyma jak po owu więc albo dziś jakaś anomalia jest albo dwa poprzednie wyniki były fałszywie wysokie ale jeszcze nie tracę nadzieji i walczę dalej aczkolwiek mój optymizm trochę ostygl zobaczymy co będzie jutro -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:U nas też ja myślę o trójce a mąż chce 2 ale narazie czekamy na te pierwsze A reszta wyjdzie w "praniu"
A u mnie dziś tempka spadła, ale nadal się trzyma jak po owu więc albo dziś jakaś anomalia jest albo dwa poprzednie wyniki były fałszywie wysokie ale jeszcze nie tracę nadzieji i walczę dalej aczkolwiek mój optymizm trochę ostygl zobaczymy co będzie jutro -
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Dzisiejszy spadek to może jak piszesz anomalia A jakieś objawy inne?
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Od 7dpo codziennie mi ćmi brzuch jak na @, cycki bolą jak na @, śluz biały ale to pewnie znowu infekcja się przypałętała jejku mam nadzieję że te moje tempki z ostatnich trzech dni to jakieś anomalie naprawdę... bo wcześniej miałam ładny wykres
-
Malwa13 wrote:Wydaje mi się że tempki nie muszą być książkowe, jak wszystko
-
MissKathy92 wrote:U nas też ja myślę o trójce a mąż chce 2 ale narazie czekamy na te pierwsze A reszta wyjdzie w "praniu"
A u mnie dziś tempka spadła, ale nadal się trzyma jak po owu więc albo dziś jakaś anomalia jest albo dwa poprzednie wyniki były fałszywie wysokie ale jeszcze nie tracę nadzieji i walczę dalej aczkolwiek mój optymizm trochę ostygl zobaczymy co będzie jutro
Miss jeszcze nic straconego Ja cały czas zaciskam kciuki
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc)