Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Nadrobiłam kilka stron Na mnie czeka jeszcze pracowanie ale takiego mam lenia że szok Powiem Wam dziewczyny że obserwując nas wszystkie to większość ma problemy hormonalne... a człowiek ma wrażenie że jakoś w miarę zdrowo się odżywia, prowadzi zdrowy tryb życia... Szok.
-
nick nieaktualnyLorella wrote:jeszcze nie. tylko dlatego ze do tej pory wszystko bylo na zasadzie "jak sie zdarzy to super" pelen spontan bez liczenia dni i obserwacji. W miedzyczasie robiac rutynowa wizyte u nowego gina dowiedzialam sie o przegrodzie w macicy. zaden z poprzednich lekarzy nawet nie wspomnial o tym. ten kazal sie nie przejmowac bo to niekoniecznie musi byc problem, martwi mnie to troche bo mysle ze moze to byl powod dla ktorego do tej pory jeszcze w ciaze nie zaszlam... no ale chce zaufac lekarzowi. Zaczynamy teraz swiadome starania, mam nadzieje ze szybciutko zaowocuja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLorella wrote:jeszcze nie. tylko dlatego ze do tej pory wszystko bylo na zasadzie "jak sie zdarzy to super" pelen spontan bez liczenia dni i obserwacji. W miedzyczasie robiac rutynowa wizyte u nowego gina dowiedzialam sie o przegrodzie w macicy. zaden z poprzednich lekarzy nawet nie wspomnial o tym. ten kazal sie nie przejmowac bo to niekoniecznie musi byc problem, martwi mnie to troche bo mysle ze moze to byl powod dla ktorego do tej pory jeszcze w ciaze nie zaszlam... no ale chce zaufac lekarzowi. Zaczynamy teraz swiadome starania, mam nadzieje ze szybciutko zaowocuja
Moja kuzynka kilka lat bez zabezpieczania się I nic, a potem jak się postarali to mają trójkęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 20:24
-
Malwa13 wrote:Wiecie co, kiedyś nam się uda będziemy sobie żyły osobno z naszymi bobasami, ale w gruncie rzeczy dzięki Wam będę mieć mile wspomnienia z tego okresu
To prawda, ja też będę miło wspominać czas tutaj żałuję, że wcześniej nie dołączyłam -
trzydziecha wrote:Dziewczynki a co do suplementacji jeszcze, na co wlasciwiw jest ta witamina D I kto jej potrzebuje? I czy latem tez
Witamina D to podobno królowa płodności Mamy jej niedobór, więc powinno się wprowadzić jej suplementację najlepiej sprawdzić jej poziom i wtedy dobrać dawkę latem pewnie mniejszą dawkę się bierze (zależy ile czasu na słońcu przebywasz), ale nie jestem pewna, bo dopiero też zaczynam przygodę z tą witaminą
PS. Twój post jakoś się zgubił w tej lawinie postów, dlatego teraz piszętrzydziecha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLorella wrote:Czesc Dziewczyny, jestem nowa zaczynamy z mezem starania o maluszka. przez kilka lat niezabezpieczalismy sie ale jakos ciaza sie nie " zdazyla" takze biore sprawy w swoje rece i mam nadzieje ze szybko sie uda
przed nami 1 cykl staran a jak na zlosc stary cykl ciagnie sie juz 38 dni... jak nigdy
pozdrawiam wszystkie serdecznie
Cześć Lorella a masz zwykle regularne cykle ? -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Dziewczyny a ja jeszcze z innej beczki, co ile czasu powtarzacie badanie TSH i FT4?
TSH powtarzam co 2-3 miesiące resztę badań związanych z tarczycą rzadziej. Endokrynolog jedynie kazała w razie ciąży zrobić TSH i ft4 świerze . Żadnych innych nie kazała mi powtarzać ale raz na jakiś czas sprawdzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 22:00
-
nick nieaktualny
-
Witam Drogie Panie.
Chciałabym przyłączyć się do Was, przygarnięcie Kropeczkę?
Postaram się nadrobić trochę stron żeby Was poznać,ale nie w tej chwili.
Chciałabym Was prosić o opinie.
O.m.15.05 cykle 26-28dni. Stosunek tylko w nocy z 30 na 31.05. Dziś betaHCG tylko 11, progesteron 11,6. Dodam, że jestem mamą dwójki dzieci i przeżyłam jedno poronienie
Jak dla mnie wynik z doświadczenia...beznadziejny.
Co sądzicie? Wiadomo, że powtórzę w czwartek, ale nadzieję mam bliską zeru.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Zostawić Was na chwilę i proszę, człowiek nie nadąża:D
Laseczki polecam film U-OCEAN'S 8, świetny film o silnych kobietach Jak my
Mój mąż też Was pozdrawia życzy Wam samych owocnych przytulanek a Waszym lubym samych goli haha jego słowa haha
Lorella witajPlamka_92, Ania95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona dzięki za odpowiedź. Testy robię od trzech dni sikane, w sumie z kilkanaście o różnych porach dnia i 95% jest pozytywna. Dlatego betę zrobiłam.
Ania, Marza świetnie Was rozumiem. Moje dziecko kończyłoby w tym roku 12 lat i zawsze w datę ptp i dniu zabiegu ryczę jak bóbr. Tego chyba nigdy się nie zapomni, nawet jak się ma potem dwoje wspaniałych dzieci.
Malwa mi endokrynolog mówi, że wzorcowe w połowie normy powinno być, wyżej też dobrze, ja mam ciągle poniżej normy mimo leków i to leczymy. W 3 ciąży właśnie włączenie euthyroxu pozwoliło na ciążę od razu po 13 nieudanych cyklach bez leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 23:06
Marza89, Malwa13, Ania95 lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ania95 wrote:Witamina D to podobno królowa płodności Mamy jej niedobór, więc powinno się wprowadzić jej suplementację najlepiej sprawdzić jej poziom i wtedy dobrać dawkę latem pewnie mniejszą dawkę się bierze (zależy ile czasu na słońcu przebywasz), ale nie jestem pewna, bo dopiero też zaczynam przygodę z tą witaminą
PS. Twój post jakoś się zgubił w tej lawinie postów, dlatego teraz piszę
Dziekuje ciekawe chyba rez sprawdze sobie ten poziom jak to krolowa plodnosci w takim razie powinno tu byc coraz wiecej fasolek po takim slonecznym majuAnia95 lubi tę wiadomość
-
Marza89 wrote:Zostawić Was na chwilę i proszę, człowiek nie nadąża:D
Laseczki polecam film U-OCEAN'S 8, świetny film o silnych kobietach Jak my
Mój mąż też Was pozdrawia życzy Wam samych owocnych przytulanek a Waszym lubym samych goli haha jego słowa haha
Lorella witaj
Hehe fajny motyw z tymi facetami super miec takie wsparcie! Ja mysle ze oni faktycznie tez by o tym chcieli pogadac ale anonimiwo wlasnie jak na forum, dlatego intryguja ich staraczki
Co do filmu to az zwiastun obejrzeMarza89 lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:To prawda, ja też będę miło wspominać czas tutaj żałuję, że wcześniej nie dołączyłam
Mi tez jest duzo razniej I bardzo sie ciesze ze mamy takie miejsce wiele sie od Was ucze I na prawde lubie zagladac co tam u Was slychac