Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wichura wrote:Widzę, że tu też wielkie wow na bhcg. Moja historia jest krótka
W 5tc miałam spadek, a jednak nie poronilam dlatego nigdy więcej nie zrobię tego badania.
O kebab tak, najlepiej na zmianę z sernikiem, kawą, krowkami i szynką.
A wy jak długo się staracie?
JA za pierwszym razem zaszlam w pierwszym cyklu po ślubie ale nie udało się...
Teraz to mój 3 cylk tylko mam stwierdzone PCOS i cykle cholernie długie więc od razu nowemu lekarzowi powiedziałam, że staram od roku bo poprzedni nie chciał mnie leczyć... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie Dziewczyny!!!
Jeśli nie uznacie tego za zbyt sprośne ( mam nadzieję, że nie;) ) to powiem Wam, że ja w każdej ciąży wiedziałam dokładnie kiedy zaszłam i zawsze było z jazdy od tyłu i mega moim orgazmem przed mężem z innych "układów" nam się nigdy nie udało. Ot taka to moja historiaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:14
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:Dokładnie Dziewczyny!!!
Jeśli nie uznacie tego za zbyt sprośne ( mam nadzieję, że nie;) ) to powiem Wam, że ja w każdej ciąży wiedziałam dokładnie kiedy zaszłam i zawsze było z jazdy od tyłu i mega moim orgazmem przed mężem z innych "układów" nam się nigdy nie udało. Ot taka to moja historia
Wcale nie sprosne tylko prawdziwe -
Kropeczka85 wrote:Dokładnie Dziewczyny!!!
Jeśli nie uznacie tego za zbyt sprośne ( mam nadzieję, że nie;) ) to powiem Wam, że ja w każdej ciąży wiedziałam dokładnie kiedy zaszłam i zawsze było z jazdy od tyłu i mega moim orgazmem przed mężem z innych "układów" nam się nigdy nie udało. Ot taka to moja historia
Ach jak ja cieszę się, Waszym szczęściem :* -
Dziewczyny jestem 4 dni po inseminacji i poki co to pobolewa mnie od czasu do czasu brzuch. Nie wiem czy to normalne bo po wcześniejszej inseminacji nic mi nie było. Nie wiem czy sie martwić czy nie. Jeszcze jakieś 10 dni do testowania i sie boje ze po raz drugi sie nie uda11.05.18 - AID - nie udane
09.06.18 - AID - nie udane
HSG - drożne, Hashimoto - Letrox, AMH - 4,24, mąż - azoospermia -
Korzystajcie ile wlezie.
Marza ja o szczęściu będę mówić dopiero po 12tc a właściwie jak się zdrowe urodzi. Po tym co przeszliśmy i my i wiele naszych bliskich osób wiemy jak ostrożnie trzeba do tego szczęścia podchodzić. Lepiej się miło rozczarować niż cieszyć na maxa , a potem spaść na dno i walczyć z depresją latami tak jak to było u mnie. Teraz podchodzę tak,że co ma być to będzie, to co nam dane. Może dlatego tym razem tak szybko się udało.
Czym mniej spiny i stresu tym lepiej wszytko wychodzi!
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kruszyna ja Ci Kochana nie pomogę. Dzięki wszystkiemu nie musiałam poddawać się takim zabiegom. Strasznie mi żal ludzi,którzy tak strasznie muszą walczyć o swoje potomstwo kiedy inni je zaniedbują i maltretują. Niesprawiedliwe to strasznie. Z drugiej strony jesteście wielkimi i odważnymi wojownikami! Strasznie trzymam kciuki!!!!!!!
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka wiem, wiem dokładnie o czym mówisz, ale właśnie przez to wszystko co słyszy się wokół, ta wiadomość daje szczęście Wszystko będzie dobrze, zobaczysz kochana :*
Kruszyna ja też się na tym nie znam, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze -
Kropeczka85 wrote:Dzięki Kobietki! Uspokoję się dopiero jak serduszko zobaczę, a w 100% po porodzie:)
Malwa to właśnie najlepszy czas na staranie. Ja zaszłam jak zaczęłam brać po 13 nieudanych cyklach.
Teraz to nie za pierwszym razem,o nie nie. To był 5cs. Wcześniejsze dzieciaki po około 2 latach starań i w 14cs.
Jej cudownie gratulacje -
nick nieaktualny
-
Witam!
Mam pytanie
Moje cykle sa zazwyczaj 30-31dniowe, mam zrobic badanie progesteronu, i mam pytanie kiedy najlepiej go zrobić - 18dc zrobiłam test ovu była słaba kreska nastepnego dnia tj 19dc już była mocna - no i moje pytanie kiedy najlepiej zrobić badanie ?? w którym dniu cyklu ?2014 Ł Aniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Izka86Ss wrote:Witam!
Mam pytanie
Moje cykle sa zazwyczaj 30-31dniowe, mam zrobic badanie progesteronu, i mam pytanie kiedy najlepiej go zrobić - 18dc zrobiłam test ovu była słaba kreska nastepnego dnia tj 19dc już była mocna - no i moje pytanie kiedy najlepiej zrobić badanie ?? w którym dniu cyklu ?
Najlepiej 7 dni po owulacji jeśli chcesz zobaczyć czy masz dość swojego naturalnego progesteronu aby utrzymać ciąże i żeby zobaczyć czy w ogóle była owulacja 7dpo jest podobno największe stężenie progesteronu we krwi dlatego lekarze zalecają właśnie wtedy badanie -
Malwa tak mam syna prawie 9 lat i córkę 4 lata, więc jeśli wszytko będzie ok to będę miała dosłownie 5-10-15 wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale jeśli mielibyśmy wybór to prosili byśmy o córeczkę
Moim zdaniem też progesteron raczej pod koniec cyklu. Koło 22-25 dnia.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Powiem tak: jeżeli lekarz zleci badanie w jakiś konkretny dzień to ok- trzeba badać wtedy kiedy mówi bo to on będzie interpretować wynik i najwidoczniej potrzebuje takiej informacji
Mi nigdy lekarz nie zlecił badania progesteronu, więc badam wtedy kiedy dla mnie wynik jest najbardziej miarodajny czyli właśnie tego 7dpo bo wtedy jest najwyższe stężenie proga we krwi wiem wtedy czy na pewno miałam owulacje i czy jest w ogóle szansa na zagniezdzenie o ile doszło do zapłodnieniaPlamka_92 lubi tę wiadomość