X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odkladalismy najpierw kredyt, mieszkanie, ślub - po ślubie się udało, ale nie utrzymała się... - później zmiana pracy, czekanie na umowę na czas nieokreślony i jestem, gdzie jestem. Moim marzeniem jest urodzić na 30 :D

My mieszkanie kupiliśmy 3 lata temu, ale Mąż chce za 2 lata się budować bo szlak go trafia w bloku ;) haha

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tak zwlekaliśmy. A teraz z perspektywy czasu myślimy, że wcale nie byłoby gorzej z dzieckiem i żałujemy tych "straconych" lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, spokój ducha swoją drogą, ale jeśli coś jest nie tak, to i tak nie zajdzie się w ciążę i tak. My z mężem mamy nowe mieszkanie bez kredytu, odpowiednio duże nawet dla dwójki dzieci, dobra praca, w moim przypadku na czas nieokreślony, dobra sytuacja materialna - taki stan już od pół roku, więc dosłownie idealne warunki na powiększenie rodziny. Ale nie udaje się już ponad rok. Możemy się uczyć na błędach i namawiać koleżanki, kuzynki, żeby nie zwlekały! W dzisiejszych czasach człowiekowi się wydaje, że podejmuje po prostu decyzję i wszystko od niego zależy. A tu doopa, nic od niego nie zależy :D

Podobna sytuacja... Tylko, że ja kupowałam chatę akurat jak mojego poznałam czyli jakieś 6 lat temu... Kredyt nie jest obciążeniem dla nas... Wgl go nie odczuwam... Praca może czekaliśmy aż dostane umowę na stałe bo akurat się kończyła, ale wtedy i tak zbytnio my na to nie patrzeli... I tak ponad 3 lata starań mija, zaraz 4 i cichosza :-(

Ważne że mój co chwile gada że na pewno się kiedyś uda hehe Co jak co ale on na pewno nie kłamie :-D Żony sie nie okłamuje co nie :-D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wspaniały Mąż! Oczywiście, że się uda ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Phia wspaniały Mąż! Oczywiście, że się uda ;)

nie ma wyjscia :-D musi tak mówić :-P

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę Wam, że większość z Was już się buduje :D my z mężem mamy działkę budowlaną za miastem, ale na razie możemy pomarzyć o budowie ;) też chcemy bez kredytu postawić dom i zbieramy cały czas fundusze ;) pewnie jeszcze kilka lat to potrwa. Projekt mamy wybrany, są tam 3 pokoje dla dzieci, więc musimy działać ;D

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo swojego wieku też ciążę odkładałam ;) ślub wzięłam w wieku 21 lat, więc mogłam od razu zacząć się starać. Mieliśmy gdzie mieszkać, może z kasą było trochę gorzej, ale do przeżycia ;D teraz mam 23 lata, zanim urodzę 24... I czas tak właśnie leci ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:34

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Wszystkie moje koleżanki są bez dzieci, ja mam 25 lat. Mieszkam z treściami, siostrą i jej mężem z dzieckiem i jeszcze jednym bratem. Z mężem mamy synka, malutki pokoik gdzie ledwo się mieścimy, a mimo to marzę o kolejnym dziecku. Czasem mam wrażenie, że i tak na wszystko jest za późno... Wylalismy fundamenty i przystawilo nas z kasą. Cały czas myślę, że to juz za późno na dom, nie wiem dlaczego takie przekonanie we mnie. Jeszcze teraz po synku widzę jak ten czas zapieprza, a ja nie umiem go zatrzymać :(

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    To prawda. Wszystkie moje koleżanki są bez dzieci, ja mam 25 lat. Mieszkam z treściami, siostrą i jej mężem z dzieckiem i jeszcze jednym bratem. Z mężem mamy synka, malutki pokoik gdzie ledwo się mieścimy, a mimo to marzę o kolejnym dziecku. Czasem mam wrażenie, że i tak na wszystko jest za późno... Wylalismy fundamenty i przystawilo nas z kasą. Cały czas myślę, że to juz za późno na dom, nie wiem dlaczego takie przekonanie we mnie. Jeszcze teraz po synku widzę jak ten czas zapieprza, a ja nie umiem go zatrzymać :(

Za późno nigdy nie jest... 25 lat to młodziutka jesteś... Ja 27 lat... Znam takich co budują sie po 40-stce... Spokojnie sie wybudujecie

Wichura lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura ja mam 29 lat, Mąż 30, 3 lata temu kupiliśmy mieszkanie a On już planuje budowę domu za 2 lata więc uwierz, nie jest za późno ;)

Wichura lubi tę wiadomość

jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy mieszkanie z ogródkiem za miastem ale za kilka lat jakby było wszystko dobrze to też chcielibyśmy dom więc naprawdę nie za późno na niC.a jak będzie zdrowie i bobasy to może zostać i mieszkanie :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:34

Ania95, Wichura lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:

U mnie w rodzinie domy zazwyczaj budują około 40 ;) moim zdaniem mieć dwadzieścia kilka lat i już mieć swoje mieszkanie/działkę/budowę domu to naprawdę dużo :) jeszcze macie dużo czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nieważne dom czy mieszkanie, sami czy z rodzicami, ważne jest zdrowie i rodzina :) i wszystkim nam sie uda :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Malwa :) dla mnie zawsze priorytetem była rodzina <3 dlatego tak bardzo przeżywam, że nie mogę zajść w ciążę, bo sama chcę założyć wielką rodzinę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dokładnie Malwa :) dla mnie zawsze priorytetem była rodzina <3 dlatego tak bardzo przeżywam, że nie mogę zajść w ciążę, bo sama chcę założyć wielką rodzinę :P
    Ja to samo :D tak bym chciała trójkę, czasami aż mnie tak roznosi od środka, że się nie udaje

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja to samo :D tak bym chciała trójkę, czasami aż mnie tak roznosi od środka, że się nie udaje

Ja przed staraniami to miałam wszystko idealnie wyliczone jak i kiedy zajdę w ciążę :p 1 dziecko planowałam na 24 rok życia. Potem po 3 latach drugie i na trzydziestkę chciałam 3 brzdąca :D generalnie z mężem mieliśmy ustalone, że po 2 rocznicy zaczynamy się starać, ale nie wytrzymaliśmy i zaczęliśmy 5 miesięcy wcześniej :) to tak optymistycznie patrząc jesteśmy 5 miesięcy do przodu :D yupii

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    A mi się marzy parka. Dwójka brzdąców w podobnym wieku może 2 lata różnicy.
    Zawsze mówiłam że na 30 już będzie ale nie uda się. Może ciąża będzie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    A mi się marzy parka. Dwójka brzdąców w podobnym wieku może 2 lata różnicy.
    Zawsze mówiłam że na 30 już będzie ale nie uda się. Może ciąża będzie ;-)
    Z całego serca tego życzę <3

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ