X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odkladalismy najpierw kredyt, mieszkanie, ślub - po ślubie się udało, ale nie utrzymała się... - później zmiana pracy, czekanie na umowę na czas nieokreślony i jestem, gdzie jestem. Moim marzeniem jest urodzić na 30 :D

My mieszkanie kupiliśmy 3 lata temu, ale Mąż chce za 2 lata się budować bo szlak go trafia w bloku ;) haha

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tak zwlekaliśmy. A teraz z perspektywy czasu myślimy, że wcale nie byłoby gorzej z dzieckiem i żałujemy tych "straconych" lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, spokój ducha swoją drogą, ale jeśli coś jest nie tak, to i tak nie zajdzie się w ciążę i tak. My z mężem mamy nowe mieszkanie bez kredytu, odpowiednio duże nawet dla dwójki dzieci, dobra praca, w moim przypadku na czas nieokreślony, dobra sytuacja materialna - taki stan już od pół roku, więc dosłownie idealne warunki na powiększenie rodziny. Ale nie udaje się już ponad rok. Możemy się uczyć na błędach i namawiać koleżanki, kuzynki, żeby nie zwlekały! W dzisiejszych czasach człowiekowi się wydaje, że podejmuje po prostu decyzję i wszystko od niego zależy. A tu doopa, nic od niego nie zależy :D

Podobna sytuacja... Tylko, że ja kupowałam chatę akurat jak mojego poznałam czyli jakieś 6 lat temu... Kredyt nie jest obciążeniem dla nas... Wgl go nie odczuwam... Praca może czekaliśmy aż dostane umowę na stałe bo akurat się kończyła, ale wtedy i tak zbytnio my na to nie patrzeli... I tak ponad 3 lata starań mija, zaraz 4 i cichosza :-(

Ważne że mój co chwile gada że na pewno się kiedyś uda hehe Co jak co ale on na pewno nie kłamie :-D Żony sie nie okłamuje co nie :-D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wspaniały Mąż! Oczywiście, że się uda ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Phia wspaniały Mąż! Oczywiście, że się uda ;)

nie ma wyjscia :-D musi tak mówić :-P

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę Wam, że większość z Was już się buduje :D my z mężem mamy działkę budowlaną za miastem, ale na razie możemy pomarzyć o budowie ;) też chcemy bez kredytu postawić dom i zbieramy cały czas fundusze ;) pewnie jeszcze kilka lat to potrwa. Projekt mamy wybrany, są tam 3 pokoje dla dzieci, więc musimy działać ;D

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo swojego wieku też ciążę odkładałam ;) ślub wzięłam w wieku 21 lat, więc mogłam od razu zacząć się starać. Mieliśmy gdzie mieszkać, może z kasą było trochę gorzej, ale do przeżycia ;D teraz mam 23 lata, zanim urodzę 24... I czas tak właśnie leci ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:34

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Wszystkie moje koleżanki są bez dzieci, ja mam 25 lat. Mieszkam z treściami, siostrą i jej mężem z dzieckiem i jeszcze jednym bratem. Z mężem mamy synka, malutki pokoik gdzie ledwo się mieścimy, a mimo to marzę o kolejnym dziecku. Czasem mam wrażenie, że i tak na wszystko jest za późno... Wylalismy fundamenty i przystawilo nas z kasą. Cały czas myślę, że to juz za późno na dom, nie wiem dlaczego takie przekonanie we mnie. Jeszcze teraz po synku widzę jak ten czas zapieprza, a ja nie umiem go zatrzymać :(

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    To prawda. Wszystkie moje koleżanki są bez dzieci, ja mam 25 lat. Mieszkam z treściami, siostrą i jej mężem z dzieckiem i jeszcze jednym bratem. Z mężem mamy synka, malutki pokoik gdzie ledwo się mieścimy, a mimo to marzę o kolejnym dziecku. Czasem mam wrażenie, że i tak na wszystko jest za późno... Wylalismy fundamenty i przystawilo nas z kasą. Cały czas myślę, że to juz za późno na dom, nie wiem dlaczego takie przekonanie we mnie. Jeszcze teraz po synku widzę jak ten czas zapieprza, a ja nie umiem go zatrzymać :(

Za późno nigdy nie jest... 25 lat to młodziutka jesteś... Ja 27 lat... Znam takich co budują sie po 40-stce... Spokojnie sie wybudujecie

Wichura lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura ja mam 29 lat, Mąż 30, 3 lata temu kupiliśmy mieszkanie a On już planuje budowę domu za 2 lata więc uwierz, nie jest za późno ;)

Wichura lubi tę wiadomość

jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy mieszkanie z ogródkiem za miastem ale za kilka lat jakby było wszystko dobrze to też chcielibyśmy dom więc naprawdę nie za późno na niC.a jak będzie zdrowie i bobasy to może zostać i mieszkanie :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:34

Ania95, Wichura lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:

U mnie w rodzinie domy zazwyczaj budują około 40 ;) moim zdaniem mieć dwadzieścia kilka lat i już mieć swoje mieszkanie/działkę/budowę domu to naprawdę dużo :) jeszcze macie dużo czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nieważne dom czy mieszkanie, sami czy z rodzicami, ważne jest zdrowie i rodzina :) i wszystkim nam sie uda :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Malwa :) dla mnie zawsze priorytetem była rodzina <3 dlatego tak bardzo przeżywam, że nie mogę zajść w ciążę, bo sama chcę założyć wielką rodzinę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dokładnie Malwa :) dla mnie zawsze priorytetem była rodzina <3 dlatego tak bardzo przeżywam, że nie mogę zajść w ciążę, bo sama chcę założyć wielką rodzinę :P
    Ja to samo :D tak bym chciała trójkę, czasami aż mnie tak roznosi od środka, że się nie udaje

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja to samo :D tak bym chciała trójkę, czasami aż mnie tak roznosi od środka, że się nie udaje

Ja przed staraniami to miałam wszystko idealnie wyliczone jak i kiedy zajdę w ciążę :p 1 dziecko planowałam na 24 rok życia. Potem po 3 latach drugie i na trzydziestkę chciałam 3 brzdąca :D generalnie z mężem mieliśmy ustalone, że po 2 rocznicy zaczynamy się starać, ale nie wytrzymaliśmy i zaczęliśmy 5 miesięcy wcześniej :) to tak optymistycznie patrząc jesteśmy 5 miesięcy do przodu :D yupii

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    A mi się marzy parka. Dwójka brzdąców w podobnym wieku może 2 lata różnicy.
    Zawsze mówiłam że na 30 już będzie ale nie uda się. Może ciąża będzie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    A mi się marzy parka. Dwójka brzdąców w podobnym wieku może 2 lata różnicy.
    Zawsze mówiłam że na 30 już będzie ale nie uda się. Może ciąża będzie ;-)
    Z całego serca tego życzę <3

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ