WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Martynka to mnie nie bardzo sie podoba :) Ale każdy ma swoje zdanie.

A u mnie dalej cisza. Już chce jutro zrobić tę betę...

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wytrzymujecie dziewczyny ten caly cykl . Ja wariuje . Wczesniej tak nie mialam ale im dluzej trwa to cale staranie tyn jest gorzej . Jeszcze nie mam ovu a juz bym chciala ten dzien i robic test . . .

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Oj, Martynka to mnie nie bardzo sie podoba :) Ale każdy ma swoje zdanie.

A u mnie dalej cisza. Już chce jutro zrobić tę betę...
    Zobaczysz wszystko będzie git i jutro będziemy świętować razem z Tobą, tego Ci życzę z całego serduszka :* ❤️

AdasiowaMama ja też czekam na owu i wszystko się dłuży, z każdej strony presją, ale co zrobić ;) trzeba się rozluźnić, zmienić myślenie i ot może się uda :D
    Juto idę pokazać wyniki TSH i prolaktyne, mam też monitoring więc czas wszystko zweryfikuje ;) tak staram to siebie tłumaczyć ;) ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 19:11

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • PaolaD Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdasiowaMama wrote:
    Jak wytrzymujecie dziewczyny ten caly cykl . Ja wariuje . Wczesniej tak nie mialam ale im dluzej trwa to cale staranie tyn jest gorzej . Jeszcze nie mam ovu a juz bym chciala ten dzien i robic test . . .
    Ja też wariuje... Cały czas bezowulacyjne i krótkie. Cały czas o tym myślę... A jeszcze tydzień do testowania... I od kilku miesięcy tak to wygląda. Okres... Owulka... Testowanie miesiączka itd itd :( ale przecież w końcu musi się udać.

7tydz [*]
    8t3dz serduszko przestalo bić :(
    Hashimoto-hiperprolaktynemia
    Mutacja MTHFR_677C-T hetero i PAI 1 homo
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wariuje. Dziś to ogólnie kiepski dzień bo rano test negatywny. Nie wiem na co liczyłam. To pierwszy cykl z ovu ale staramy się od Sylwestra. Cykle po 36-40 dni. I już od ovu odliczam dni żeby zrobić test. Ostatnio sobie obiecałam że nie będę ich robić, dopiero jak będzie z tydzień po terminie ale nie wytrzymałam.

I nadal mam nadzieje... eh

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest masakra... Bo jak sie człowiek nakręca to się sam na siebie wścieka i się innym obrywa.

Ja dziś mam jakieś wybuchy. Jakbym mogła to w jednym momencie bym męża rozsadziła a w drugim napadła i... no wiecie :P W sumie to nawet dziś się pobawiliśmy. Jak poprzednie cykle kochaliśmy sie dzień przed spodziewaną @ to na nastepny dzień dostawałam... Może tym razem nie będzie skoro się spóźnia...

Ogólnie to przez siedzenie z nogą w gipsie (sic!) 2 tygodnie i wróciłam do wagi sprzed diety... Jak będę w ciąży to będę wyglądać jak wieloryb :(

Zamówiliśmy sobie z north fish rybki i ziemniaczki. Ziemniaczki w sosie ostrym i łagodnym. Zjadłam bo zjadłam... Ale jak mi te sosy teraz zalatują to sobie nie wyobrażacie... Takie intensywne... Coś jak pare dni temu musztarda... I to tej musztardy prawie na talerzyku nie było...

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 8 dc. Test owulacyjny na razie pokazuje 1 kreskę. Ja też już wariuję ;) chciałabym, żeby w końcu się udało :).
    Egzaminy pozdawane, teraz tylko obrona :) cudownie!

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Też wariuje. Dziś to ogólnie kiepski dzień bo rano test negatywny. Nie wiem na co liczyłam. To pierwszy cykl z ovu ale staramy się od Sylwestra. Cykle po 36-40 dni. I już od ovu odliczam dni żeby zrobić test. Ostatnio sobie obiecałam że nie będę ich robić, dopiero jak będzie z tydzień po terminie ale nie wytrzymałam.

I nadal mam nadzieje... eh

Tak to już z nami jest niestety ;) nie dotrzymujemy sobie danego słowa :P póki @ nie ma wszystko możliwe :)

Konieczynka lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:35

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wariuje i chyba sikne z rana.. Trudno, kupię później czulszy i zrobię w środę kiedy był plan. To chyba dobry plan? :D kto sika ze mną?

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura ja jutro ide na beta jak rano nie będzie niespodzianki w postaci @...

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja dzisiaj 8 dc. Test owulacyjny na razie pokazuje 1 kreskę. Ja też już wariuję ;) chciałabym, żeby w końcu się udało :).
    Egzaminy pozdawane, teraz tylko obrona :) cudownie!

Ania gratki :) Obrona na pewno pójdzie Ci łatwiutko ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Wichura ja jutro ide na beta jak rano nie będzie niespodzianki w postaci @...

Melunia trzymam kciuki :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka nie dziękuję :) Na razie dotrwać do rana. Ja serio się ździwię jak nie jestem... coraz bardziej w to wierze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Dobranoc wszystkim... Odbija mi sie i średnio się czuję :(

Trzymajcie kciuki jutro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis @ troche dokucza... Ale moj zabral mnie dzis na pizze :-D na kawke do szwagierki i tesciow heh a na koniec na moje ulubione lody :-D a i jeszcze kolacje zrobil heh ale sie postaral :-D :-D kochanyy strasznie

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    A mi dzis @ troche dokucza... Ale moj zabral mnie dzis na pizze :-D na kawke do szwagierki i tesciow heh a na koniec na moje ulubione lody :-D a i jeszcze kolacje zrobil heh ale sie postaral :-D :-D kochanyy strasznie

A no kochany :) Cie porozpieszczał widze heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tak nie mialam :-) i kino obiecal jak bd ciut czasu :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to fajnie - ja chcialam isc spac bo tu tak cicho. Ale zmierzyłam sobie temperature i mam 37st. I tak już drugi tyddzien. tylko dziś się gorzej czuje przez ten katar i gardło...

• Chasia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia91 trzymamy kciuki :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ