Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Melunia ja też czekam na wynik
Izka co do progesteronu to masz ładny wynik
Do 3 oznacza że owu nie było w ogóle, poniżej 10 owu była ale słaba, za mały poziom żeby zarodek się zagniezdzil, powyżej 10 jest szansa na prawidłowe zagniezdzenie, a powyżej 15 jest bardzo dobry wynik i wszystko gra, o ile doszło do zapłodnienia to wszystko będzie w porządku tak mi powiedział gin
Ale oczywiście u niektórych kobiet nie jest istotny poziom progesteronu i zachodzą w ciąże z wartością 10 i mniej także to i tak indywidualna sprawa
-
nick nieaktualnyja od października biorę różne:
doppelherz mama
femibion natal 2
i jakieś jeszcze jedne brałam.
Ale ten femibion natal 2 najlepszy.
Ostatnio mnie moja lekarka ochrzaniła po co biorę dwa jak mi 1 wystarczy. Zlałam to. Ja wiem co mi jest potrzebne.
Porównałam zalecenia co do zawartości wszystkich witamin w diecie staraczki i femibion 2 ma prawie wszystko poza magnezem (który suplementuję osobno). -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Femibionu żadnego nigdy nie brałam, bo zawsze mi tam czegoś brakuje. Albo wit. B albo żelaza albo D3 albo dha właśnie.
w dwójce jest wszystko
Dokładnie femibion natal 2 plusWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:50
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Czekamy melunia na twój wynik i trzymam mocno kciuki! Mnie w sobotę czeka testowanie i juz sie boje. Ale zaczynaja mnie bolec piersi wiec coś czuje ze juz po wszystkim. Drugi cykl nie udany od kiedy mam stymulowane cykle odczuwam bolesność piersi przed @ a tak to zawsze przychodziła bezobjawowo. Zaczynam łapać po mału załamke :1(11.05.18 - AID - nie udane
09.06.18 - AID - nie udane
HSG - drożne, Hashimoto - Letrox, AMH - 4,24, mąż - azoospermia -
nick nieaktualny
-
Melunia trzymam mocno kciuki, aby wyniki były pozytywne!!
A poradźcie dziewczyny czy jakieś dodatkowe jeszcze witaminy przy staraniach brać Aktualnie biorę kwas foliowy i witaminy z grupy B, może macie jakieś sprawdzone i znacznie lepsze witaminy, które mogłabym brać? Może też zwiększą szansę na starania hihi -
Kruszyna89 wrote:Czekamy melunia na twój wynik i trzymam mocno kciuki! Mnie w sobotę czeka testowanie i juz sie boje. Ale zaczynaja mnie bolec piersi wiec coś czuje ze juz po wszystkim. Drugi cykl nie udany od kiedy mam stymulowane cykle odczuwam bolesność piersi przed @ a tak to zawsze przychodziła bezobjawowo. Zaczynam łapać po mału załamke :1(
Najważniejsze to myśleć pozytywnie jeszcze nic przesądzonego, może to być również objaw ciąży trzymam kciuki za Ciebie kochana :*Kruszyna89 lubi tę wiadomość
-
Sandersik wrote:Cześć dziewczyny! Tak się zastanawiałam czy napisać, ale stwierdziłam co mi szkodzi się z Wami przywitać Jak to w temacie jestem nową staraczką w 2018, zaczęliśmy się z mężem starać już od lutego, ale dopiero od kwietnia zaczęłam się tak mocno przykładać i obserwować i mierzyć i wykresy i testy i chyba wszystko hihi. Ja już jestem po owulce 14.06 i czekam teraz na 30.06 aby móc sprawdzić! Już się nie mogę doczekać, to czekanie jest chyba najdłuższe i najgorsze. I tak doszłam ostatnio do wniosku, że w momencie kiedy człowiek uważa że ten czas tak szybko leci dzień za dniem, to przy oczekiwaniu na dwie kreski ten czas strasznie wooooolno leci, czy Wy też tak macie?
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki!!
To razem testujemy.
Dziekuje za kciuki dziewczyny :* -
Co do tabletek to mi jako staraczce lekarz polecil te witaminy pregna plus ale pani w aptece mi polecila sporo tansze, podobno bestseller Pregna Set. Tez witaminy. Wiec je teraz biore zamiast samego kwasu foliowego. Podobno dobre od 1-dnia ciazy to tez mysle ze mi nie zaszkodza
-
trzydziecha wrote:Co do tabletek to mi jako staraczce lekarz polecil te witaminy pregna plus ale pani w aptece mi polecila sporo tansze, podobno bestseller Pregna Set. Tez witaminy. Wiec je teraz biore zamiast samego kwasu foliowego. Podobno dobre od 1-dnia ciazy to tez mysle ze mi nie zaszkodza
Oo, dobrze wiedzieć porównam sobie skład -
nick nieaktualnymelunia91 wrote:O to dobrze wiedzieć A Ty Paula w ciąży jesteś bo mi chyba gdzieś umknęło ?
Nie, zaczęłam brać trzy miesiące przed rozpoczęciem starań.
W żywności teraz prawie nie ma witamin, same pestycydy i świństwa. Może 50 lat temu wystarczyła żywność. Ale w tej chwili trzeba się suplementowac niestety. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny