X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdasiowaMama wrote:
    Dziewczyny wiecie jak trudno was nadrobic :) Jakie plany ;) ja w pracy niestety ... ostatnio mama bardzo ciężki czas, chcialabym ja zmienic (prace) no ale chyba to nieodpowiedni czas .

U mnie to samo. Ale postanowiłam że jak do końca wakacji się nie uda to szukam. Trudno.

Stres w pracy nie służy staraniom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdasiowaMama wrote:
    Dziewczyny wiecie jak trudno was nadrobic :) Jakie plany ;) ja w pracy niestety ... ostatnio mama bardzo ciężki czas, chcialabym ja zmienic (prace) no ale chyba to nieodpowiedni czas .
    Ja też w pracy :) a może jeśli jest perspektywa na zmianę to warto ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole mam wrażenie, że praca zawładnela moim życiem i jakos pogubiłam wszystko co mi sprawialo radośc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja w ogole mam wrażenie, że praca zawładnela moim życiem i jakos pogubiłam wszystko co mi sprawialo radośc...

Ja wczoraj doszłam do takich samych wniosków. A potem jeszcze do takich, że praca mnie nie może określać. Idę tam zarabiać kasę a nie się realizować. Więc wystroilsm się i mam zamiar robić niezbędne minimum.
    Dotychczas przychodziłam do pracy jak dziad i zażynalam się tu do utraty sił.
    W tym roku dostałam mniej niż 100zl podwyżki. To po co to było? Żadnych skrupułów nie zamierzam mieć. A jak mnie zwolnią to mam trzy miesiące na szukanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja wczoraj doszłam do takich samych wniosków. A potem jeszcze do takich, że praca mnie nie może określać. Idę tam zarabiać kasę a nie się realizować. Więc wystroilsm się i mam zamiar robić niezbędne minimum.
    Dotychczas przychodziłam do pracy jak dziad i zażynalam się tu do utraty sił.
    W tym roku dostałam mniej niż 100zl podwyżki. To po co to było? Żadnych skrupułów nie zamierzam mieć. A jak mnie zwolnią to mam trzy miesiące na szukanie
    Ja na warunki pracy nie mogę narzekać, ale nienormowany czas pracy ostatnio sprawia, że siędze po 12 godzin, chodzę zmęczona i dokładnie jak dziad.... i juz nie wiem co jest czego warte, wiem, że fajnie zarabiać i utrzymać się trzeba, ale chyba jednak potrzebna jest równowaga.

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!! Żeby Wam coś tutaj napisać to trzeba sporą czytania nadrobić hihi :) Od 7.00 w pracy i od razu przystąpiłam do nadrabiania lektury ;)

Kropeczka85 bardzo chętnie przyłączę się do planu realizacji na rok 2019! Życzę nam wszystkim, aby każdej z nas się ten plan spełnił :)

Pola203 doskonale Cię rozumiem z tym oczekiwaniem i czekaniem na dzień, w którym będzie można już w końcu wykonać test. Ja pierwsze miesiące starań tak samo chciałam jak najszybciej wykonać testy i tylko się właśnie załamywałam, bo przecież zrobienie dzieci to taka prosta sprawa (jak to niektórzy mawiają) a u nas nie wychodzi.

My w sumie zaczęliśmy się starać od stycznia, ale tak na luzie z podejściem jak będzie to będzie, a jak nie to przecież kiedyś się uda. No nie ukrywam, że z takim podejściem wytrzymałam do marca. I się zaczęło zastanawianie, czemu nie wychodzi, czy coś jest nie tak itp. Później postanowiłam włączyć testy owulacyjne i też marzec, kwiecień nic, tak więc od maja wzięłam się już na poważnie z obserwacją, z mierzeniem temperatury itp. Dzisiaj jest 5dpo i postanowiłam, że do 30.06 nawet nie dotknę testów ciążowych, będę obserwować temperaturę, może wtedy rozczarowanie będzie mniejsze jeżeli znowu się nie uda. Ale się zastanawiam czy wytrzymam hahaha!

Tak więc trzymam mocno za Ciebie kciuki, aby ten 25.06 stał się tym właśnie dniem!

• Kruszyna89 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Gratulacje MammaN <3 1,5 szmat czasu u mnie zaraz bedzie rok :*
    Super dziewczyny <3 Zielono dziś tu mamy :D
    A ja z mężem juz 5 lat jeżdżenia po lekarzach, klinikach :-(

11.05.18 - AID - nie udane
    09.06.18 - AID - nie udane
    HSG - drożne, Hashimoto - Letrox, AMH - 4,24, mąż - azoospermia
  • Kruszyna89 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki którym sie udało, jakie miałyście objawy?
    Mnie od kilku dni znowu pobolewa podbrzusze a piersi po bokach to przy chodzeniu bolą gdzie zaznaczę ze są naturalnie nie wielkich rozmiarów ;-) mąż zauważył ze zrobiły sie okrąglejsze i twardsze (to tez może być objaw poprostu zbliżającej sie @) ale od niedzieli chodzą za mną ogórki małosolne do tego stopnia ze zakupiłam wszystko i wczoraj postanowiłam sobie zrobić :-p twarz mam wysypana strasznie ale to juz utrzymuje sie od poprzedniego cyklu z tym ze ilość sie teraz zwiększyła a dbam o cerę codziennie. Wiec mam nadzieje ze w sobotę Beta jednak będzie wskazywać ciąże.
    Ten miesiąc taki owocny w dobre wiadomości wiec...

11.05.18 - AID - nie udane
    09.06.18 - AID - nie udane
    HSG - drożne, Hashimoto - Letrox, AMH - 4,24, mąż - azoospermia
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D
    Faktycznie ciężko się nadrabia zaległości ;) haha
    Miłego dnia wszystkim :*

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy wiecie jak wygląda ciałko zółte na USG? :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak super zielono. Gratuluje nowym mamusiom. Spokojnych kolejnych 45 tygodni.

Tyle nadrukowałyście że ciężko Was nadrobić.

U mnie @ Ale może to i dobrze w tym cyklu bo w przedszkolu mego synka panuje rumień zakaźny, bardzo niebezpieczny w ciąży.
    Teraz nowe nadzieje na ten cykl. Prognoza owulacji wypada w trakcie urlopu więc może może... Co do pracy ja zmieniałam rok temu. Było strasznie dużo stresu. Odwlekałam decyzję o kolejnej ciąży a teraz czekam i czekam.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszyna89 wrote:
    Mnie od kilku dni znowu pobolewa podbrzusze a piersi po bokach to przy chodzeniu bolą gdzie zaznaczę ze są naturalnie nie wielkich rozmiarów ;-) mąż zauważył ze zrobiły sie okrąglejsze i twardsze (to tez może być objaw poprostu zbliżającej sie @) ale od niedzieli chodzą za mną ogórki małosolne do tego stopnia ze zakupiłam wszystko i wczoraj postanowiłam sobie zrobić :-p twarz mam wysypana strasznie ale to juz utrzymuje sie od poprzedniego cyklu z tym ze ilość sie teraz zwiększyła a dbam o cerę codziennie. Wiec mam nadzieje ze w sobotę Beta jednak będzie wskazywać ciąże.

Trzymam mocno kciuki kochana! Żeby się udało! Aaa te ogóreczki to jak Ci jakieś zostaną to proszę podeślij na śląsk :)

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy wiecie jak wygląda ciałko zółte na USG? :D

To taka kropka o nieregularnym kształcie, biała obwodka z czarnym środkiem :)
    Dzień dobry!

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszyna89 wrote:
    Kruszyna trzymam kciuki! Całkiem możliwe, że to objawy ciąży! :D
    Daj znać koniecznie jak beta ;) ogórki małosolne :D mniam.... ;) do Lubuskiego też możesz wysłać :D haha

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Kruszyna trzymam kciuki! Całkiem możliwe, że to objawy ciąży! :D
    Daj znać koniecznie jak beta ;) ogórki małosolne :D mniam.... ;) do Lubuskiego też możesz wysłać :D haha
    Ty z lubuskiego??

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez odrazu po wkaacjach zaczne szukac jak sie nie uda zajsc bo juz nie wyrabiam ... Tylko 4lipca konczy mi sie umowa i wiem ze mi ja przedłuża ale nie wiem czy tego chce . Ale stres nie pomaga w staraniach . A tym bardziej ze od lipca zaczynamy starania z monitoringiem u gin .

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:36

• AdasiowaMama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    U nas zaczął się 8 cykl starań więc skorzystałam z sytuacji i porobiłam teraz badania. Nie chcę tracić więcej czasu jeśli rzeczywiście coś jest nie tak i bez leków się nie obejdzie... Lekarza też zmieniłam więc jestem pełna nadziei że posuniemy się do przodu :)

Oby musi byc każdej z nas sie uda wierze w to . :)

Sandersik lubi tę wiadomość

14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
    1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem :)
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy jeżeli nam teraz nie wyjdzie, nie wybrać się od razu do gina na chociaż na razie podstawowe badania i sprawdzenie czy wszystko ok. Chociaż jak byłam u niej w styczniu i powiedziałam, ze chcielibyśmy rozpocząć starania to powiedziała na bazie tych badań które miała, że nie ma żadnych przeciwwskazań aby miało nie wyjść.

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ