Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ABI90 wrote:Plamka tak w poniedziałek mam wizytę, ma usg i pewnie zrobi i USG tarczycy jak zobaczy wynik, też się ucieszyłam że w końcu dostałam @ jak dwa testy wyszły negatywnie. Chciałam już działać dzisiaj zrobiłam LH, FSH, Estradiol, Testosteron, Progesteron, Prolaktynę i SHBG jutro rano wynik
Ja w czwartek idę robić taki sam zestaw badań
Daj znać jak wyniki I czekamy razem z Tobą na wizytę
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
nick nieaktualnyMelunia - jest malutko, ale powtórz bete jutro. Powinna wzrosnąć dwa razy.
Ale to jest pieprzenie tego lekarza. Masz HCG podniesione to jest ciąża. Może być późniejsze zagnieżdżenie. Jeśli wzrośnie to wszystko jest ok.
Ja przeszłam CB i miałam bete na poziomie 14 w 5tc, po dwóch dniach spadło do 4. Ale moja lekarka mówiła normalnie o ciąży. W drugiej fazie cyklu nie wytwarza się beta bez zarodka.
Trzymaj się Kochana -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Malwa może rzeczywiście powtórz test?? Mierzysz temperaturę? Miałaś skok temperatury? 54 dzień nie licząc plamienia a od plamienia który już dzisiaj?? Może to plamienie to jednak była @...
Temperatura 37,1 a podstawowa mam 36,8 ale mierzę trochę dorywczo Licząc plamienia to 25. Tylko że sugerowałam się tym ciałkiem żółtym, które niby było na USG 8 czerwca myślałam, że może wszystko się poprzestawiało i będzie @ a tu nic -
nick nieaktualny
-
ABI90 wrote:Dam znać na pewno Plamka to jesteśmy praktycznie na tym samym etapie Ja jestem pewna że teraz już będzie wszystko w porządku mam cichą nadzieję że to wszystko wina antyTG
Pewnie będziemy w podobnym terminie testować
Kurcze właśnie wydaje mi się, że przeciwciała nie stanowią problemu.
Ja badania tarczycowe robiłam w lutym i miałam podobną sytuację. TSH, FT3, FT4, antyTPO w normie, natomiast podwyższone antyTG. Tylko, że ja miałam inne normy. Miałam wynik 64 przy normie 0-4. I lekarka powiedziała, że mimo wszystko to nie jest wysoki wynik. Przeciwciał się leczy, więc po prostu musiałam kontrolować TSH i FT4.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Malwa13 wrote:U mnie kolejny dzień bez @ 54... i żadnych objawów żeby miała być ciekawe co to się podzialo...
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Hej. Ja dziś byłam na wizycie. 1.5 tyg temu usłyszałam że mam małe szanse na zajscie bo moja gin miala problem 8 lat z tyłozgięciem i po cesarce. Dziś jak mnie zobaczyła z wynikiem to stwierdziła że malutko. Że druga faza cyklu i też taki moze byc wynik Tylko ja nie wiem o co chodzi z ta druga faza cyklu jak jakbym miala miec okres to wlasnie by mi sie konczył... A do niej poszłam bo moj nie mial miejsca... Tylko mi sie plakac chce ze moze nie rosnać
-
Malwa13 wrote:Temperatura 37,1 a podstawowa mam 36,8 ale mierzę trochę dorywczo Licząc plamienia to 25. Tylko że sugerowałam się tym ciałkiem żółtym, które niby było na USG 8 czerwca myślałam, że może wszystko się poprzestawiało i będzie @ a tu nic
Malwa może Ty zapisz się do gina jeszcze raz?
Albo faktycznie zrób betę
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Ja miałam rok temu cykl 65-dniowy, następny 50-dniowy. Potem wróciły do swojej normy: 36-38-40 dni. Jak miałam te dwa długaśne, to to był bardzo smutny i stresujący czas w moim życiu. Myślę, że to wyniknęło ze zmian w mojej psychice. Przez połowę grudnia nie mierzyłam temperatury, nie zastanawiałam się nad swoim cyklem, nad tym, co się dzieje z moim ciałem. I to był mój najkrótszy cykl w ostatnim roku. Wnioski wyciągnijcie same Pewnie nie pomogłam, ale może będzie Ci ciut lepiej ze świadomością, że nie jesteś sama i takie rzeczy się zdarzają. Ja nie brałam na to luteiny, dałam naturze działać. Oba te długie cykle zakończyły się owulacją, więc nic nie jest niemożliwe
-
ABI90 wrote:Ja rano poczytałam i z kolei lekarz się wypowiadał i kilka innych opinii że jeśli TSH FT3 i FT4 jest w normie tylko przeciwciała wysokie to się nie leczy ale jeśli kobieta stara się o dziecko to jak najbardziej bo utrudnia zajście w ciążę a jeśli się uda to powoduje wczesne poronienie... (Dr Google zadziałał z ciekawości )Pewnie jak ze wszystkim różne szkoły, zobaczę co w poniedziałek powie lekarz
Sama jestem bardzo ciekawa co lekarz Ci powie Koniecznie daj znać!
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
nick nieaktualny
-
Plamka_92 wrote:Dzień Dobry Wszystkim
Ja rozpoczynam dzisiaj nowy cykl i tym samym wracam do starań o Dzidzię
Ale się cieszę
Plamka cieszę się razem z Tobą dopiero co pytałam kiedy masz mieć @ czas leci będzie dobrze! Liczę na 2 kreski u Ciebie w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:12
Plamka_92 lubi tę wiadomość