X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Plamka cieszę się razem z Tobą :D dopiero co pytałam kiedy masz mieć @ :D czas leci :D będzie dobrze! Liczę na 2 kreski u Ciebie w tym cyklu ;D <3

Dziękuję Ania <3 :D
    No mi też zleciało :) faktycznie wystarczyło mi tylko wrócić do pracy i czas leci jak szalony :P

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pobrana. Wynim wieczorem. Mam nadzieje ze urosnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia czekamy na wieści

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaN wrote:
    To by byl 30dc. Około 17 od owulacji. Miałam przesunięta chyba, bóle czułam Cykle zazwyczaj 26dni
    Ten miesiąc był jakis inny ogólnie;)
    Czyli dokładnie tak jak u mnie,wszystko inaczej w tym cyklu! Oby szczesliwie!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Melunia - jest malutko, ale powtórz bete jutro. Powinna wzrosnąć dwa razy.

Ale to jest pieprzenie tego lekarza. Masz HCG podniesione to jest ciąża. Może być późniejsze zagnieżdżenie. Jeśli wzrośnie to wszystko jest ok.

Ja przeszłam CB i miałam bete na poziomie 14 w 5tc, po dwóch dniach spadło do 4. Ale moja lekarka mówiła normalnie o ciąży. W drugiej fazie cyklu nie wytwarza się beta bez zarodka.

Trzymaj się Kochana
    Popieram w stu procentach, zresztą zobacz Melunia jak było u mnie. Jutro na nową betę marsz!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Paniom zaczynającym nowe cykle kciuki zaciśnięte na maxa!!!
    Malwa, a kiedy ostatnio robiłaś test? Ciałko żółte może na początku ciazy współistnieć z zarodkiem, ja tak miałam. I to jest prawidłowe. Sprawdź to proszę koniecznie!

Plamka_92, Malwa13 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli bede miala beta rosnaca to robir sobie za tydzien. Bo dzis na tydzien jedziemy na wycieczke i chce sobie mysli poukladac. Bede spokojna jak dzis bedzie wyzsza a za tydzien sprawdze sobie czy uroslo prawidlowo.

Kasiulka90, Chasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Wszystkim Paniom zaczynającym nowe cykle kciuki zaciśnięte na maxa!!!
    Malwa, a kiedy ostatnio robiłaś test? Ciałko żółte może na początku ciazy współistnieć z zarodkiem, ja tak miałam. I to jest prawidłowe. Sprawdź to proszę koniecznie!
    Robilam bete 1 czerwca w trakcie plamienia A później 8 byłam na usg :) zastanawiam się czy jakimś cudem owulacja mogła być 3 lub 4.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 13:33

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, Melunia piękne suwaczki :)

Malwa13 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Dokładnie! :D

Malwa a robiłaś test? Może idź na betę :D
    A wy jiz dlugo soe staracie?

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Jezeli bede miala beta rosnaca to robir sobie za tydzien. Bo dzis na tydzien jedziemy na wycieczke i chce sobie mysli poukladac. Bede spokojna jak dzis bedzie wyzsza a za tydzien sprawdze sobie czy uroslo prawidlowo.
    Melunia wszystko będzie dobrze, zobaczysz! :D
    Każda z Nas niedługo będzie miała takie suwaczki :D ♥️

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    A wy jiz dlugo soe staracie?
    U nas to skomplikowane... Przed ślubem zaczęliśmy tak na spokojnie co będzie to będzie, udało się miesiąc po i zaszlam, ale straciliśmy ta pierwszą ciążę. Później przez 3-4 miesiące próbowaliśmy i nic więc odpuscilismy, doszła zmiany pracy i tak minęło 1.5 roku. Teraz to mój 3 cykl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:05

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka życzę żeby Tobie się udało w tym cyklu :D
    A ja miałam trochę odpuścić w tym cyklu ale okazało się że muszę iść na początku lipca do gina bo mi leki się kończą... już trochę brak mi sił :(

Plamka pamiętasz jak na wątku 92 pisałysmy że nam się zrobił wątek "zafasolkowane plus ja, Puchatkowa i Plamka"? Panipuchatkowa dołączyła do tych zafasolkowanych :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nuage Debiutantka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie :)

Od dawna jestem bierną czytelniczką forum.
    Staramy od kwietnia zeszłego roku staramy się o nasze pierwsze dziecko, po drodze jedno niepowodzenie, dużo badań.

Ostatecznie wyszła mi wysoka insulina, a mężowi trochę za mała koncentracja nasienia. Jakkolwiek nie jest jakoś źle. Oboje jesteśmy pod opieką lekarzy i cały czas jeszcze diagnozujemy. Zmieniliśmy mocno dietę i styl życia.

To nasz 10 cykl starań.

Przejrzałam wątek od początku - gratuluję suwaczków! Jak miło się patrzy na te kolejne tygodnie pod wiadomościami. Mam nadzieję, że i ja wkrótce dołączę do szczęśliwego grona oczekujących. A na razie działamy, choć przyznaję, że ostatnie miesiące są już dla mnie ciężkie i momentami tracę cierpliwość.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nasila się ból brzucha. Coś czuję, że @ nadchodzi. Jak zajdziemy w następnym cyklu to data porodu będzie na kwiecień - też będzie fajnie - wiosna :)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja miałam trochę odpuścić w tym cyklu ale okazało się że muszę iść na początku lipca do gina bo mi leki się kończą... już trochę brak mi sił :(

Plamka pamiętasz jak na wątku 92 pisałysmy że nam się zrobił wątek "zafasolkowane plus ja, Puchatkowa i Plamka"? Panipuchatkowa dołączyła do tych zafasolkowanych :)

Dziękuję :*
    Miss główka do góry :*

Ojej to świetnie wieści! Ona dość długo się starała. Ale się cieszę :)
    Wejdę jej pogratulować, nie będziesz mieć nic przeciwko jak napiszę, że dostałam info? :P

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuage wrote:
    Witam wszystkich serdecznie :)

Od dawna jestem bierną czytelniczką forum.
    Staramy od kwietnia zeszłego roku staramy się o nasze pierwsze dziecko, po drodze jedno niepowodzenie, dużo badań.

Ostatecznie wyszła mi wysoka insulina, a mężowi trochę za mała koncentracja nasienia. Jakkolwiek nie jest jakoś źle. Oboje jesteśmy pod opieką lekarzy i cały czas jeszcze diagnozujemy. Zmieniliśmy mocno dietę i styl życia.

To nasz 10 cykl starań.

Przejrzałam wątek od początku - gratuluję suwaczków! Jak miło się patrzy na te kolejne tygodnie pod wiadomościami. Mam nadzieję, że i ja wkrótce dołączę do szczęśliwego grona oczekujących. A na razie działamy, choć przyznaję, że ostatnie miesiące są już dla mnie ciężkie i momentami tracę cierpliwość.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymam kciuki!

Cześć, witamy w naszych skromnych progach :)
    Życzę szybko ślicznych tłustych kresek i pięknego suwaczka :)

nuage lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Dziękuję :*
    Miss główka do góry :*

Ojej to świetnie wieści! Ona dość długo się starała. Ale się cieszę :)
    Wejdę jej pogratulować, nie będziesz mieć nic przeciwko jak napiszę, że dostałam info? :P
    Oczywiście że nie - przecież tak dobrymi wiesciami trzeba się dzielić :D

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Cześć, witamy w naszych skromnych progach :)
    Życzę szybko ślicznych tłustych kresek i pięknego suwaczka :)
    i ja również tego życzę :)

nuage lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

To jak zostałyście we dwie niezafasolkowane to super! Każda z Was ma teraz po 50% szans, że akurat na nią trafi :D hihi

Plamka_92, Marza89 lubią tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ