Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No tak :( najgorsze to te myśli - niech już mi lepiej @ przyjdzie niż te obawy - ale Tobie przyjdzie dopiero po zejściu zastrzyku ??
    A morze mam bliziutko :) tylko czasu brak żeby często bywać :(

Nie po zastrzykuprostu. Teraz biore dupka naa wywolanie i bede go brac chyba jeszcze 2 dni czyli do 25dc a potem czekanie na @czy przyjdzie czy nie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :( wybacz - nie znam się jeszcze na tym ..
    Zmierzyłam Temp -37,43 :( fatalnie - chyba grypa czy co ?

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Aha :( wybacz - nie znam się jeszcze na tym ..
    Zmierzyłam Temp -37,43 :( fatalnie - chyba grypa czy co ?

No to masz juz troche jak na przeziebienie czy grype. Pewnie dlatego sie tak zle czyjesz

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    No to masz juz troche jak na przeziebienie czy grype. Pewnie dlatego sie tak zle czyjesz

Ale to Temp z pochwy ;) więc jak ją się liczy - minus 0,5 tak?

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem też jest z reguły ciut wyższa temperatura :)

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Ale to Temp z pochwy ;) więc jak ją się liczy - minus 0,5 tak?

Nie wiem bo jej nie mierze. Nie jestem systematyczna poza tym wstaje w nocy a to zaburza mierzenie temp.

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Wieczorem też jest z reguły ciut wyższa temperatura :)
    No wiem, wiem.
    Ja mierzę twardo każdego poranka o 5.30. Nawet nie wstaje na siku wcześniej :)
    Temp potwierdziła dokładnie co do dnia owu z monit.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No wiem, wiem.
    Ja mierzę twardo każdego poranka o 5.30. Nawet nie wstaje na siku wcześniej :)
    Temp potwierdziła dokładnie co do dnia owu z monit.
    To bardzo dobrze tak powinno się robić. Wszędzie gdzie czytałam to jest napisane żeby termometr trzymać w pobliżu łóżka tak aby moc po niego sięgnąć leżąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    To bardzo dobrze tak powinno się robić. Wszędzie gdzie czytałam to jest napisane żeby termometr trzymać w pobliżu łóżka tak aby moc po niego sięgnąć leżąc
    Dokładnie - na wyciągnięcie ręki mam. Ale czasem się przebudzę lekko o 2-3 i muszę zasnąć i trzymać siku do 5.30 ;) poświęcenie ech

• futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Aaa nie - ja jestem z Sopotu :) i raczej tkwię tu ciagle ;)
    No i gdzie te wyniki wrrr...

Witaj Violetta!!
    To coś pokreciłam :D :D
    Jak do tej pory nie ma to chyba już jutro wyniki co?

Lola_M zostaw te internetowe pierdoły :D

My kobiety to straszne jesteśmy :D Najpierw się boimy że się nie uda, potem że puste jajo albo pozamaciczna, potem do każdej wizyty, do każdego ruchu... i chyba tak już przez całe życie :)

Violetta witaj :) Twojej straty nie potrafię sobie wyobrazić :( jeżeli mogę spytać to wiadomo co się stało? Jeżeli mówimy o strachach to takiej straty sie boję najbardziej. Cieszę się że jesteś z nami i życzę Ci żeby to małe serduszko szybko do Ciebie wróciło <3

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dokładnie - na wyciągnięcie ręki mam. Ale czasem się przebudzę lekko o 2-3 i muszę zasnąć i trzymać siku do 5.30 ;) poświęcenie ech
    Mam dokładnie tak samo :-) i o tej samej godzinie mierzę uznałam że zrozumiem swój organizm narazie średnio mi idzie zrozumienie ale czego się nie robi dla wyższych celów

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    To coś pokreciłam :D :D
    Jak do tej pory nie ma to chyba już jutro wyniki co?

Lola_M zostaw te internetowe pierdoły :D

My kobiety to straszne jesteśmy :D Najpierw się boimy że się nie uda, potem że puste jajo albo pozamaciczna, potem do każdej wizyty, do każdego ruchu... i chyba tak już przez całe życie :)
    3

Oo takkk.. jesteśmy zeschizowane :)
    Wyniki mają być dziś on line / tak mówili - więc sobie czekam, aby móc łyknąć gripexa...

• futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz jakiegoś apapu? Byłoby bezpiecznie i powinno coś pomóc :)
    Mi wczoraj tak temp dowaliła, rano normalnie a w dzień połamana i 37,5. Niby niedużo ale ja raczej z tych co temp nie mają :D
    Dziś był ważny dzień w pracy i chyba przez nerwy mi odwaliło. Brzuch boli jak przed owu, ale coś to za szybko. Z drugiej strony chcę że już była bo chodzę wściekła na cały świat :D Moim hormonom już odwala z braku ciąży :D ale jeszcze miesiąc :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A nie masz jakiegoś apapu? Byłoby bezpiecznie i powinno coś pomóc :)
    Mi wczoraj tak temp dowaliła, rano normalnie a w dzień połamana i 37,5. Niby niedużo ale ja raczej z tych co temp nie mają :D
    Dziś był ważny dzień w pracy i chyba przez nerwy mi odwaliło. Brzuch boli jak przed owu, ale coś to za szybko. Z drugiej strony chcę że już była bo chodzę wściekła na cały świat :D Moim hormonom już odwala z braku ciąży :D ale jeszcze miesiąc :D
    Mam Apap - mogę go wziąć bez ryzyka ???
    Ja też odczuwam wyższa Temp - też miewam niskie.
    W ogóle jeżeli to grypa to jakaś inna (nie jelitówka nie tradycyjna). Albo inny wirus ?

• Violetta_eM Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

Violetta witaj :) Twojej straty nie potrafię sobie wyobrazić :( jeżeli mogę spytać to wiadomo co się stało? Jeżeli mówimy o strachach to takiej straty sie boję najbardziej. Cieszę się że jesteś z nami i życzę Ci żeby to małe serduszko szybko do Ciebie wróciło <3

Nie wiadomo niestety :( założono że maluszek udusił się pepowiną bo był nią owinięty kilka razy... ale jego serduszko już nie było jak zgłosiła się z bólami do porodu ;-(

Nikoś -24.01.2014
    Aniołek Tymuś - 27.12.2017 (39tc) [*]
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    W ogóle jeżeli to grypa to jakaś inna (nie jelitówka nie tradycyjna). Albo inny wirus ?

Apap akurat mozesz wziąć bez ryzyka

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Apap choćby w ciąży możesz brać :) jest bezpieczny dla maluszka też :) Bawi mnie do tej pory jak przy porodzie bezsilna w pewnym momencie prosiłam o znieczulenie i dostałam... paracetamol w kroplówce :D a ja raczej z tych co ibuprofen działa ale w ciąży nie wolno :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik - nie ciąża :) 1,4 więc < 5.
    Uf mogę łykać Apap spokojnie / chyba że to istotne że mam 4 dpo dziś???

• futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violetta_eM wrote:
    Nie wiadomo niestety :( założono że maluszek udusił się pepowiną bo był nią owinięty kilka razy... ale jego serduszko już nie było jak zgłosiła się z bólami do porodu ;-(
    Koszmar. I jak słyszę takie rzeczy to szlag mnie trafia. Mi gin wystawił skierowanie do szpitala, bo termin mi minął i właśnie mały był owiniety a w szpitalu powiedzieli że to nie jest powód do przyjęcia i wcale nie jest pewne że jest owinięty. Ale oczywiście skierowanie zatrzymali i potem niby podbili że ze skierowania przyjęli.
    Oczywiście mały był owinięty i dostał mniej punktów... ale to już długa historia i lista zażaleń do szpitala.

A jak u Ciebie, możecie już wrócić do starań? Bo widzę że całkiem niedawno to wszystko sie zdażyło.

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mam wynik - nie ciąża :) 1,4 więc < 5.
    Uf mogę łykać Apap spokojnie / chyba że to istotne że mam 4 dpo dziś???
    A jakie masz normy bety w labo? Bo u mnie <1 jest :)
    Ja bym się na sztywno tej bety póki co nie trzymała bo to.może sam przedpoczątek być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 20:44

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ