Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Eh dziewczyny czekam wna kolejce do endo. Ale taka dłuuuuuga ze nie wiem kiedy sie doczekam
    No niestety kolejki zawsze są długie jak ostatni raz byłam prywatnie u endo to było lekko ponad godzina obsuwy a na NFZ nie wspomnę

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    No niestety kolejki zawsze są długie jak ostatni raz byłam prywatnie u endo to było lekko ponad godzina obsuwy a na NFZ nie wspomnę

Prywatnie chodze a dzis troszke lekarz sie spóźnił to dla tego. A na nfz to nie wiem ile musiala bym czekac. Dzis kolo godz mi to zajelo. No ale wszystko narazie ok tylko prolaktyne obniżyć. I kazal sir nie stresowac bo podobno to na tle nerwowym ale jak tu sie nie denerwować...

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na prolaktynę stres działa ale na szczęście jej zbicie jest proste (w większości przypadków) i wystarczy systematyka ale my już wiem co to jest więc kolejny lek dochodzi do listy grunt to przetrwać skutki uboczne

• Daisyyy Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wytrzymałam i poleciałam zrobić dzisiaj AMH i niedawno sprawdziłam wynik 1.41 to dobrze czy nie bardzo w wieku 31 lat? Zamówiłam też dzisiaj kolejny pakiet testów owulacyjnych a od 5 dni mierzę temperaturę. Robię chyba to źle, bo za duże rozbieżności mi odrazu na początku wychodzą. Pewnie mam zły termometr, bo z dokładnością tylko do 1 miejsca po przecinku, no i mierzę pod pachą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś kupić termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku, a temperaturę mierzy się w pochwie albo ustach pod językiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Powinnaś kupić termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku, a temperaturę mierzy się w pochwie albo ustach pod językiem.
    Jest jeszcze trzecie miejsce... odbyt czyli wszędzie tam gdzie jest śluzówka

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Jest jeszcze trzecie miejsce... odbyt czyli wszędzie tam gdzie jest śluzówka
    Tak wiem, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś mierzy tam codziennie temperaturę ;-)

Stay_High95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Tak wiem, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś mierzy tam codziennie temperaturę ;-)
    Podzielam opinię

• Zaneta92 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie czekam na wizyte u gin mam monitoring cyklu. Mam nadzieje, ze jest juz piekne jajo i bede mogla dzialac☺

Zaneta92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta92 wrote:
    Ja wlasnie czekam na wizyte u gin mam monitoring cyklu. Mam nadzieje, ze jest juz piekne jajo i bede mogla dzialac☺
    To daj znać po wizycie

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac czekamy. Ja po wizycie u endo mam odstawic glucophage bo niby ze za duzo schudne na tym a testo juz ok. Co myslicie testosteron mam juz ok ale bliżej górnej granicy

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Co prawda staram się ciut dłużej niż od 2018, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie.
    Zaneta92 wrote:

Mogłabyś napisać na czym polega Twój monitoring cyklu, tzn. w jakim dniu cyklu miałaś zgłosić się do gin. i czy bierzesz jakieś leki?

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Zaneta92 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam 9dc. Owulacja zazwyczaj 10/11 dc. Cykle 25 dniowe wszystko w normie. Progresteron rowniez , po prostu taki moj irok z krotkimi vyklami zawsze takie mialam.

Zaneta92
  • Zaneta92 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdecydowalismy sie na monitoring cyklu ze wzgledu ze pracuje w banku i nie wytrzymuje presji i cisnienia na sprzedaz kredytow. Planowalismy kolejne dziecko a ze umowe mam jeszcze tylko 3mies i wiem, ze nie zostanie przedłużona zdecydowalismy ze dzialamy pelna para

Zaneta92
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta dobrze że pierwsza faza jest krótka a nie lutealna :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle mi :( może ja umieram ,??? :(

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho no co Ty :P Za młoda jesteś :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ani mi się waż nam tak pisać! :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Zaneta92 Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 piekne 13mm jedno i drugie.to jednak 9dc. Wedlug niego i wielkosci owu bedzie najpozniej 11dc. Przy okazji sparwdzono czy wszystko po poronieniu jest okej Takze jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:29

futuremama lubi tę wiadomość

Zaneta92
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneta92 wrote:
    2 piekne 13mm jedno i drugie.to jednak 9dc. Wedlug niego i wielkosci owu bedzie najpozniej 11dc. Przy okazji sparwdzono czy wszystko po poronieniu jest okej Takze jestem zadowolona.

No to super bedzie mozna działać

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
‹‹ ‹ 36 37 38 39 40 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ