Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:A kiedy te badania się robi? To chyba przy jakichś objawach?
Ja po dwóch poronieniah miałam. W sumie to objawów żadnych tej choroby (trombofilii) nie ma, u mnie akurat siniaczenia straszne i tyle. Później dowiedziałam się ze to jest związane z neiprzyswajalnoscia kwasu foliowego (u mnie koło 40 gdzie norma do 20, poza tym wysoki wynik homocysteiny (u mnie na początku powyżej 15 gdzie norma była do 10) no i niestety ale to powoduje poronienia ( problem z zagnieżdżeniem) lub krwiaki w macicy.Ania95 lubi tę wiadomość
[/url] -
Phia wrote:Haha to u mnie jest inaczej ciut skarpetki jak do prania to wrzuca do kosza ladnie sparowane drazni mnie to ale on ma wszystkie a mi zawsze brakuje hehe gotuje zalezy od mojej zmiany ale piec nie piecze... Mi to zostawia hehe
Jak tego dokonałaś? :o bo nie wierze żeby się taki poukładany urodziłAnia95 lubi tę wiadomość
[/url] -
Plamka_92 wrote:Haha wzrok zabójcy potrafi tyle zdziałać
A nikt nie ma takiego wzroku zabójcy jak ja
Pora się zbierać. Zajrzę wieczorkiem, proszę o trochę litości i małą liczbę stron do nadrabiania
Miłego dzionka dziewczyny
I oby nowy miesiąc był z samymi dwoma kreseczkami na teście lub wysokimi betami I tego Nam wszystkim życzęAnia95 lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Phia - wierzę, że i Tobie i reszcie wyjdzie w końcu pozytywny test ;* i będziesz miała przeczucie, że pod sercem napewno nosisz drgie malutkie serduszko
Dziewczyny, jak np 2 dni temu i wczoraj mialam temperaturę mierzoną pod językiem 36,7, a dzisiaj 36,8, to oznacza, że zbliżają się dni płodne i tak będzie rosnąć?
Jak byłam w ciąży, to miałam temperaturę 37,3-37,4 i tak się utrzymywała pamiętam, to już wiedziałam, że jest coś na rzeczy hehe, chciałabym, żeby znowu tak było niebawemPhia lubi tę wiadomość
23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Plamka_92 wrote:Z moim tego problemu nie mam ale co mnie wkurzało - wrzucanie do kosza z brudnymi rzeczami zwiniętych brudnych skarpetek tak mnie to wnerwia..ale raz dwa go tego oduczyłam
Plamka, jak tego dokonałaś? mój to samo robi i moje tłumaczenia do niego nie docierają -
Ania95 wrote:Plamka, jak tego dokonałaś? mój to samo robi i moje tłumaczenia do niego nie docierają
Ania95 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka_92 wrote:A wrzucałam do prania te zwinięte brudne skarpeciane kulki jak je zostawił i takie zostawiałam do wyschnięcia :p nie było mu miło zakładać pozniej takie niedoprane skarpety i teraz ma nauczke
Odważnie jak mi znowu wrzuci takie zwinięte skarpety to też tak zrobię -
Plamka_92 wrote:A wrzucałam do prania te zwinięte brudne skarpeciane kulki jak je zostawił i takie zostawiałam do wyschnięcia :p nie było mu miło zakładać pozniej takie niedoprane skarpety i teraz ma nauczke
W ogóle "brudne skarpeciane kulki" hahahahhaPlamka_92 lubi tę wiadomość
-
didi123 wrote:Dzięki za opinię. Swego czasu myślałam o tym urządzeniu, ale cena mnie odstraszała, no i to że wydam tyle i będzie leżeć w szafie. Napisz mi jeszcze jak z porcjami, proszę Sama z racji, że dużo i długo pracuje często gotuję sobie po prostu na 3 dni, więc i na tym mi zależy, żeby obiad nie był jednodniowy, bo nie mam czasu na codzienne gotowanie szczególnie jak pracuje 10-11 h, bo jak mam wole to co innego
Wiesz co są różne porcje. Są przepisy z ktorych robi się na dwie osoby, ale zazwyczaj porcje są robione na 4 albo 6 osób. Ja jak gotuję dla nas dwoch to wychodzi na 2 dni, niektóre na 3 zależy od przepisu. Ale robi się tam wszystko: makarony, zupy, glowne dania, desery, lody, ciasta, sosy, budynie, kisiele, kasze, chleby, bułki, ryby, risotta, przeciery, koncentraty, dżemy, tarty, torty, kremy. Rozdrabnia, szatkuje, mieli, chyba jedynie nie robi za piekarnik.
Ja osobiscie polecam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem! Co tam na obiad?
Ja dzis mam karczek z szybkowara, ziemniaki i ogorki korniszony.
A placek/ciasto nigdu nie wiem jak nazwac robione na zimno. Torcik mleczny z kostkami galaretki i kawalkami brzoskwini z zalewewy. Zawsze daje mandarynki w syropie ale w bierdze nie bylo.
Co do thermomixa. Mam podrobe z aldi. Oprocz tego ze nie ma tego cook key oraz wstecznych obrotow to wszystko tak samo robi
A cena 890zl wiec tez kusilo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamuśkaa1 wrote:Phia - wierzę, że i Tobie i reszcie wyjdzie w końcu pozytywny test ;* i będziesz miała przeczucie, że pod sercem napewno nosisz drgie malutkie serduszko
Dziewczyny, jak np 2 dni temu i wczoraj mialam temperaturę mierzoną pod językiem 36,7, a dzisiaj 36,8, to oznacza, że zbliżają się dni płodne i tak będzie rosnąć?
Jak byłam w ciąży, to miałam temperaturę 37,3-37,4 i tak się utrzymywała pamiętam, to już wiedziałam, że jest coś na rzeczy hehe, chciałabym, żeby znowu tak było niebawem