Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMammaN wrote:Hej Kobietki, wczoraj byłam trochę zajęta. Goście, córki przy takiej pogodzie wołając co 3 minuty maaamoooo
Czuję się dobrze... Dziwi mnie tylko, że już lekko odstaje Mi brzuch... Heh podobno co ciąża to szybciej.
I miałam wczoraj po raz pierwszy w życiu zgagę. Jenyyyyy co to za paskudztwo. Nie mogę jeść słodyczy i bananów. Od razu mi źle :p
I najważniejsze, że leci do przodu. Super!
Kiedy następny lekarz, bo nie pamiętam? -
nick nieaktualnyMammaN wrote:Mama36, Dobrze ze już lepiej :* też miałam różne objawy. Wydawało mi się, że ciążowe a zawsze @ przychodziła. Aż w końcu dałam sobie spokój. Zero sprawdzania temp,obserwacji śluzu, zero czegokolwiek. I nagle pyk, czyste zaskoczenie
Ale tak, już zdecydowanie lepiej -
Właśnie zamówiłam wiesiołka i liczę na wodospad no i zainwestowałam w testy owulacyjne bo jak mnie jajniki łupią cały cykl to ciężko stwierdzić kiedy ta owulka
po negatywnym teście czekam na @ i mam iść do gienka w 1 dzień sprawdzić czy nie mam torbieli bo ostatnio podejrzewał ale nie widział zbyt wiele przez to, że pojadłam bobu :d08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Ewa, Phia, jak miło czytać Wasze wpisy - mnie też trochę serce kłuje, jak czytam o biochemicznych. Najbardziej na świecie nie chciałabym poronić, ale u mnie to stagnacja, nie dzieje się zupełnie nic, organizm w ogóle nie załapuje. A też mam mnóstwo objawów co miesiąc - wiem, że to są objawy, które mogą oznaczać @ i zarazem mogą oznaczać ciążę. Głupie jest nakręcanie się. To niepotrzebny stres. Trzeba się podnieść, wyciągnąć wnioski, spiąć pośladki i walczyć dalej.
Sandersik, MammaN, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja w pierwszej ciszy w 3 Msc musiałam nosić spodnie ciażowe, więc nie ma reguły dobrze, że nie masz wymiotów, zgage się przeżyje.
I najważniejsze, że leci do przodu. Super!
Kiedy następny lekarz, bo nie pamiętam? -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Mam nadzieję że dojdę do tego etapu. Nawet chciałabym już od tego cyklu ale chyba tak się nie da jeszcze. Chodź na pewno nie będę robił testów, bo będę wtedy przed @ na wyjeździe. Musi po prostu we mnie to peknąć żeby olać.
Ale tak, już zdecydowanie lepiej -
Hej kobitki
Wyciągnijcie i mnie z dołka. Pogoda mnie dobija i wszyscy dookoła. Moj mały sie rozchorował i zamiast lepiej jest coraz gorzej, dziś doszły wymioty do kaszlu i kataru, plus temperatura i mam marude w domu. W tym tygodniu miałam działać na budowie z mężem ale chorego dziecka z mamą nie zostawie i tak mi dojeżdża nie wiem czemu. Zwróciłam się do męża Misiu to od razu drwina. Do tego teściowa dorzuciła swoje trzy grosze co ja powinna a czego nie powinnam robić. A że na ten tydzień przyjechaliśmy do teściów bo na budowe bliżej to mieszkamy u nich żeby tych 40 km nie jeżdzić. Zeby nie nasze starania o dziecko to bym pojechała do siebie. A jakoś koło weekendu powinna byc owulacja. Wypadało by zadziałać.
Jeśli chodzi o objawy też tak się nakręcam co cykl i co cykl obiecuje sobie że nie będę. Ostatnio jak zgage miałam to juz prawie wierzylam ze to ciąża. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Ewa, Phia, jak miło czytać Wasze wpisy - mnie też trochę serce kłuje, jak czytam o biochemicznych. Najbardziej na świecie nie chciałabym poronić, ale u mnie to stagnacja, nie dzieje się zupełnie nic, organizm w ogóle nie załapuje. A też mam mnóstwo objawów co miesiąc - wiem, że to są objawy, które mogą oznaczać @ i zarazem mogą oznaczać ciążę. Głupie jest nakręcanie się. To niepotrzebny stres. Trzeba się podnieść, wyciągnąć wnioski, spiąć pośladki i walczyć dalej.
-
Kasiulka90 wrote:Ewa, Phia, jak miło czytać Wasze wpisy - mnie też trochę serce kłuje, jak czytam o biochemicznych. Najbardziej na świecie nie chciałabym poronić, ale u mnie to stagnacja, nie dzieje się zupełnie nic, organizm w ogóle nie załapuje. A też mam mnóstwo objawów co miesiąc - wiem, że to są objawy, które mogą oznaczać @ i zarazem mogą oznaczać ciążę. Głupie jest nakręcanie się. To niepotrzebny stres. Trzeba się podnieść, wyciągnąć wnioski, spiąć pośladki i walczyć dalej.
No właśnie to jest tak, że ta stagnacja jest najgorsza bo nawet nie wiemy czy możemy być w ciąży... z drugiej strony ja nie biegam co miesiąc na betę to nie wiem... tyle, że testy zawsze negatywne. Już mi się nawet robić ich nie chce.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyJa miałam zgagę właśnie w CB. Ale tylko jeden dzień.
Konieczynka - przytulam :* faceci przy budowie/remontach zmieniają się nie do poznania.
Pomoże Ci dobry numerek. Mi zawsze pomaga
Mój właśnie od dwóch dni coś nie w humorze i nastroju więc posuchy u mnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Phia wrote:Moja szwagierka poronila w 15-16tyg. To jest dopiero cios...
A moja ciotka, tyle, że taka niewiele starsza ode mnie w 5 miesiącu. Także ciężko to nazwać poronieniem w dzisiejszych czasach. To już urodzenie martwego dziecka bo teraz takie potrafią utrzymać w maszynach. Tyle, że to było z 7 lat temu.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Walka od 2016 -
nick nieaktualny
-
Phia wrote:Zgage ja w zyciu tego nie mialam i licze na to ze w ciazy mnie to tez ominie
Ja mam coś takiego jak refluks, czyli żółć w żołądku cały czas... czyli wieczna zgada mam tak od 12 roku życia więc nawet nie wiem, że mam zgagę tak przywykłam08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Walka od 2016 -
nick nieaktualny