Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiulka ja tam w nic z takich rzeczy nie wierzę bo gorsze rzeczy ludzie robią (alkohol, papierosy, narkotyki, chemia) a zdrowe dzieci rodzą także co ma być to będzie. Są też zdrowi, sportowcy a dzieci chore. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać ale nie ma co panikować. Ja dwa lata się staram o dziewcko i 20 razy w tym czasie próbowałam rzucić palenie. Wiem, że jakbym zobaczyła 2 kreski to bym nie paliła ale wiem też że warto rzucić wcześniej i co?? I stres z tym, że nie wychodzi spowodował tylko to, że miałam w dupie wszystko i paliłam dalej. Teraz rzucam znowu i wybiło 16 dni bez papierosa mam nadzieję, że tym razem ostatecznie się uda
może w nagrodę ujrzę te dwie kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 09:46
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Dziewczyny, a odnośnie tatuaży - nie boicie się, że będą miały negatywny wpływ na Wasze zdrowie oraz na zajście w ciążę? Czytałam jakiś czas temu o tym. Ponoć tusze są toksyczne i mogą szkodzić nie tylko Wam, ale i dziecku
Wcześniej 2 razy było bez zabezpieczenia i dwójka dzieci. Od razu.Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa89_89 wrote:Kasiulka ja tam w nic z takich rzeczy nie wierzę bo gorsze rzeczy ludzie robią (alkohol, papierosy, narkotyki, chemia) a zdrowe dzieci rodzą także co ma być to będzie. Są też zdrowi, sportowcy a dzieci chore. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać ale nie ma co panikować. Ja dwa lata się staram o dziewcko i 20 razy w tym czasie próbowałam rzucić palenie. Wiem, że jakbym zobaczyła 2 kreski to bym nie paliła ale wiem też że warto rzucić wcześniej i co?? I stres z tym, że nie wychodzi spowodował tylko to, że miałam w dupie wszystko i paliłam dalej. Teraz rzucam znowu i wybiło 16 dni bez papierosa mam nadzieję, że tym razem ostatecznie się uda
może w nagrodę ujrzę te dwie kreski
W 1 ciazy było mi ciężko, ale jak zapalalam papierosa to brałam macha i wyrzucalam, bo 2 Msc już nie musiałam. W drugiej wiedziałam że jestem w ciąży, bo właśnie w którymś dniu zapalilam. Papierosa i mnie nagle odrzuciło.Wiedzialam że to to!
Teraz nie pale, biorę witaminy, cuda na kiju. Jem tyle zieleniny że jak królik się czuję hehe i jak na razie nie wychodzi.Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
No tak, macie rację, wszędzie nas toksykują. Rozmawiałam wczoraj nawet z mężem na ten temat. Mówię mu, że tak dużo ludzi ma różne problemy. Że ja uważam, że to z jedzenia. A on na to, że my się przecież zdrowo odżywiamy. Niby tak, ale chodzi o całe życie. Kiedyś często parówki, zupki chińskie, fast foody. Nawet owoce i warzywa sklepowe są przecież pełne hormonów. Nie unikniemy wszystkiego, co nam szkodzi, bo przecież byśmy umarli z głodu xD
-
nick nieaktualnyKonieczynka wrote:Hej kobitki
Wyciągnijcie i mnie z dołka. Pogoda mnie dobija i wszyscy dookoła. Moj mały sie rozchorował i zamiast lepiej jest coraz gorzej, dziś doszły wymioty do kaszlu i kataru, plus temperatura i mam marude w domu. W tym tygodniu miałam działać na budowie z mężem ale chorego dziecka z mamą nie zostawie i tak mi dojeżdża nie wiem czemu. Zwróciłam się do męża Misiu to od razu drwina. Do tego teściowa dorzuciła swoje trzy grosze co ja powinna a czego nie powinnam robić. A że na ten tydzień przyjechaliśmy do teściów bo na budowe bliżej to mieszkamy u nich żeby tych 40 km nie jeżdzić. Zeby nie nasze starania o dziecko to bym pojechała do siebie. A jakoś koło weekendu powinna byc owulacja. Wypadało by zadziałać.
Jeśli chodzi o objawy też tak się nakręcam co cykl i co cykl obiecuje sobie że nie będę. Ostatnio jak zgage miałam to juz prawie wierzylam ze to ciąża. -
Malwa13 wrote:Chasia od jakiej dawki zaczynałaś zbijanie TSH od 25? bo widzę, że po miesiącu Ci tak ładnie spadło a startuje z identycznego poziomu 5.1
-
nick nieaktualnyKochana nie ogarniesz, naprawdę. Nie ma. Sensu. Ja jako malolata paliłam trawę, piłam wina za 2,50. Bawiłam się jak ta lala i mam dwójkę zdrowych dzieci. Na parwde patrząc na rozpiętość wśród moich znajomych, nie mozna nawet wyciągnąć średniej. Nie ma ma to przepisu.
Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChasia wrote:Ja zaczynałam od Letrox 75 Brałam go przez miesiąc i spadło dużo i potem mi zmieniłam na Letrox 50 i teraz biorę 50tki
-
Malwa13 wrote:a to stąd taki piękny wynik tak szybko w czwartek idę powtórzyć badanie po 3 tygodniach brania dawki 25, ale w takim razie nie mam się co spodziewać takich fajnych wyników niskoch a ja niecierpliwa jestem
-
Cześć,
Witam się z kawą
Mama36: Nie załamują się, będzie dobrze!!!
Ewa89: Gratuluje tych 16 dni bez i trzymam kciuki, żeby się udało! Wszystko w Twoich rękach
A co do szkodliwości tatuaży to myślę, że bardziej zaszkodziło mi 11 lat palenia niż kolejny tattoo. Na szczęście mam to za sobą, a kolejny chyba już po dziecku zrobię, a może mi się do tego czasu odechceEwa89_89, Mama36 lubią tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyKonieczynka wrote:Hej kobitki
Wyciągnijcie i mnie z dołka. Pogoda mnie dobija i wszyscy dookoła. Moj mały sie rozchorował i zamiast lepiej jest coraz gorzej, dziś doszły wymioty do kaszlu i kataru, plus temperatura i mam marude w domu. W tym tygodniu miałam działać na budowie z mężem ale chorego dziecka z mamą nie zostawie i tak mi dojeżdża nie wiem czemu. Zwróciłam się do męża Misiu to od razu drwina. Do tego teściowa dorzuciła swoje trzy grosze co ja powinna a czego nie powinnam robić. A że na ten tydzień przyjechaliśmy do teściów bo na budowe bliżej to mieszkamy u nich żeby tych 40 km nie jeżdzić. Zeby nie nasze starania o dziecko to bym pojechała do siebie. A jakoś koło weekendu powinna byc owulacja. Wypadało by zadziałać.
Jeśli chodzi o objawy też tak się nakręcam co cykl i co cykl obiecuje sobie że nie będę. Ostatnio jak zgage miałam to juz prawie wierzylam ze to ciąża. -
nick nieaktualnyChasia wrote:Po 3 miesiącach to masz tak jakbyś brała 75 przez miesiąc Będzie dobrze zobaczysz :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 10:05
-
Konieczynka wrote:Hej kobitki
Jeśli chodzi o objawy też tak się nakręcam co cykl i co cykl obiecuje sobie że nie będę. Ostatnio jak zgage miałam to juz prawie wierzylam ze to ciąża.
Zdrówka dla dzieciaczka A teściową się nie przejmuj, bo i po co Będzie dobrze, zobaczysz!Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Mama36 wrote:Ja rzuciłam w grudniu, po 20 latach palenia!! Pomogła mi książka Allana Carr i na początku trochę desmoxan. Do teraz nie pale.
W 1 ciazy było mi ciężko, ale jak zapalalam papierosa to brałam macha i wyrzucalam, bo 2 Msc już nie musiałam. W drugiej wiedziałam że jestem w ciąży, bo właśnie w którymś dniu zapalilam. Papierosa i mnie nagle odrzuciło.Wiedzialam że to to!
Teraz nie pale, biorę witaminy, cuda na kiju. Jem tyle zieleniny że jak królik się czuję hehe i jak na razie nie wychodzi.
Ja zjadłam ze 20 paczek desmocsanu, książkę dwa razy czytałam i nic... teraz dla odmiany wzięłam tabex choć skład ten sam ale tańszy był o dychę to przyżuliłam no i jakoś się trzymam
myślę, że nie ma co się ograniczać czy z używkami czy z jedzeniem. To chyba nic nie daje. Jak słysze takie rzeczy, że komuś dieta pomogła to wydaje mi się, że może po prostu skupił się na czymś innym i wtedy pomogło
U mnie na minus też jest wieloletnia antykoncepcja. W sumie brałąm tabletki od 16 czy tam 17 roku życia od razu po 1 bzykaniu bo pękła nam gumka! Gienek od razu dał mi tabletki do 72h i antykoncepcję i tak brałam bez przerwy czy miałam faceta czy nie bo mówili żeby nie odstawiać a teraz to mogę się zastanawiać czy dobrze czy źle. Mojej koleżance za to któryś już lekarz z kolei mówi, że może by nie miała endometriozy i niskiego amh gdyby wcześniej brała antykoncepcję a nie brała jej nigdy. Jesteśmy w tym samym wieku, ona jest fit a ja nie i obie nie możemy zajść gdzie jesteśmy dwiema sprzecznościami.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
didi123 dzięki, wasze wsparcie w tej kwestii też mi pomaga :*08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Walka od 2016