X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja lecę na dwa fronty :D bo mam ovuview aplikację i tam szybko się wpisuje. Więc zazwyczaj i tak tel świecę żeby wynik zobaczyć więc szybko wpisuję :)
    Kochana - a czy w niej jest też opcja wpisywania Temp i wykresów ?

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Jedynym sposobem jest widać ignorowanie :)

Odebrałam progesteron - wynik powinien być dobry - 23 dc -11.
    Lepszy niż w poprzednim cyklu :)

Lola - co u Ciebie ?!??? Kiedy testujemy wspólnie ;)

Hej udziewczyny mnie narazie cisza. Brzuch troche pobolewa ale, jak na @ bardziej. Jesli ona nie przyjdzie tobo testuje w niedztym to bedzie gdzies 14dpo wczesniej nie ma co

A tak to siedze jeszcze w pracy :(

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Kochana.s Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny mam otóż taki problem odstawiłam antykoncepcję w grudniu 2017 r i cykl miałam 22 dni ...okres około 3 dni ...w lutym wyliczylam że powinnam okres dostać 18.02 ale nic nie było oprócz kilku boli typowych przed okresem...ale w nd dostałam plamień jasnobrazowych czasem ciemno brązowych...bole jak na okres ale to nie ma ..
    Kiedy brałam tabletki pojawialo się plamienie i tego samego dnia dostawalam okres a nawet kilka godzin po ..teraz już 4 dzień leci i nic...test robiłam 12 i 15 lutego a potem zrobiłam 18 i wyszła blada blada druga kreska widoczna pod światło jak się dobrze przyjrzeć. A może mi się zdawała:/
    Fakt okres mam nie regularny jestem zdrowa nigdy nie miałam torbieli i innych cytologia zdrowa.
    Choć 12 lutego dostałam zapalenia pęcherza minęło po 3 dniach po tabletkach ale nigdy nie miałam takiej dolegliwości..bol brzucha dalej mam lekkie kłucie...
    Test zrobię następny w sobotę lub niedzielę...co sądzicie?
    Może ktoś miał podobnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 19:35

Kochana
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Kochana - a czy w niej jest też opcja wpisywania Temp i wykresów ?
    Tak, plus objawy, śluzy, suplementy itd. Podobnie jak tu w sumie :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak 18 była blada kreska to bym powtórzyła już :) Po 3 dniach zdecydowanie powinna być bardziej widoczna jeśli to dzidzia :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kochana.s Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję myślałam nad beta bo może coś już pokaże wynik ? Okresu jak nie było tak nie ma a troxhe się martwię nigdy plamień nie miałam:(
    A okres chyba powinnien być co 22 dni skoro 2 poprzednie tak byly:/

Kochana
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Hej udziewczyny mnie narazie cisza. Brzuch troche pobolewa ale, jak na @ bardziej. Jesli ona nie przyjdzie tobo testuje w niedztym to bedzie gdzies 14dpo wczesniej nie ma co

A tak to siedze jeszcze w pracy :(
    Lola podziwiam za wytrwałość :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana.s wrote:
    Dziękuję myślałam nad beta bo może coś już pokaże wynik ? Okresu jak nie było tak nie ma a troxhe się martwię nigdy plamień nie miałam:(
    Wiesz co po tabletkach różnie bywa :) Beta da Ci pewność :)
    Ja raz miałam cień i nie chciałam niepewności, poleciałam na betę (ujemna), drugi raz cień, a że weekend to czekałam z betą ale z kazdym dniem kreska była wyraźniejsza i beta potwierdziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:06

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Tak, plus objawy, śluzy, suplementy itd. Podobnie jak tu w sumie :)
    Extra :) to muszę ściągnąć ;) dzięki za info.

Lola- to wtedy razem zrobimy sikańce w nd ;)

Kochana- albo test z krwi ?

Mam do Was pytanie - czy progesteron -11 w 23 dc (7 dpo) Waszym zdaniem jest w prawidłowy? Poprzedni lekarz mówił mi, że nawet mój poprzedni wynik był Ok - a teraz jest wyższy - norma labo jest do 18 w fazie lutealnej- od 5.16. :) chodzi oczywiście o ewentualne wspomaganie lekami tej fazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:18

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Extra :) to muszę ściągnąć ;) dzięki za info.

Lola- to wtedy razem zrobimy sikańce w nd ;)

Kochana- albo test z krwi ?

Mam do Was pytanie - czy progesteron -11 w 23 dc (7 dpo) Waszym zdaniem jest w prawidłowy? Poprzedni lekarz mówił mi, że nawet mój poprzedni wynik był Ok - a teraz jest wyższy - norma labo jest do 18 w fazie lutealnej- od 5.16. :) chodzi oczywiście o ewentualne wspomaganie lekami tej fazy.

Jesli norme masz do 18 a masz11 to chyba dobrze. Ja w nd rano robie test jesli cos wyjdzie bladzioch to pojde w pon na bete a jesli nic to bede czekac. Bo coz mi innego pozostanie

A co do wspomagania lekami proga to przy najblizszej wizycie spytaj gin co na to bo moze i tak powie ze nic nie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:45

futuremama, ciasteczko82 lubią tę wiadomość

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana.s wrote:

Najlepiej zrobic bete

To ze po tabletkach najpierw mialas takie krotkie cykle jeszcze moze sie zmienic. Każdy inaczej reaguje po odstawieniu a poza tym organizm moze sie jeszcze przestawiac

Oczywiscie nic nie wyklucza ze mozesz byc w ciazy

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Jesli norme masz do 18 a masz11 to chyba dobrze. Ja w nd rano robie test jesli cos wyjdzie bladzioch to pojde w pon na bete a jesli nic to bede czekac. Bo coz mi innego pozostanie

A co do wspomagania lekami proga to przy najblizszej wizycie spytaj gin co na to bo moze i tak powie ze nic nie trzeba.

:) na pewno zapytam i pokażę wynik + te które mam wykonać 2-3 dc; dzięki za opinię.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie ustawiłam suwaczek i jestem szczęśliwszym człowiekiem :D Chociaż kredyt chyba się wali na łeb na szyję i nie wiem czy nie będziemy musieli na kwiecień przełożyć... ale to już nie ma znaczenia bo oboje mamy dość czekania :) Także odliczamy :)

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ja sobie ustawiłam suwaczek i jestem szczęśliwszym człowiekiem :D Chociaż kredyt chyba się wali na łeb na szyję i nie wiem czy nie będziemy musieli na kwiecień przełożyć... ale to już nie ma znaczenia bo oboje mamy dość czekania :) Także odliczamy :)

:) bardzo ładny - niech sunie :)

Mimo wszystko trzymam kciuki żeby zakończyło się po Waszej myśli !!!!

• futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    :) bardzo ładny - niech sunie :)

Mimo wszystko trzymam kciuki żeby zakończyło się po Waszej myśli !!!!
    Myślę że mamy spoko doradcę. Ale wiesz, u nas część to darowizna i nagle wartoś kredytu wzrosła prawie dwukrotonie niż początkowo teść chciał... Ale nie mogę bo oto i tak niska kwota w porównaniu z tym co byśmy musieli wziąć gdybyśmy chcieli całkiem sami mieszkanie kupić.

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Myślę że mamy spoko doradcę. Ale wiesz, u nas część to darowizna i nagle wartoś kredytu wzrosła prawie dwukrotonie niż początkowo teść chciał... Ale nie mogę bo oto i tak niska kwota w porównaniu z tym co byśmy musieli wziąć gdybyśmy chcieli całkiem sami mieszkanie kupić.
    Rozumiem. Czyli de facto czekacie już na decyzję banku?

• futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie. Mieliśmy 13 marca złożyć papiery, ale przez tą wyższą kotę nie wiem czy marzec, czy będzie trzba część spłacić i wttedy ewentualnie kwiecień. Wysłałam wszystko do doradcy ze szczegółami i zobaczymy co on na to :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Jeszcze nie. Mieliśmy 13 marca złożyć papiery, ale przez tą wyższą kotę nie wiem czy marzec, czy będzie trzba część spłacić i wttedy ewentualnie kwiecień. Wysłałam wszystko do doradcy ze szczegółami i zobaczymy co on na to :)
    To faktycznie poczekajcie na jego opinię.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    To faktycznie poczekajcie na jego opinię.
    Gdyby kwota się nie zmieniła nie byłoby problemu peqnie a teraz zobaczymy :)

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Gdyby kwota się nie zmieniła nie byłoby problemu peqnie a teraz zobaczymy :)
    Aj - spokojnie, zawsze można ponegocjować ;)

Uciekam spać- dobranoc Dziewczyny i kolorowych snów :)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ