X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a nie ma opcji żeby wziąć trochę wolnego? Mówiłaś że masz jakąś ważną sprawe teraz ale później?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się marzy urlop, ale teraz to nierealne.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Jasne :) póki co testujemy Lola w nd :) tak?

No pewnie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ciasteczko a nie ma opcji żeby wziąć trochę wolnego? Mówiłaś że masz jakąś ważną sprawe teraz ale później?
    Chciałabym ale do końca marca bez szans :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki wczorajszych badań. Więc:
    Prolaktyna 6,4 ng/ml ( norma 4,8-23,3 wcześniej robione badanie)
    TSH 1,74 (norma 0,27-4,2) trochę wyższe niż ostatnio ale może być
    FSH 5,1 mIU/ml
    LH 7,8 MIU/ml
    Estradiol 38 pg/ml (norma 12,4-233)
    Testosteron 38,55 ng/ml ( norma 6,00-82,00)
    Stosunek LH do FSH już jest lepszy bo pół roku temu to było 1:2 więc jest poprawa ( LH miałam wtedy 9 a FSH 5)
    Estradiol chyba trochę za nisko wyszedł nie mogę go w tej chwili nawet porównać do wcześniejszego wyniku zresztą po pracy pojadę i odbiorę wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 11:22

• яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba osiwieję...
    Obiecuję nigdy więcej nie zrobię sikańca!
    Zrobiłam test.... 2 kreseczka się pojawiła tylko po to żeby za chwile się rozmazać!
    Same zobaczcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/115f33dfc699.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnaś zrobić drugi ale innej firmy dziwne nigdy nie spotkałam się z czymś takim

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety spotkalam się już kilka razy... i albo są fałszywe tak jak ten wyżej, albo jest złudna blada kreseczka. Zraziłam się do testów.
    A testy robiłam nie raz różne, płytkowe, paskowe, strumieniowe o czułości 10 i 25 z różnych firm. Ja po prostu jestem anty testowa, a testy tylko pokazują chyba mój poziom głupoty

• futuremama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Dziewczyny ja chyba osiwieję...
    Obiecuję nigdy więcej nie zrobię sikańca!
    Zrobiłam test.... 2 kreseczka się pojawiła tylko po to żeby za chwile się rozmazać!
    Same zobaczcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/115f33dfc699.jpg
    Jak dla mnie rozmazała się ale jest, bez przyczyny nie powinna się załatwiać w tym miejsu :) Może beta? Będziesz miała pewność :)

3i49o7esfkybvicx.png

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak...
    Pójdę na badania po niedzieli to może zrobię bete. Myślę że w 63 dc ta kreska powinna być mocniejsza od kontrolnej nawet...

• Iwonaka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa :) 3 cykle starań i dziś znów przyjdzie @ sądząc po objawach. Dopiero zaczynam się zapoznawać z technikami pomiaru temperatury i śluzu. Mam niedoczynność ale zbite TSH do 1.95 przez endokrynologa, nigdy wcześniej nie udzielam się na żadnym forum więc to też dla mnie nowość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaka wrote:
    Cześć jestem tu nowa :) 3 cykle starań i dziś znów przyjdzie @ sądząc po objawach. Dopiero zaczynam się zapoznawać z technikami pomiaru temperatury i śluzu. Mam niedoczynność ale zbite TSH do 1.95 przez endokrynologa, nigdy wcześniej nie udzielam się na żadnym forum więc to też dla mnie nowość ;)
    Cześć Iwonko
    TSH masz dość dobre ponoć najlepiej mieć mniej niż 2,0 ale mi endo mówiła nawet o 1,5 przy staraniach a co bierzesz?

• Iwonaka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrxlox i teraz mi zapisał jodid200 dodatkowo, mam brać codziennie przez cały okres starania potem jak będę w ciąży i w czasie karmienia się zdziwiłam trochę że już mi każe coś brać jak jeszcze nie jestem w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim celu dał ci jodid200 nie znam tego preparatu i jestem ciekawa

• Iwonaka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to zwykły jod w tabletkach żeby uzupełnić niedobory jodu w organizmie bo używam mało soli i mieszkam na Śląsku

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to pewnie chce przygotować organizm przed ciąża i potem w trakcie przynajmniej ze strony endokrynologicznej a skoro mu powiedziałaś o planach to już tera reaguje a jeśli masz jeszcze potwierdzony niedobór jodu to tym bardziej

• Iwonaka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak muszę przyznać że jest mało rozmownym typem ;p słucha ale sam mało mówi ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Co do tego rozmazanego ja miałam takie cudo w 1cs- poleciałam na betę i było 0.2 ...No i potem @ ... straszny zawód :( od tej pory mam zapas Ok 20 testów w domu... ale oby u Ciebie była radość i tego Ci życzę !!!

Miłego piątku życzę :)

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapasów nie robie :D po ten na zdjęciu zostałam zaciągnięta do apteki siłą niemalże XD kochany mąż się uparł, żebym mu nie truła XD

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Ja zapasów nie robie :D po ten na zdjęciu zostałam zaciągnięta do apteki siłą niemalże XD kochany mąż się uparł, żebym mu nie truła XD

A robilas kolejny. Bo to dziwne rozmazanie jest. A torbiel usowalas juz?

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ