X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie cos nie uklada tosię wszystko ale pozniej nadchodzi czas gdzie sie wszystko odwraca i przychodzi dobro.

Trzeba troche poczekac

Futuremama moze twoj dobry czas to bedzie wlasnie kwiecien i nie tylko bedzie kredyt
    i jeszcze jakas niespodzianka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 22:08

futuremama lubi tę wiadomość

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Kochana.s Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady jesteście naprawdę fajne babeczki:)
    No cóż pójdę na betę w piątek...bo wtedy mam wolny dzień.
    Brzuch przestał boleć, plamienia jak na lekarstwo teraz...wiec na pewno to nie był okres.
    Tabletki brałam aż 7,5 roku a mam raptem te 24 lata ...ale mam nadzieję że to nie będzie jakieś poronienie albo coś..co jak co ale poprzedni okres poprzedził plamienie i ale to po 4 h czy popołudniu już był okres a tu 4 dzień plamień i nic nic nic ...jutro chyba zajrzę do ginekologa.
    Nic nie boli nie swędzi nigdy nie miałam nadzerek infekcji torbieli ..staly partner między normalna wydzielina także jestem trochę w lekkim szoku co się dzieje ..
    A ten bladzioch no widać lekko lekko lekko ....
    Pozdrawiam wszystkie staraczki obyscie miały same podwójne kreski;***

Kochana
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam kciuki za betę :) plamienie dziwne i ginekolog to dobry pomysł bo jeśli to ciąża to może jakąś luteine dać :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Postanowiliśmy że rezygnujemy ze starań, tzn. leczenia, monitoringu, mierzenia Temp itp.
    Za bardzo nas to pochłania i frustruje. Odpuszczamy. Niech będzie co ma być :)

• Daisyyy Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dzień dobry.
    Postanowiliśmy że rezygnujemy ze starań, tzn. leczenia, monitoringu, mierzenia Temp itp.
    kochana odpoczniecie psychicznie od tego, czasami jest tak, że po takim odpuszczeniu jest miła niespodzianka, czego Ci z całego serca życzę :*

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisyyy wrote:
    kochana odpoczniecie psychicznie od tego, czasami jest tak, że po takim odpuszczeniu jest miła niespodzianka, czego Ci z całego serca życzę :*
    Dziękuję :) dokładnie tak stwierdziliśmy.

futuremama lubi tę wiadomość

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dzień dobry.

Opuszczasz nas na forum tez?

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • jagoda229 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do waszej wiedzy. byłam dziś u gina na cytologi przy okazji podpytałam się jak jajeczko bo 15dc a doktor mówi grubość endometrium 8mm - zadowalająca i że jajeczkowanie było wczoraj lub dwa dni temu...
    czyli teraz możemy próbować czy już po wszystkim bo właśnie minęło 48h od ostatnich przyjemności...

• patkaaxx28 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dzień dobry.
    Myślę że to dobry pomysł... my z mężem staraliśmy się o pierwsze dziecko 4 miesiące ale przez 3 byłam taka nakręcona za zajście w ciąże że z każdym okresem było gorzej...Stwierdziłam że zapiszę się do lekarza żeby zrobić badania i może lepiej się przygotować do zajścia w ciąże.. a że termin miałam na za miesiąć tak odpuściliśmy ten 4 cykl zero rozmów o ciąży, dzieciach, nie mierzyłam temperatury i w ogóle olałam temat... i w pewnym momencie zauwazyłam że okres spóźnia tydzień z głupia wieczorem zrobiłam test i wyszły 2 krechy.. i lekarza musiałam odwołać.... także wyluzowanie i przerwa się przydaje nasza psychika też czasami płata figle..

teraz też jak dostaniemy zielone światło od lekarza zaczynamy się starać o drugie dziecko i wprost powiedzieliśmy sobie że przynajmniej przez parę cykli bez stresów do tego podchodzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:48

patkaaxx
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dzień dobry.

Czasami takie podejście jest najlepszym rozwiązaniem. Pamiętam jak staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko. Nie potrafiłam o niczym innym myśleć, funkcjonować bo myślałam tylko o nieudanej próbie zajścia w ciąże. W Końcu trochę podłamana , ale też zrezygnowana tymi "bezsensownymi" staraniami przestałam bawić się w wykresy, temp itp. Wyjechaliśmy z mężem do Niemiec do pracy. I okazało się, że zauważyłam iz w pewnym miesiącu nie dostałam w ogóle okresu. Robie test ciążowy a tam II kreski :)
    Czasami odpuszczenie i wyluzowanie jest najlepszą metodą na zajście w ciąże.
    Powodzenia

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda229 wrote:
    dziewczyny mam pytanie do waszej wiedzy. byłam dziś u gina na cytologi przy okazji podpytałam się jak jajeczko bo 15dc a doktor mówi grubość endometrium 8mm - zadowalająca i że jajeczkowanie było wczoraj lub dwa dni temu...
    czyli teraz możemy próbować czy już po wszystkim bo właśnie minęło 48h od ostatnich przyjemności...

Z tego co ja rozumiem to owulacja juz byla

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • jagoda229 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Z tego co ja rozumiem to owulacja juz byla

też tak to rozumiem. ehhh cóż wyjątkowo wcześnie jak na moją długość cyklu.
    Cóż dla samej przyjemności i relaksu warto :)

a za dwa tygodnie się okaże czy się wstrzeliliśmy
    Dzięki Lola_M

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko trzymaj się, wszystkiego dobrego :*
    I mamy nadzieję, że niedługo wpadniesz do nas z dobrymi wiadomościami :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dzisiaj byłam w laboratorium i powtórzyłam część badań hormonalnych tak więc czekam na TSH, LH, FSH, testosteron i estradiol. Aż jestem ciekawa jak wyjdą w porównaniu do badań sprzed pół roku.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda229 wrote:
    Jak dzień dwa temu była owu i wtedy przyjemności to chyba nieźle trafiliście :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Witajcie
    Dzisiaj byłam w laboratorium i powtórzyłam część badań hormonalnych tak więc czekam na TSH, LH, FSH, testosteron i estradiol. Aż jestem ciekawa jak wyjdą w porównaniu do badań sprzed pół roku.

Bedziesz miec dzis wyniki?
    Daj znac jak ci wyszly

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Kochane jesteście - będę tu zaglądać i póki co jeszcze jestem :)
    Dokładnie jak piszecie - może jak odpuścimy i zejdzie cały stres to ten mały cud się wydarzy ;)
    Tego oczywiście życzę i Wam!!!!!

Ja niestety jestem osobą, która potrafi wpadać w obsesje - osiąganie celu, skrupulatność ... to moja wada .. która akurat w zawodzie mi się bardzo przydaje, ale w życiu prywatnym niekoniecznie ;) zaczęłam fisiować i widzę to. Nie chcę zniszczyć mojego związku ani wpaść w paranoje. Niech będzie jak ma być, skoro ewidentnych problemów z naszym zdrowiem nie ma (nie wymagają de facto leczenia). Marzę o urlopie i chociaż tygodniu odpoczynku z moim Ukochanym... ostatnie miesiące to jakieś istne szaleństwo.

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Bedziesz miec dzis wyniki?
    Daj znac jak ci wyszly
    jak tylko będą to napiszę.

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    :) Kochane jesteście - będę tu zaglądać i póki co jeszcze jestem :)
    Dokładnie jak piszecie - może jak odpuścimy i zejdzie cały stres to ten mały cud się wydarzy ;)
    Tego oczywiście życzę i Wam!!!!!

Ja niestety jestem osobą, która potrafi wpadać w obsesje - osiąganie celu, skrupulatność ... to moja wada .. która akurat w zawodzie mi się bardzo przydaje, ale w życiu prywatnym niekoniecznie ;) zaczęłam fisiować i widzę to. Nie chcę zniszczyć mojego związku ani wpaść w paranoje. Niech będzie jak ma być, skoro ewidentnych problemów z naszym zdrowiem nie ma (nie wymagają de facto leczenia). Marzę o urlopie i chociaż tygodniu odpoczynku z moim Ukochanym... ostatnie miesiące to jakieś istne szaleństwo.

Zagladaj do nas pisz jak i cotak u ciebie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne :) póki co testujemy Lola w nd :) tak?

Ulci lubi tę wiadomość

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ