X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaka wrote:
    Cześć jestem tu nowa :) 3 cykle starań i dziś znów przyjdzie @ sądząc po objawach. Dopiero zaczynam się zapoznawać z technikami pomiaru temperatury i śluzu. Mam niedoczynność ale zbite TSH do 1.95 przez endokrynologa, nigdy wcześniej nie udzielam się na żadnym forum więc to też dla mnie nowość ;)


    Hej :)

    A powiedz mi na jakiej podstawie stwierdzil u ciebie brak jodu. Bo ja ostatniobtez bylamnie na wizycie ibtez pprzepisał mi jodit 200 zastanawiam sie czyczy wogole go brac jak tez mam euthyrox

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka
    Postów: 111 19

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    A robilas kolejny. Bo to dziwne rozmazanie jest. A torbiel usowalas juz?
    No nie robiłam :) I nie wiem czy zrobię :P Testy mnie nie lubią XD z ciekawości zrobiłam ovulacyjny ten to wg zrobił się różowy cały :D Nie wiem czy te testy nie są takie z powodu np czegoś w moczu, że jest jakiś za gęsty czy coś...

    A w sprawie torbieli
    15 mam wizytę u gina w tym szpitalu co mam mieć zabieg, przebadają mnie zobaczą co i jak i dopiero ustala mi termin laparoskopi :)

  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    No nie robiłam :) I nie wiem czy zrobię :P Testy mnie nie lubią XD z ciekawości zrobiłam ovulacyjny ten to wg zrobił się różowy cały :D Nie wiem czy te testy nie są takie z powodu np czegoś w moczu, że jest jakiś za gęsty czy coś...

    A w sprawie torbieli
    15 mam wizytę u gina w tym szpitalu co mam mieć zabieg, przebadają mnie zobaczą co i jak i dopiero ustala mi termin laparoskopi :)

    Ja bym zrobila jeszcze jeden moze ten byl felerny czasem sie tak zdarza

    A moze torbiel jakies hormony wytwarza i te testy takie dziwne wychodza. Jest taka opcja???

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie wyniku TSH T3 T4 i dwóch antyciał z tego co go zrozumiałam to jakieś korelację są jeśli TSH nie jest fest wysokie a są jakieś anty ciała ujemne to wtedy poszukam ci i napisze moje wyniki

  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co mozesz zrobic to test albo beta

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaka wrote:
    Na podstawie wyniku TSH T3 T4 i dwóch antyciał z tego co go zrozumiałam to jakieś korelację są jeśli TSH nie jest fest wysokie a są jakieś anty ciała ujemne to wtedy poszukam ci i napisze moje wyniki

    Bo ja wlasnie robilam tsh mam nieco ponad norme i dla tego euthyrix bo sie staram.
    T3 i t4 ok anty-tpo tez bo mieszcze sie w normie na usg tarczycy zadnych stanow zapalnych. Pytam ciebie bo moze wiesz cos wiecej na ten temat. Bo moj endo tez dobry lekarz ale strasznie niedostepny ciezko sie z nim rozmawia czasem

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok napisz wyniki

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka
    Postów: 111 19

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Ja bym zrobila jeszcze jeden moze ten byl felerny czasem sie tak zdarza

    A moze torbiel jakies hormony wytwarza i te testy takie dziwne wychodza. Jest taka opcja???

    Nie mam pojęcia czy jest taka opcja. W sumie nie ciągnie mnie do testowania po dzisiejszej plamie na teście :P

  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 1.97
    T3 3.51 zakres 2-4.40
    T4 1.31 zakres 0.93-1.7
    Anty tpo 12.76 zakres 0-34
    Anty tg <10 zakres 0-115

  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go właśnie Rozumiałam że przepisał mi jod na podstawie poziomu TSH i antyciał

  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaka wrote:
    TSH 1.97
    T3 3.51 zakres 2-4.40
    T4 1.31 zakres 0.93-1.7
    Anty tpo 12.76 zakres 0-34
    Anty tg <10 zakres 0-115
    Anty tg nie robilam
    A anty tpo ja mialam 16 przy takiej samej normie co ty tylko tsh mam ponad 4

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet
    Postów: 661 217

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Nie mam pojęcia czy jest taka opcja. W sumie nie ciągnie mnie do testowania po dzisiejszej plamie na teście :P


    To dalej bedzie nie rozwiązana plama

    Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by pasowało, może na podstawie tego mamy brać jod bo wyniki dosyć podobne

  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka
    Postów: 111 19

    Wysłany: 23 lutego 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    To dalej bedzie nie rozwiązana plama
    Chciałam wyjaśnić brak @ no to wyjaśniłam jedna wielką plamą :D śmiać mi się chce... może będę później gdzieś przelotem to kupie test

  • jagoda229 Znajoma
    Postów: 26 15

    Wysłany: 23 lutego 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Jak dzień dwa temu była owu i wtedy przyjemności to chyba nieźle trafiliście :)
    oby tak było liczymy na to :)
    witaj Iwonaka.
    kurcze Różowe słońce ja bym nie wytrzymała i poleciała po drugi bo jest szansa że wyjdzie ta druga kreska skoro się pojawiła...
    patkaaxx28 my mamy taki plan na kolejny cykl całkowity spontan zero kalendarzyka temperatur bo zaczynamy się czuć jak w klinice. teraz tak teraz nie... jakość plemników itp. oszaleć można

  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że idzie oszaleć też chciałam tak zrobić ze zero planowania ale się nie da...zawsze się patrzy na ten kalendarz i się wie teraz są płodne i trzeba działać

  • jagoda229 Znajoma
    Postów: 26 15

    Wysłany: 23 lutego 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaka wrote:
    Pewnie że idzie oszaleć też chciałam tak zrobić ze zero planowania ale się nie da...zawsze się patrzy na ten kalendarz i się wie teraz są płodne i trzeba działać

    to nie pocieszyłaś ja już czuje się więźniem tego kalendarzyka a to zerkam na wykres i analizuje i analizuje a owu i tak przeoczyłam hihi

  • Iwonaka Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 23 lutego 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz;) a twój ma problem z plemnikami? Bo jak nie to nie musicie się zastanawiać że jakis dzień nie można, a owulację można mieć w innym dniu ja np zeszła owulację miałam w 8 DC już

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 lutego 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Mam wyniki wczorajszych badań. Więc:
    Prolaktyna 6,4 ng/ml ( norma 4,8-23,3 wcześniej robione badanie)
    TSH 1,74 (norma 0,27-4,2) trochę wyższe niż ostatnio ale może być
    FSH 5,1 mIU/ml
    LH 7,8 MIU/ml
    Estradiol 38 pg/ml (norma 12,4-233)
    Testosteron 38,55 ng/ml ( norma 6,00-82,00)
    Stosunek LH do FSH już jest lepszy bo pół roku temu to było 1:2 więc jest poprawa ( LH miałam wtedy 9 a FSH 5)
    Tak więc porównałam swoje obecne wyniki a tymi przed pół roku i są bardzo podobne. Jestem zadowolona jeszcze chciałabym zrobić progesteron żeby dowiedzieć się czy leczenie coś w tej kwestii pomogło

  • futuremama Autorytet
    Postów: 5608 3820

    Wysłany: 24 lutego 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Cicho tu strasznie :D Co słychać?

    Ja miałam wczoraj imprezę w pracy, a dziś rano konferencję żeby się dokształcić i takie dwa wydarzenia nie idą w parze ;D Trochę posiedziałam i poszłam do domu bo nie dałabym rady :D

    3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ