Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonaka wrote:Cześć jestem tu nowa 3 cykle starań i dziś znów przyjdzie @ sądząc po objawach. Dopiero zaczynam się zapoznawać z technikami pomiaru temperatury i śluzu. Mam niedoczynność ale zbite TSH do 1.95 przez endokrynologa, nigdy wcześniej nie udzielam się na żadnym forum więc to też dla mnie nowość
Hej
A powiedz mi na jakiej podstawie stwierdzil u ciebie brak jodu. Bo ja ostatniobtez bylamnie na wizycie ibtez pprzepisał mi jodit 200 zastanawiam sie czyczy wogole go brac jak tez mam euthyroxPcos
-
Lola_M wrote:A robilas kolejny. Bo to dziwne rozmazanie jest. A torbiel usowalas juz?
A w sprawie torbieli
15 mam wizytę u gina w tym szpitalu co mam mieć zabieg, przebadają mnie zobaczą co i jak i dopiero ustala mi termin laparoskopi -
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:No nie robiłam I nie wiem czy zrobię Testy mnie nie lubią z ciekawości zrobiłam ovulacyjny ten to wg zrobił się różowy cały Nie wiem czy te testy nie są takie z powodu np czegoś w moczu, że jest jakiś za gęsty czy coś...
A w sprawie torbieli
15 mam wizytę u gina w tym szpitalu co mam mieć zabieg, przebadają mnie zobaczą co i jak i dopiero ustala mi termin laparoskopi
Ja bym zrobila jeszcze jeden moze ten byl felerny czasem sie tak zdarza
A moze torbiel jakies hormony wytwarza i te testy takie dziwne wychodza. Jest taka opcja???Pcos
-
Iwonaka wrote:Na podstawie wyniku TSH T3 T4 i dwóch antyciał z tego co go zrozumiałam to jakieś korelację są jeśli TSH nie jest fest wysokie a są jakieś anty ciała ujemne to wtedy poszukam ci i napisze moje wyniki
Bo ja wlasnie robilam tsh mam nieco ponad norme i dla tego euthyrix bo sie staram.
T3 i t4 ok anty-tpo tez bo mieszcze sie w normie na usg tarczycy zadnych stanow zapalnych. Pytam ciebie bo moze wiesz cos wiecej na ten temat. Bo moj endo tez dobry lekarz ale strasznie niedostepny ciezko sie z nim rozmawia czasemPcos
-
Lola_M wrote:Ja bym zrobila jeszcze jeden moze ten byl felerny czasem sie tak zdarza
A moze torbiel jakies hormony wytwarza i te testy takie dziwne wychodza. Jest taka opcja???
Nie mam pojęcia czy jest taka opcja. W sumie nie ciągnie mnie do testowania po dzisiejszej plamie na teście -
futuremama wrote:Jak dzień dwa temu była owu i wtedy przyjemności to chyba nieźle trafiliście
witaj Iwonaka.
kurcze Różowe słońce ja bym nie wytrzymała i poleciała po drugi bo jest szansa że wyjdzie ta druga kreska skoro się pojawiła...
patkaaxx28 my mamy taki plan na kolejny cykl całkowity spontan zero kalendarzyka temperatur bo zaczynamy się czuć jak w klinice. teraz tak teraz nie... jakość plemników itp. oszaleć można
-
Iwonaka wrote:Pewnie że idzie oszaleć też chciałam tak zrobić ze zero planowania ale się nie da...zawsze się patrzy na ten kalendarz i się wie teraz są płodne i trzeba działać
to nie pocieszyłaś ja już czuje się więźniem tego kalendarzyka a to zerkam na wykres i analizuje i analizuje a owu i tak przeoczyłam hihi -
nick nieaktualnyAnia2014 wrote:Mam wyniki wczorajszych badań. Więc:
Prolaktyna 6,4 ng/ml ( norma 4,8-23,3 wcześniej robione badanie)
TSH 1,74 (norma 0,27-4,2) trochę wyższe niż ostatnio ale może być
FSH 5,1 mIU/ml
LH 7,8 MIU/ml
Estradiol 38 pg/ml (norma 12,4-233)
Testosteron 38,55 ng/ml ( norma 6,00-82,00)
Stosunek LH do FSH już jest lepszy bo pół roku temu to było 1:2 więc jest poprawa ( LH miałam wtedy 9 a FSH 5)
-
Hej dziewczyny Cicho tu strasznie Co słychać?
Ja miałam wczoraj imprezę w pracy, a dziś rano konferencję żeby się dokształcić i takie dwa wydarzenia nie idą w parze Trochę posiedziałam i poszłam do domu bo nie dałabym rady