Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Future- ale to fajnie - imprezy w pracy łączą :)
    Ja dziś umieram, ból głowy i mdłości .. dostałam plamienia :( malutkie - świeża, jasna krew (różowa wręcz) jednorazowe i dalej nic :( Temp dziwna bo 36,9/ rośnie a nie spada; i po ptakach pewnie; 9 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 15:36

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho może implementacja? :) Czyli jak dziś 9dpo to co, w przyszłym tyg test?
    Mój wcześniejszy cykl się troskę wydłużył więc ten wygląda na krótszy.
    Ovy mi póki co owu na wt wyznaczył ale obstawiam że była w czwartek. To jeszcze 10 dni i nowy cykl :) Trochę się boję że przez te stresy i zawirowania następny też nie wiadomo jaką będzie miał długość...

A w pracy tak... zaszalałam trochę, mąż oczywiście średnio szczęśliwy ale miałam świadomość ze być może to ostatnia taka impreza :D no i w sumie musiałam troche pogadać zo wszystkim a poza pracą niewielu mam znajomych którzy rozumieją moją pracę :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć :)
    Od czasu do czasu dobrze sobie wyskoczyć na imprezę :)

A ja dzisiaj robiłam badania krwi i niestety czeka mnie wizyta u endokrynologa..TSH, FT3, FT4, p/ciała antyTPO w normie, ale niestety p/ciała antyTG mam wysokie :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Cześć :)
    Future- ale to fajnie - imprezy w pracy łączą :)
    Ja dziś umieram, ból głowy i mdłości .. dostałam plamienia :( malutkie - świeża, jasna krew (różowa wręcz) jednorazowe i dalej nic :( Temp dziwna bo 36,9/ rośnie a nie spada; i po ptakach pewnie; 9 dpo.

Jutro testujemy? Mi sie wydaje ze u mnie nic

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - nie wiem co to za plamienie - już nic nie ma, boję się że straciłam ewentualną ciążę :( może mikroporonienie??
    Kiedy Temp mi spadnie- myślałam że to @ się zaczyna ale Temp za wysoka, poza tym by leciało dalej w końcu. Okres mam mieć we wtorek. Testuję jutro i kolejne dni, chociaż nie wiem czy jest sens... Lola a Ty jakie objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Cześć, cześć :)
    Od czasu do czasu dobrze sobie wyskoczyć na imprezę :)

A ja dzisiaj robiłam badania krwi i niestety czeka mnie wizyta u endokrynologa..TSH, FT3, FT4, p/ciała antyTPO w normie, ale niestety p/ciała antyTG mam wysokie :(
    Zobacz - ja mam hashi a przez 11 lat nigdy mi nie wyszły przeciwciała ... idź do lekarza ale głowa do góry. Tsh jest najważniejsze a masz dobre; ja po tylu latach zbiłam do 1. To wielki sukces.

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dziewczyny - nie wiem co to za plamienie - już nic nie ma, boję się że straciłam ewentualną ciążę :( może mikroporonienie??
    Kiedy Temp mi spadnie- myślałam że to @ się zaczyna ale Temp za wysoka, poza tym by leciało dalej w końcu. Okres mam mieć we wtorek. Testuję jutro i kolejne dni, chociaż nie wiem czy jest sens... Lola a Ty jakie objawy?

Śluzu mam troche ból brzucha ustal niby. Ból piersi bardziej sutkow. Ale o niczym to nie swiadczy co najpredzej to ze @ przyjdzie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Śluzu mam troche ból brzucha ustal niby. Ból piersi bardziej sutkow. Ale o niczym to nie swiadczy co najpredzej to ze @ przyjdzie
    Rozumiem. U mnie cały czas ściąganie i dziś znowu kłucie; temp rośnie (zobaczymy kolejne dni); piersi wrażliwe (tu jak przed @, trudno ocenić zmianę bo mam spore). Mdłości i ból głowy, ale to ten ból to dziś. Apatia, zmęczenie i zero libido ;)
    Śmieszne, że pierwsze objawy ciąży u kobiety przypominają @... nie mogłoby być inaczej / natura się nie spisała ... :D
    Absolutnie nie liczę na ciąże ale do @ będę testować.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka a o czym te antyTg świadczą? Ja jestem kompletni zielona w tym temacie.

Ciasteczko gdyby coś złego wydarzyło to raczej nie byłaby to chwila tylko musiałoby się oczyścić... trzymam kciuki żeby to jednak maluszek miejsce sobie robił :)

Lola a Ty jutro masz termin @?

3i49o7esfkybvicx.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

Ciasteczko gdyby coś złego wydarzyło to raczej nie byłaby to chwila tylko musiałoby się oczyścić... trzymam kciuki żeby to jednak maluszek miejsce sobie robił :)

Ja nigdy nie wiem kiedy mam @ jutro jest 14dpo a 29dc. Wiec mozna probowac tesrowac. A @ mam wywolywane dupkiem kiedys byla po 3 dniach od odstawienia a ostatnio po 6 wiec sama nie wiem.

Czekac jescze z testem???

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Rozumiem. U mnie cały czas ściąganie i dziś znowu kłucie; temp rośnie (zobaczymy kolejne dni); piersi wrażliwe (tu jak przed @, trudno ocenić zmianę bo mam spore). Mdłości i ból głowy, ale to ten ból to dziś. Apatia, zmęczenie i zero libido ;)
    Śmieszne, że pierwsze objawy ciąży u kobiety przypominają @... nie mogłoby być inaczej / natura się nie spisała ... :D
    Absolutnie nie liczę na ciąże ale do @ będę testować.

Dopóki nie ma @ to jest nadzieja :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

2-3 lata temu miałam podobny problem. Wyszły mi właśnie wysokee p/ciała antyTG plus do tego kiepskie wyniki TSH i FT4. Miałam wtedy wykonane USG tarczycy i wyszło mi zapalenie.
    Więc podejrzewam, że teraz dzieje się to samo. We wtorek idę na wizytę, więc niebawem się dowiem co i jak :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola - jak masz więcej testów to rób - ja mam więc będę aż do @.
    Future- może masz racje że byłoby więcej krwi - to kurde co to było ...? Zobaczę następne dni jak temperatura- spadek jest przed @.. teoretycznie już powinna spadać ? Wykres jest bardzo ładny - ewidentnie widać fazę niskich i wysokich temp; ogólnie ten cykl praktycznie książkowy :) tylko szyjki nie badam bo nie umiem.

Plamka - lekarz zapewne wdroży leki - ważne hest też USG tarczycy bo proces zapalny widać wyraźnie.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż u mnie to już tak będzie.. ciągła kontrola hormonów, okresy zaostrzeń i remisji :)

Ciasteczko spadek niekoniecznie przed @. U mnie spada w 1 lub 2 dzień krwawienia.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    No cóż u mnie to już tak będzie.. ciągła kontrola hormonów, okresy zaostrzeń i remisji :)

Ciasteczko spadek niekoniecznie przed @. U mnie spada w 1 lub 2 dzień krwawienia.
    O to masz niestabilną tarczycę.
    A to Ok - znaczy się, że pewnie @ będzie :) skoro dziś była zapowiedź :) ?

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola to jak masz dupkiem wywoływać to chyba w przypadku ciąży nie odstawiasz dobrze fozumiem? 14dpo myślę że powinno być już widać na teście :) Choć różne przypadki znam :D I tak jesteś moim mistrzem jeżeli chodzi o cierpliwość :)

Plamka to jak teraz tylko antyTg podwyższone a reszta ok to może dopiero coś się zaczyna i szybka interwencja to wyprostuje :)

Ciasteczko tylko spokój i cierpliwość Cię uratować może :D bo jak ze wszystkim może być wiele przyczyn :) Ale jak dziś 9dpo i mogłaby być implementacja to bym,tak za dwa dni test robiła, może by coś pokazał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 19:42

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Lola to jak masz dupkiem wywoływać to chyba w przypadku ciąży nie odstawiasz dobrze fozumiem? 14dpo myślę że powinno być już widać na teście :) Choć różne przypadki znam :D I tak jesteś moim mistrzem jeżeli chodzi o cierpliwość :)

Plamka to jak teraz tylko antyTg podwyższone a reszta ok to może dopiero coś się zaczyna i szybka interwencja to wyprostuje :)

Ciasteczko tylko spokój i cierpliwość Cię uratować może :D bo jak ze wszystkim może być wiele przyczyn :) Ale jak dziś 9dpo i mogłaby być implementacja to bym,tak za dwa dni test robiła, może by coś pokazał

:) faktycznie - ale zacznę od jutra tak jak gin mówił od 10 dnia po owu, aż do okresu. Teraz to już sama nie wiem co myślec ...
    Lola ja też Cię podziwiam!!

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 testy jutri rano jeden bedzie. Dostawilam dupka bo jego mam tylko na wywolanie. Progesteron mam chyba ok

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Mam 3 testy jutri rano jeden bedzie. Dostawilam dupka bo jego mam tylko na wywolanie. Progesteron mam chyba ok
    O rety rety :) Lola!!! A może !!!!?! Czujesz coś w sercu ?

• MamaIgnacego Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,jestem tutaj nowa. Zaczynam sie starac o rodzenstwo dla 5-letniego Ignacego. Dodałam jeden post ale póki co cisza. co u Was? Pozdrawiam

MamaIgnaca
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ