Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra, ja do tej pory to takie cyrki i rozregulowania przez ślub tylko miałam. Ale to owu o 2tyg się przesunęła a teraz z obserwacji wynika że była i to normalnie w miarę a teraz jakieś cyrki.
Zaneta92 lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Ej nie... niebwiem czemu ale myślałam najpierw że drugą kreche i z radości polubiłam a dopiero potem to piwko i 1 zobaczyłam. Nie lubie ani trochę
spokojnie nic się nie dzieje Nawet ta 1 krecha nie zabolała tak bardzo
Upuściłam dzisiaj troszkę krwi (troszkę więcej niż troszkę) w poniedziałek wyniki 15.03 wizyta i mam nadzieję że nie dostanę @ tuż przed wizytą -
mar1tusia wrote:Niestety dużo zależy od tego stresu... wszystko siedzi w naszej głowie:( ale jak wyluzować ja się pytam ? ;( ja każdy sygnał w moim ciele biorę za objaw ciąży:(
-
mar1tusia wrote:Niestety dużo zależy od tego stresu... wszystko siedzi w naszej głowie:( ale jak wyluzować ja się pytam ? ;( ja każdy sygnał w moim ciele biorę za objaw ciąży:(
Ale nie mam za sobą wieloletnich starań więc naprawdę podziwiam wszystkich których ta droga jest trochę dłuższa. Może one znają sposób na to jak nie zwariować -
nick nieaktualnyCześć dzisiaj trochę z nudów przeglądałam wykresy temperatur i zauważyłam pewną zależność. Mianowicie zawsze po ok 2-3 dniach lekko podniesionej temperatury mam jednodniowy spadek o jakieś 0,2 stopnia a potem z reguły duży skok. Ma może któraś z was podobnie? Wyjątek stanowi ostatni cykl w którym nic takiego nie było. Gdzieś wyczytałam że takie coś może towarzyszyć owulacji. Ciekawią mnie Wasze doświadczenia w materii mierzenia temperatury.
-
Hej, a u mnie już tak dobrze się zapowiadało...Clo podziałało, już jestem w czasie okołoowulacyjnym, mamy z mężem się przytulać i dostałam jakiejś infekcji... ciągle coś...i już raczej ten cykl stracony, bo jak te plemniki mają przetrwać w takich warunkach niesprzyjających...
-
Ania ja też tak czytałam i rzeczywiście, może nie jest jakaś wysoka ta temp ale czesto właśnie spadek a potem duzy skok i pokrywa się to z innymi objawami i przy pierwszych staraniach z testami owu
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny My staramy sie juz od roku i nadal nic, milion wizyt u gin i nibt wszystko ok, teraz problem z normalnym okresem.. albo nie maa go 2 miesiące a jak sie pojawi to bardzo skapy no i teraz dostałam cyclo progynowe.. mialam lekka nadzieje ze to plamienie moglo miec związek z ciaza ale dzisiaj mija 4 tyg od owulacji i test wyszedl negatywnie ( robiony nie z 1 sikania) ehh juz nie wiem co robic i czy wgl mam jakiekolwiek szanse na ciaze..
-
Angelisia wrote:Hej dziewczyny My staramy sie juz od roku i nadal nic, milion wizyt u gin i nibt wszystko ok, teraz problem z normalnym okresem.. albo nie maa go 2 miesiące a jak sie pojawi to bardzo skapy no i teraz dostałam cyclo progynowe.. mialam lekka nadzieje ze to plamienie moglo miec związek z ciaza ale dzisiaj mija 4 tyg od owulacji i test wyszedl negatywnie ( robiony nie z 1 sikania) ehh juz nie wiem co robic i czy wgl mam jakiekolwiek szanse na ciaze..
Hejka zbadaj hormony ja mialam tak samo @ nie mialam nawet po 3 4 miesiace
Albo miewalam plamienia co mogly pewnie trwac nieskonczonosc dopuki nie dostałam dupka
Plamienie mialam najdluzej ponad 3 tyg
Ustabilizowalam hormony mialam stymulacje letrozolem i oczywiscie monit owu
Pogadaj ze swoim lek o badaniach hormonow i, monitPcos
-
Futuremama i różowe słońce ja niestety nie wyciągnęłam żadnej lekcji z moich cykli i wkrecam sie w każdy obiaw. Jezeli chodzi o infekcje to mam też z tym problem. Ostatnio robilam cytologie i znów zakażenie bakteryjne... 6 dni globulki dopochwowe i akurat po 2 dniach od skończonej kuracji mialam owulacje wiec spróbowaliśmy z mezem. Zobaczymy jaki bedzie rezultat. Miewam rowniez czeste zapalenie pęcherza.
-
nick nieaktualny@Lola_M
Mam mieć badania dopiero po 3 miesiacach kuracji z progynova.. Nigdy wczesniej nie mialam takich problemów z cyklami, dopadly mnie akurat wtedy kiedy zaczęliśmy sie starac.. A teraz jak juz biore jakis czas to mam takie napady goraca,sporo bialego śluzu, nie wiem czy to jest tymi tabletkami spowodowane czy już całkiem wariuje po prostu -
Angelisia wrote:@Lola_M
Mam mieć badania dopiero po 3 miesiacach kuracji z progynova.. Nigdy wczesniej nie mialam takich problemów z cyklami, dopadly mnie akurat wtedy kiedy zaczęliśmy sie starac.. A teraz jak juz biore jakis czas to mam takie napady goraca,sporo bialego śluzu, nie wiem czy to jest tymi tabletkami spowodowane czy już całkiem wariuje po prostu
Moze ci sa one nie potrzebne
A poza tym robi sie badania przed lekami a pozniej po lub w czasie kuracji zeby porownac efektyPcos
-
nick nieaktualnyMialam robione usg drog rodnych i prolaktyne.. po tych badaniach gin przepisała mi to.. a wszystkie inne badania powiedziała ze zrobi po 3 miesiącach, troche dziwnie ale myślałam ze tak ma byc po prostu, chociaż nie zbadala mnie w tamtym dniu, a wiedziala ze staramy sie o dziecko, tak samo w kazdej chwili mogłam byc w ciazy a podobno wtedy trzeba odstawic progynove.
-
Angelisia wrote:Mialam robione usg drog rodnych i prolaktyne.. po tych badaniach gin przepisała mi to.. a wszystkie inne badania powiedziała ze zrobi po 3 miesiącach, troche dziwnie ale myślałam ze tak ma byc po prostu, chociaż nie zbadala mnie w tamtym dniu, a wiedziala ze staramy sie o dziecko, tak samo w kazdej chwili mogłam byc w ciazy a podobno wtedy trzeba odstawic progynove.
Badanie hormonow najlepiej zrobic wszystkich
Tez mialam zatrzymanie @ gin od razu zalecil badanie hormonow bo na usg nicczy szczególnego nie bylo badalam testosteron prolaktyne lh fsh dhas tsh i kilka innych badan dopiero po tym wyszlo ze mam pcos
Dziwny ten twoj lekarz ze tak po prostu przepisal ci lek w sumie w ciemno
Czy ci pomoze nie wiadomo czy zaszkodzi kto wie
Zmienila bym lekarza na bbardziej kompententnego ktory szuka powodu i bada diglebnie a nie laduje lek w ciemno
Sorry za szczerość ale szkoda lykac jakies tabletki zadne nie sa obojetne dla zdrowia a szczegolnie te twoje
A niektorzy lekarze to nie wiem po co sa jak nie chca pomagac tak nsprawdeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 00:10
Pcos
-
Angelisia wrote:Mialam robione usg drog rodnych i prolaktyne.. po tych badaniach gin przepisała mi to.. a wszystkie inne badania powiedziała ze zrobi po 3 miesiącach, troche dziwnie ale myślałam ze tak ma byc po prostu, chociaż nie zbadala mnie w tamtym dniu, a wiedziala ze staramy sie o dziecko, tak samo w kazdej chwili mogłam byc w ciazy a podobno wtedy trzeba odstawic progynove.
A jaka mialas prolaktynePcos
-
nick nieaktualny