Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam identycznie z miesiaca na miesiac endo malalo najnizej mialam 5 ale nic nie dostawalam na to bo niedla mialam nawet wlasnej owu.
Kiedy zbadalam wszystkie hormony a chodzilam do gin i do endokryn bo on tez sie zajmuje hormonami oboje stwierdzili pcos na podstawie badan
Oczywiscie nie mowie ze masz to samo ale tak czy siak nikt nie stwierdzi u ciebie czego kolwiek bez badan bo to podstawa
Kiedy mialam juz diagnoze gin przepisala miam lamette na wzrost pecherzykow w pierwszym mies mialam endo 8 mm a w nastepnym juz 14mm
A ci lekarze tylko wypisujac recepte to wcale nielecza
Recepta to moga sobie d... podetrzec i tyle
No ale jesliwszystko uwazasz ze twoj lekarz jest dobry i wie co robi...Pcos
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@lola_m
Właśnie strasznie zmartwiło mnie to endo bo usłyszałam od niej ze ona ma takir w wieku 70 lat.. A odkąd obserwuje swoje cialo, cykle to zawsze wystepuje u mnie owulacja jesli mam prawidlowe cykle co 28 dni. No nie wiem, podobno z progynova takzr można zajsc w ciążę, więc chyba zostaje mi tylko cierpliwie czekac i dalej sie tym faszerowac bo juz nie mam siły na zmiane kolejnego lekrza bo za duzo ich tu nie ma niestety.. -
Cześć wszystkim co u Was? Mam nadzieję, że same dobre wieści
U mnie pod górkę jak zwykle Ruszamy z papierkami z kredytem a mały mi się rozłożył. Ale damy radę @ się kończy, obiecałam lubemu wkrótce maraton i się niecierpliwi -
b-hcg<0,1 w piątek rano w 28dc. Spodziewana @ w sobotę nie przyszła...Dzisiaj rano dwie kreseczki, a po południu beta=88 Dziewczyny nie pisze tego tutaj, żeby jakoś się chwalić ale abyście wiedziały, że niedoczynnośći+hashi+ hiperprolaktynemia+zaczątki IO to nie wyrok!! To był nasz pierwszy cykl starań . Mam nadzieję, że Kropeczka ze mną zostanie-tak bardzo bym tego chciała i tak bardzo się boję...
Aguś 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro jadę rano do laboratorium na badanie progesteronu i może powtórzę prolaktynę ( za jednym kuciem) aż jestem ciekawa co wyjdzie biorące pod uwagę ostatnie wyniki. Podzielę się nimi z wami. Mam nadzieję że podczas leczenia wszystko ruszy i będzie wporządku.
-
nick nieaktualnyFuturemama
to zależy które Estradiol, LH, FSH, Testosteron to na początku ok 2-3 dnia, progesteron po owu ale najczęściej lekarze podają 21-22 dc Prolaktyna TSH kiedy chcesz grunt żeby rano robić prolaktynę tak mi do tej pory lekarze mówili i tak robię -
No właśnie myślałam że progesteron i prolaktynę też na początku, a mnie od kilku cykli strasznie biust boli ale właśnie po owu dopiero i to zaraz na drugi dzień właściwie. Dlatego tak zbieram info, bo badanie przed owu chyba i tak by mi nic nie pokazało.
-
nick nieaktualnyProgesteron po owu żeby określić ewentualną niewydolność na tej podstawie można też potwierdzić cykle bezowulacyjny (jeśli jest bardzo niski) oraz możliwość zagnieżdżania zarodka a prolaktynę można w każdym dniu cyklu badać tylko trzeba ograniczyć pewne czynności przed badaniem (seks, duży wysiłek, stres itp.) żeby sztucznie nie podnieść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:38
-
magdzi wrote:b-hcg<0,1 w piątek rano w 28dc. Spodziewana @ w sobotę nie przyszła...Dzisiaj rano dwie kreseczki, a po południu beta=88 Dziewczyny nie pisze tego tutaj, żeby jakoś się chwalić ale abyście wiedziały, że niedoczynnośći+hashi+ hiperprolaktynemia+zaczątki IO to nie wyrok!! To był nasz pierwszy cykl starań . Mam nadzieję, że Kropeczka ze mną zostanie-tak bardzo bym tego chciała i tak bardzo się boję...
magdzi lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
nick nieaktualnyOdebrałam właśnie wyniki badań i wyszło mi tak:
progesteron 3,96 ng/ml (norma: 1,83-23,9)
prolaktyna 16,4 ng/ml (norma: 4,8-23,3)
Przy tym wszystkim zastanawiam się czy w moim przypadki badanie w 22dc przy cyklach rzędu 32-33 jest odpowiednia tym bardziej, że według mnie owulacja mogła mieć miejsce ok 19-20 dc (skok temperatury w 20 dc). Więc zastanawiam się czy nie powtórzyć progesteronu jeszcze w sobotę (26 dc) czy to nie będzie bardziej obrazowe? w końcu wtedy będzie jakieś 6 dni po skoku temperatury. -
nick nieaktualnyNo właśnie nie wiem jak mam podejść do wyniku wszędzie jest napisane 7 dni po owu ja robiłam zdecydowanie wcześniej po za tym nie wiem dokładnie kiedy mogła być owu bo odpuściłam sobie monitoring w tym cyklu a nie zaprzeczę że wolałabym zminimalizować branie leków do minimum
29.03 mam endokrynologa a 04.04. ginekologa jeśli nie zmieni się długość cyklu to będzie następny rozpoczętyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:44
-
Futuremama i Liyly Ana dziękuję Wam bardzo!! Idę jutro ponownie na betę zobaczyć jak przyrasta. A dzisiaj jestem już po wizycie u endokrynolog i głowa mała od tych wszystkich zaleceń i rozpisek przyjmowania dotychczasowych leków...W dodatku padły słowa diabetolog i cukrzyca ciążowa, jeśli nie zbiję glukozy poniżej 5 Skomplikowane to wszystko...