Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania to sporo czasu do wizyty. A endokrynolog wiedział jakie masz mniej wiecej cykle? Bo np. jak u mnie owu jest 13-15dc cyklu to rzeczy w ten 21-22dc by pasował, no ale jak Ty masz dłuższe...
Magdzi gluzkoza poniżej 5? Jaka to skala?
Wiem, że pewnie masz całą masę tego ale zobacz jak dużo już przetrwałaś żeby w ogóle ten cud zaistniał teraz jeszcze tylko 8 miesięcy i będziesz go miała tak realnie w swych ramionach -
nick nieaktualnyfuturemama wrote:Ania to sporo czasu do wizyty. A endokrynolog wiedział jakie masz mniej wiecej cykle? Bo np. jak u mnie owu jest 13-15dc cyklu to rzeczy w ten 21-22dc by pasował, no ale jak Ty masz dłuższe...
Chyba nie będę robić nowych wyników najwyżej porozmawiam o moich wątpliwościach. Endokrynolog wie o moich problemach z cyklem to ona znalazła prolaktynę i zaleciła badanie progesteronu w tym dniu cyklu więc zastosowałam się do zaleceń. 29.03 będę o tym z nią rozmawiać
-
Magdzi gluzkoza poniżej 5? Jaka to skala?
Wiem, że pewnie masz całą masę tego ale zobacz jak dużo już przetrwałaś żeby w ogóle ten cud zaistniał teraz jeszcze tylko 8 miesięcy i będziesz go miała tak realnie w swych ramionach [/QUOTE]
Futuremama nie narzekam...tylko to wszystko niestety jest bardzo ze sobą powiązane. A skala glukozy to skala Diagnostyki- zakres 3,80-5,5 nmol/l, po prostu inne jednostki -
Ania2014 a endokrynolog nie wspominał o badaniu prolaktyny po obciążeniu metoklopramidem, aby zbadać prolaktynę czynnościową? Wiem, że wielu lekarzy od tego odchodzi, ale zarówno mój endokrynolog jak i ginekolog zlecili prawie jednocześnie to badanie...i tak jak prolaktyna "normalna" była około 10 (więc ok) tak czynnościowa normę przebiła ponad 30-krotnie - dostałam Bromergon...
-
Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać
również należę do grupy osób, które czekały na ten właściwy moment, a teraz jak się chce to kiepsko:(
ogólnie próbujemy z M bez wspomagania żadnego póki co, ustalamy dni płodne, robię testy owu, obecnie czekam na @ bo się znowu spóźnia. Mam nadzieję, że wiosna nam wszystkim będzie służyćStarania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
nick nieaktualnymagdzi wrote:Ania2014 a endokrynolog nie wspominał o badaniu prolaktyny po obciążeniu metoklopramidem, aby zbadać prolaktynę czynnościową? Wiem, że wielu lekarzy od tego odchodzi, ale zarówno mój endokrynolog jak i ginekolog zlecili prawie jednocześnie to badanie...i tak jak prolaktyna "normalna" była około 10 (więc ok) tak czynnościowa normę przebiła ponad 30-krotnie - dostałam Bromergon...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 07:28
-
nick nieaktualnyPlamka_92 wrote:To chyba i ja pomyślę o prolaktynie po obciążeniu :o
-
Mar1tusia teraz to nawet nie wiadomo czy implantacja ewentualnie by była. Mi taki test pomógł ochłonąć, więc jeżeli ma uspokoić Twoje nerwy to czemu nie
Ale tak, to zdecydowanie za wcześnie
Ja za dwa tygodnie też pewnie będę w tym stanie -
futuremama wrote:Mar1tusia teraz to nawet nie wiadomo czy implantacja ewentualnie by była. Mi taki test pomógł ochłonąć, więc jeżeli ma uspokoić Twoje nerwy to czemu nie
Ale tak, to zdecydowanie za wcześnie
Ja za dwa tygodnie też pewnie będę w tym stanie
Asia 8787 grunt to sie nie poddawać -
my mamy 4 cykle starań póki co, teraz czekam na @, chociaż jest już 37 dc i dalej nic..wizytę mam 20.03 to zobaczymy co gin powie na to rozregulowanie cykli odkąd podjęliśmy starania. o jakie badania ją cisnąć?Starania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
mar1tusia wrote:Mysle ze gdybym zrobiła test i wyszedl by negatywny to i tak bym dalej chodziła w stresie tlumaczac ze za wczesnie zrobilam test haha
Asia 8787 grunt to sie nie poddawać
hihiStarania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
coś się źle zapisało...
hihi;) u mnie beta w 35dc z wynikiem
< 0.1 a nadzieja dalej jest. my baby tak mamy po prostuStarania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
mar1tusia wrote:Mysle ze gdybym zrobiła test i wyszedl by negatywny to i tak bym dalej chodziła w stresie tlumaczac ze za wczesnie zrobilam test haha
To fakt Ale dla mnie to był kubeł zimnej wody żebym sobie objawów nie wkręcała Bo to beta jest odpowiedzialna za objawy ciążowe
Asia witaj
Madzikow a mierzysz temp albo coś?
Ja w pracy, ale mam lenia totalnego Urlop koniecznie potrzebny ale póki co za bardzo nie mam jak go wziąć -
futuremama wrote:To fakt Ale dla mnie to był kubeł zimnej wody żebym sobie objawów nie wkręcała Bo to beta jest odpowiedzialna za objawy ciążowe
Asia witaj
Madzikow a mierzysz temp albo coś?
Ja w pracy, ale mam lenia totalnego Urlop koniecznie potrzebny ale póki co za bardzo nie mam jak go wziąć
Ja też w pracy o urlopie nie mam co marzyć na razie...