X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak własnie nudy działaja... przeczytalam ze progesteron 28 po 7 dniach owulacji wcale nie musi swiadczyc o owu lecz o jej braku bo duzy progesteron to brak owulacji. No nie moge. Sama chce sobie pomoc a nie wiem jak... Ide jutro zobic prolaktyne i homocysteine.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    No i tak własnie nudy działaja... przeczytalam ze progesteron 28 po 7 dniach owulacji wcale nie musi swiadczyc o owu lecz o jej braku bo duzy progesteron to brak owulacji. No nie moge. Sama chce sobie pomoc a nie wiem jak... Ide jutro zobic prolaktyne i homocysteine.

A homocysteine dlaczego robisz?

1bab7e35e8.png[/url]
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A homocysteine dlaczego robisz?

Gdyż otóż była 11 z groszem i to za dużo. Biorę ovarin na to i na owulację.

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie dziewczyny jak to z tymi testami jest? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny czwarty dzień test owu pozytywny A temp nisko. Czy to normalne że tak wychodza i jest szansa że owu będzie bo wyczytałam że testy tak wychodza przy PCOS. Czy tylko jeden powinien być pozytywny? Kreski są równe A wcześniej były blade więc te wcześniejsze negatywne A czwarty dzień +. Czy tylko jeden dzień test owu powinien wyjść?
    Mowisz ze kreski sa rowne...a przy pozytywnym tescie kreska testowa powinna być ciemniejsza niz kontrolna. Ale moze u Ciebie inaczej to jest. Bo u mnie zawsze po obu rownych kreskach byla zaraz ciemniejsza na drugi dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa u Ciebie pozytyw jest moze wtedy kiedy kreski sa rowne. Nie wiem.
    Bo u mnie zawsze byla testowa ciemniejsza niz kontrolna jak owulacja byla blisko. Jeszcze nie mialam tak aby byly caly czas rowne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Mowisz ze kreski sa rowne...a przy pozytywnym tescie kreska testowa powinna być ciemniejsza niz kontrolna. Ale moze u Ciebie inaczej to jest. Bo u mnie zawsze po obu rownych kreskach byla zaraz ciemniejsza na drugi dzien
    Ja niestety nigdy tak nie miałam. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Malwa u Ciebie pozytyw jest moze wtedy kiedy kreski sa rowne. Nie wiem.
    Bo u mnie zawsze byla testowa ciemniejsza niz kontrolna jak owulacja byla blisko. Jeszcze nie mialam tak aby byly caly czas rowne.
    Boję się tylko że to jakieś zaburzenia hormonów znowu...

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Gdyż otóż była 11 z groszem i to za dużo. Biorę ovarin na to i na owulację.

Kochana ale ovarin ma w składzie przecież kwas foliowy - jeśli masz wysoką homocysteinę to znaczy że nie przyswajasz tej wersji kwasu. :(

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka ja startowałam z homocysteiną podchodzącą pod 16 :) i zbiłam kwasem ale tym metylowanym ze swansona :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:

Pierwsze słyszę o czymś takim :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chyba na sile poszedl spac zeby sie nie kochac. Jakos mam takie dziwne wrazenie... no i chrapie jeszcze...

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kochana ale ovarin ma w składzie przecież kwas foliowy - jeśli masz wysoką homocysteinę to znaczy że nie przyswajasz tej wersji kwasu. :(

Ovarin przepisał mi gin od niepłodności. Homocysteine mogę miec dziedziczna ze wzgledu na to na co zmarli moi rodzice - sprawy kardiologiczne.
    Dlatego tez chce zbadac ta homocysteine zeby zobaczyc czy działa ten lek czy tez nie bardzo.

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa zawsze mozesz pojsc na usg zobaczyc czy owulacja byla w ogole:)

Melunia moj jak chrapie to mam ochote go zabic:)
    Czemu masz takie wrazenie ze specjalnie poszedl spac Twoj maz? Moze zmęczony byl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja niestety nigdy tak nie miałam. :(
    Spokojnie! Ja nigdy nie mialam testowej ciemniejszej i owulacje normalnie miałam :)
    Dziewczyny, blagam, trochę luzu... Skoki temp pokażą owulacje.

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam Mojemu ze zaufam temu lekarzowi. To juz 11 i Moj twierdzi ze zacznie nam lekarzy brakowac w wiekszych miastach...

Dziewczyny a zioła o. sroki brałyście? Widzialyście jakas poprawe sluzu płodnego?

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A moj chyba na sile poszedl spac zeby sie nie kochac. Jakos mam takie dziwne wrazenie... no i chrapie jeszcze...
    To obudź.. Myślę że jakieś sposoby znasz ;)
    Ja nadrabiam zaległości ostatnich dni hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Obiecałam Mojemu ze zaufam temu lekarzowi. To juz 11 i Moj twierdzi ze zacznie nam lekarzy brakowac w wiekszych miastach...

Dziewczyny a zioła o. sroki brałyście? Widzialyście jakas poprawe sluzu płodnego?
    Ze śluzem nie pomogę, ja mam mało, raz w ciągu cyklu złapie coś co mi się rozciąga na jakieś 1cm.. A i tak w ciążę zachodze, więc wystarczy widocznie że jest wilgotno po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:05

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Ovarin przepisał mi gin od niepłodności. Homocysteine mogę miec dziedziczna ze wzgledu na to na co zmarli moi rodzice - sprawy kardiologiczne.
    Dlatego tez chce zbadac ta homocysteine zeby zobaczyc czy działa ten lek czy tez nie bardzo.

Kochana wymaz szybciutko i badaj trombofilie. Bo wysoka homocysteina to może być skutek tego. A sprawy kardiologiczne niestety tez mogą :(

1bab7e35e8.png[/url]
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kochana wymaz szybciutko i badaj trombofilie. Bo wysoka homocysteina to może być skutek tego. A sprawy kardiologiczne niestety tez mogą :(

to jest jakies badanie z krwi na trombofilie?

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ