Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Abi może to być plamienie okoloowulacyjne
Serio dają metę na owulacje? Myślałam że na owu to bardziej inofem, ovarin itp ale metformine? No ja bym chyba nie brała gdybym nie miała wysokiego cukru i insuliny no i oczywiście obrazu pco na usg mi ładnie testosteron spadł po metforminie A i tak się zastanawiam czy powinnam ją brać bo to jednak silny lek -
nick nieaktualnyNo ja zaczelam jesc ta metformine wiec dam znac czy byla jakas roznica w cyklu
Co do plamien okoloowulacyjnych jesli to to too raczej powinno byc slabe i w sumie nie dlugie;)
Ja np nie mam plamien ale w momencie gdy Bliza sie owulacja wyskakuje mima mega podskorny pryszcz na brodzie i to akurat po tej stronie z ktorego jajnika jest owulacja . Taki tam znak
Testy owulacyjne fajna sprawa ja niestety nie uzywam ze wzgledu na wyzsze LH bo nie sa przez to wiarygodne eh
Kiedys sie naczytalam ze wyzszy poziom LH wplywa na jajeczko w sensie ze jest gorszej jakosci i to mi jakos tak w glowie utkwiolo ale skoro 3 lekarzy stwierdzilo ze nie ma co zwracac uwagi za bardzo ma ta liczbe to ufam
Pije inofem 3 msc musze zbadac krew moze akurat jest jakas poprawa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak z tą metforminą w ciąży to chyba co lekarz to opinia ja mam nie przerywać jeśli już zajde w ciąże ale ja mam stwierdzoną io i pco więc nie biorę jej na owulacje bo u mnie pomimo chorób ona występuje w każdym cyklu
Zanetka z takim lh to faktycznie testy owu nie zdadzą egzaminu A myślałaś o mikroskopie owulacyjnym? Na podstawie próbki śliny określa dni płodne może to by się przydalo? -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja dziś ostatni dzień w pracy, nie mogę uwierzyć, że tyle czasu mnie nie będzie nieogarniam tego haha
Jutro wizyta ❤️ trzymajcie kciuki, dziś jeszcze lecę wyniki odebrać
Miłego i plodnego dnia życzęPlamka_92, Phia, didi123, Applejoy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Tak z tą metforminą w ciąży to chyba co lekarz to opinia ja mam nie przerywać jeśli już zajde w ciąże ale ja mam stwierdzoną io i pco więc nie biorę jej na owulacje bo u mnie pomimo chorób ona występuje w każdym cyklu
Zanetka z takim lh to faktycznie testy owu nie zdadzą egzaminu A myślałaś o mikroskopie owulacyjnym? Na podstawie próbki śliny określa dni płodne może to by się przydalo?
Mam cykle 35 dniowe ja np mam nadzieje ze metformina mi je troche skroci bo im wczesniejsze ovu tym podobno lepiej no i wiecej szans w roku hehe -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
Ja chyba będę musiała zawiesić starania na jakiś czas, bo mam zaplanowaną na grudzień tomografię.
Marza trzymam mocno kciuki Czekamy na relację z jutrzejszej wizytyMarza89 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Żanetka93 wrote:Czytalam kiedys o tym moze rzeczywiscie warte uwagi wiesz ja ogolnie okres plodny mam latwo rozpoznac dzieku temu ze u mnie np pojawia sie mega duzo sluzu plodnego z tym nie mam problmeu. Jest go naprawde duzo itp w zel conceive sie chcemy zaopatrzyc ze wzgledu na to ze moze on pozytywnie wplynie na pleminiki w sensie pisze ze wydluzs ich zywotnosc itp wiec no napewno nie zaszkodzi
Mam cykle 35 dniowe ja np mam nadzieje ze metformina mi je troche skroci bo im wczesniejsze ovu tym podobno lepiej no i wiecej szans w roku hehe
Też stosowaliśmy żel Conceive, ginekolog zalecił partnerowi do tego Profertil ze względu na takie sobie wyniki... pani w aptece zapytała, po co w ogóle to kupujemy👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
👦40: mSome 0%.
Starania od 2017.
IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
Przygotowania do FET od 11.2019
Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
5dpt bHCG 21.6
7dpt bHCG 71.71
9dpt bHCG 203.38
12dpt bHCG 784.93
15dpt bHCG 2720.33
19dpt bHCG 9031.00
35dpt ❤
14w6d córeczka 🙎😊
38w3d Iga 👶👨👩👧💕
-
nick nieaktualnyA ja jeszcze mam takie pytanie bo w sumie sama sienie zastanawiam;) biore bromergon na prolatyne i kiedys lekarz kazal mi przed badaniem dzien wczesniej nie.jesc dawki.na noc. I wyszla mi mega mega duza:( ponad 40ng przy normie 23...
W ten dzien na noc.zazylama juz normalnie swoja dawke 1 tabl i poszlam na drugo dzien zbadac jeszcze raz. Wynik byl 7ng;(
I teraz pyt po co odstawiac przed badaniem lej skoro wynik pokazuje czy lek dziala ?
Przeciez na leku jest ok gdy odstawie to wzrasta;(
No i jeden dzien nie zazycia.i.az taka.roznica w wyniku?
Teraz jak badam to nigdy nie odstawiam i wynik jest ok nawet ostatnio mialam ponizej normy
Wiec dobrze robie czy jednak ten wynik po odstawieniu ma znaczenie?;( -
Ania95 wrote:No co Ty a dlaczego masz mieć tomografię?
Moja doktorka i tak już rok czasu odkładała mi tą tomografię, bo wiedziała, że się staramy, ale teraz już mus zrobić
Serce mi podpowiada, żeby jeszcze w tym cyklu się starać, ale rozum mówi, żeby jednak odpuścić mam mętlik w głowie
To ma być tomografia kontrolna, w związku z moją historią choroby, że tak to ujmę.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka_92 wrote:Moja doktorka i tak już rok czasu odkładała mi tą tomografię, bo wiedziała, że się staramy, ale teraz już mus zrobić
Serce mi podpowiada, żeby jeszcze w tym cyklu się starać, ale rozum mówi, żeby jednak odpuścić mam mętlik w głowie
To ma być tomografia kontrolna, w związku z moją historią choroby, że tak to ujmę.
Twoje zdrowie najwazniejsze. Trzeba skontrolowac przed zajsciem w ciaze grudzien juz niedaleko a ty musisz byc zdrowa zeby miec zdrowe dziecko.
Najgorsze bylo by to gdybys byla w ciazy a twoje zdrowie sie pogorszylo. Wiec jesli to masz zrobic to lepiej teraz puki ciazy nie nie ma.
Trzymam kciuki zeby wyniki byly ok i moglas sie dalej staracPlamka_92 lubi tę wiadomość
Pcos
-
Co do metforminy to ja ją brałam jak podejrzewali u mnie PCO i generalnie zaraz po tym jak po zaniku wróciły mi @. Napewno metformina była pomocna w uregulowaniu cyklu bo zaczęłam je mieć jak nigdy wcześniej co 28-29dni. Teraz zaczynam się bać że odstawienie wszystko mi poprzestawialo bo znowu mi jakieś cuda się dzieją i od ponad tygodnia cały czas wychodzą mi pozytywne testy owu a wczesnirj miałam raczej tak że raz w cyklu wyszedł pozytywny i to i tak było dobrze także może to ma jakiś wpływ na LH.🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023
♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%
IVF 04/24; mamy 8❄️🥰
🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm 🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5⏳ -
Marza89 wrote:Cześć dziewczyny ❤️
Ja dziś ostatni dzień w pracy, nie mogę uwierzyć, że tyle czasu mnie nie będzie nieogarniam tego haha
Jutro wizyta ❤️ trzymajcie kciuki, dziś jeszcze lecę wyniki odebrać
Miłego i plodnego dnia życzę
Trzymam i czekam na nową fotkę fasolkiMoje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm