Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    U mnie beta 342.5!!! To się dzieje naprawdę <3 <3 <3
    Gratulacje. Ja też nie wierzyłam, na zmianę śmiałam się i płakałam. A teraz ten cien cienia kreski mnie właśnie kopie i kopie. Chyba odkrył, że to fajna zabawa :D

Malwa133, Ania95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u Meluni?

Malwa133 lubi tę wiadomość

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Super ze macie za soba poród. Kolki heh choc mnie nie doswiadczyly to obecnie corka brata się z nimi zmaga ma dzis równo 2 mce. Bardzo pomocny okazal sie Sab simplex ale niemiecki oraz delicol bo ma stwierdzona nietolerancje laktozy. Trzymalam na rekach te mala jak miala jedna z najsilniejszych kolek i masowalam jej brzuszek... Plakalysmy razem. Tzn ja plakalam.. Ona krzyczala az piszczala z bolu.. A bratowa sama z 3 dzieci jeszcze do połowy stycznia a później wroci juz brat po półrocznej misji.

To jej na pewno ciężko z 3 dzieci samej
    Ja mam dwójkę i też czasem jest ciężko jak młody wisi na cycka a córka coś wtedy chce niby już ma prawie 9 lat ale nie chce żeby czuła się mniej ważna.
    Ja na kolki teraz testuje ESPUTICON bo botic chyba nie działał.
    Też masuje nosze najgorzej jak jest głodny a kolke ma ale i tak nie jest najgorzej byle by skończył 3 miesiące i będzie lepiej

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktore dziewczyny najblizej testow? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech.. u mnie test najszybciej 4go grudnia, chociaż tak naprawdę to powinnam iść na betę 11go grudnia.. gdy nie dostanę wcześniej @ ...Także jeszcze trochę duphastonów przede mną do zjedzenia i czekania...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny a co u Meluni?
    Wiem że do pracy miala wrócić i ze calkiem niezle sie juz czuje. Troszke poukladala sobie to cale zdarzenie.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi a nie orientujesz się jak się można dowiedzieć że niemowlę ma nietolerancji na laktoze?

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Dafi a nie orientujesz się jak się można dowiedzieć że niemowlę ma nietolerancji na laktoze?

Najszybciej jak podasz Delicol i pomoże, a skąd te podejrzenie?

Malwa Ja dziś 14dpo :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    U naszej malej Ali po stolcu stwierdzili. Bratowa była na szczepieniu i mała akurat kupke zrobila. Lekarka od razu sie zainteresowala i wydal sie jej podejrzany stolec wiec miala badanie stolca pobrane. Od razu dostaly delicol ale nie wiem czy ob ogólnodostępny czy na recepte. Jest duza poprawa. Bylam dzis to malutka szczesliwa juz zaczela sobie gruczec i od ostatniej kolki 3 dni spokoju. Zawsze lzej niz dzien w dzien.

b2ujp2.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:29

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Najszybciej jak podasz Delicol i pomoże, a skąd te podejrzenie?

Jem jogurty pije mleko dlatego się zastanawiam ale wysypki nie ma kupki też normalne.
    Szukam każdego rozwiązania żeby dziecku ulzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:57

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wiecie dziewczyny ze laktoza jest stałym składnikiem mleka matki i jest jej 7g/100ml nawet gdybyście sobie dożylnie mleko i produkty mleczne podawały albo nie jadły/piły wcale?
    Jak dziecko ma powazna nietolerancję to się nie podaje mleka kobiecego tylko mieszanki bez laktozy. Ale takie sytuacje są niezmiernie rzadkie i poprzedzone badaniami. Bo wtedy wybiera się tylko mniejsze zło.

Laktoza ma największy udział w mleku kobiecym w porównaniu z innymi składnikami. I nie da się jej wyeliminować z mleka. Mleko nie powstaje z treści żołądka tylko z krwi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 23:05

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa też nie widziala nic dziwnego w kupce a jednak lekarka wychwycila. Bratowa ograniczala spozycie nabiału ale i tak laktoza w mleku matki bedzie. I wlasnie dlatego ze bratowa upiera sie na kp to maja ten delicol.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bratowa też nie widziala nic dziwnego w kupce a jednak lekarka wychwycila. Bratowa ograniczala spozycie nabiału ale i tak laktoza w mleku matki bedzie. I wlasnie dlatego ze bratowa upiera sie na kp to maja ten delicol.
    Jeśli laktaza pomaga to na szczęście nietolerancja nieduża. Powinien układ pokarmowy "ruszyć" i wtedy już nie będzie potrzebna :-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeśli laktaza pomaga to na szczęście nietolerancja nieduża. Powinien układ pokarmowy "ruszyć" i wtedy już nie będzie potrzebna :-)
    Czekamy na ta chwile. Mysle ze i tak juz blizej niz dalej.

b2ujp2.png

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola to nie musi być nietolerancja laktozy. Jeśli to typowe kolki to chocbys na głowie stanęła nic nie wymyślisz. Jak trwają określony czas głównie wieczorem i same ustępują to są to typowe kołki.
    Jeśli dziecko jest marudne o każdej porze dnia i nocy może być to pokarm. Wbrew pozorom kobieta karmiąca nie powinna objadac się mlekiem. Jeśli po większej ilości nabiału w Twojej diecie dziecko źle reaguje mogą być to problemy z brzuszkiem. Sama jestem mamą alergika. U nas alergia na białko (krowa i kura i wszystko co od tych zwierzat). Początkowo był marudny, placzliwy. Dopiero koło 3 miesiąca pojawiły się zmiany na skórze. Po eliminacji wszystkiego z mojej diety dziecko się uspokoiło.
    Nie twierdzę że u Ciebie musi tak być. Jak chcesz popytać to zapraszam na priv żeby dziewczynom tu nie spamować. :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • MMT Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ok. 7-8 dni po owu. Termin @ mam na 2 grudnia. Mam nadzieję, że nie przyjdzie. W poprzedniej ciąży (obumarłej) dość szybko zorientowałam się, że coś jest na rzeczy. Wtedy tydzień po owu zaczęły boleć mnie piersi jak nigdy wcześniej, stały się twarde. Później bliżej @ czułam delikatne bóle podbrzusza jak na @. Test pozytywny wyszedł mi 8/9 dpo.

Teraz nie mam takich objawów jak poprzednio. W sumie nie czuję praktycznie nic. Wczoraj i przedwczoraj kilka razy delikatnie zakuł mnie jajnik. Nie mogę już wytrzymać z nerwów. Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie i zobaczę upragnione II kreseczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja nie licze na ciążę w tym cyklu raczej czekam na @ dzisiaj 21dc i wzrost temperatury więc może jeszcze przedemną 2 tygodnie czekania okaże się w przeciągu najbliższych 2 dni jeśli temperatura się utrzyma to wiadomo...

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:34

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Hej. Ja po wczorajszej wizycie dostałam taką porcję informacji: endometrium 11mm a pęcherzyk 30mm i wyglądał jakby lada moment miał pęknąć był tak jakby spłaszczony a w jednej stronie widać było pofalowaną ściankę i jakby kropeczki. Wg. mojego lekarza pęcherzyk ok pomimo różnych informacji w necie... Wczoraj zaskoczył mnie też test owulacyjny bo wyszedł pozytywny : https://zapodaj.net/b1859aa79e00e.jpg.html więc jakby się pokrywało. Niestety męża nie było w domu i dopiero dzisiaj możemy nadrobić, ale z drugiej strony moja temperatura jeszcze nie odbiła. A jak widać aplikacja nie pokrywa się z tym co mówi monitoring... https://zapodaj.net/c8aba384fef92.png.html . Czekam Aniu tak jak Ty jeszcze na skok, mam nadzieję że będzie ;) Ale ten cykl znowu zapowiada się dłuższy...
    Abi test piękny. Sugeruj sie lekarzem nie info w necie. Moj lekarz nie dawał mi szans bo w 12dc pecherzyk mial 12mm a in sobie zalozyl ze ksiazkowo w 14dc owu wiec nie zdazy urosnac. A ja mam owu różnie i mowie ze nieraz w 17,19 a nawet 23dc.. Wtedy uznal ze jest szansa i ta szansa w niedzielę bedzie miala 20tc.
    Proponuję szalec wam juz dzis i jutro :) 3mam kciuki.

b2ujp2.png

‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ