Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dzisiaj będziemy nadrabiać :) U mnie właśnie wychodzi na to że owulacja może być dzisiaj 20dc . Niech się dzieje co ma dziać :) Pierwszy raz zobaczyłam u siebie tak pozytywny owulacyjny, wcześniej nigdy nie miałam pewności :)
    Abi ja tak samo miałam w tym cyklu pierwszy raz takie pozytywy :) i takie samo endometrium :D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dzisiaj będziemy nadrabiać :) U mnie właśnie wychodzi na to że owulacja może być dzisiaj 20dc . Niech się dzieje co ma dziać :) Pierwszy raz zobaczyłam u siebie tak pozytywny owulacyjny, wcześniej nigdy nie miałam pewności :)
    To jest ten moment i ta chwila:) wizyta u gina tylko dala nadzieje i napawa optymizmem. Czuję ze to ten cykl. Pracujcie intensywnie. Na koniec dupka w górę oprzyj o sciane i po leż z 10min:p a jak ze sluzem? Zaobaerwowalas plodny ułatwiający plemniczkom dotarcie do celu?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:34

• Chasia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 <3 GRATULACJE <3 Cudowny prezent na rocznice starań :D Cieszę sie bardzo <3

Ania95 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Ania95 <3 GRATULACJE <3 Cudowny prezent na rocznice starań :D Cieszę sie bardzo <3

Dziękuję :*

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my ten jeden stosunek 2 dni przed owulacją mieliśmy w pozycji na jeźdźca :D a po ja od razu wstałam.
    Może przyda Wam się ta informacja, bo moja koleżanka 2 miesiące temu też zaszła w tej pozycji :D a ja mam tyozgięcie, więc myślałam, że dla mnie to tylko seks od tyłu :P

Malwa133, MissKathy92, madzikow lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym cyklu sluzu nie mialam w ogole po metforminie az bolalo przy seksie a jednak :D

Ania95, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, my ten jeden stosunek 2 dni przed owulacją mieliśmy w pozycji na jeźdźca :D a po ja od razu wstałam.
    Może przyda Wam się ta informacja, bo moja koleżanka 2 miesiące temu też zaszła w tej pozycji :D a ja mam tyozgięcie, więc myślałam, że dla mnie to tylko seks od tyłu :P
    Moja ulubiona pozycja!!! Na jeźdźca, to moze u nas kiedyś zaskoczy :)

Ania95 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) któraś pytała o najbliższe testujące: ja teoretycznie miałam testować jutro, ale chyba zaczekam do tego czwartku, piątku :) okres powinien nadejść w niedzielę.

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam kolejne terminy wizyt u lekarzy :
    1. Ginekolog 3.12 (zobaczymy co zaleci nowy lekarz bo to pierwsza wizyta)
    2 endokrynolog 3.01.2019 (prywatna wizyta brawa za termin, zobaczymy ci ona powie na badania krzywych)
    Mam tylko nadzieję że ginekolog będzie ogarnięty i jakieś zalecenia da mi w związku z krzywymi a potem skonsultuje to z endokrynologiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszło na stojąco od tyłu na stole. Był ogień :-D

Malwa133 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to wychodzi, ze w każdej pozycji trzeba próbować! A trzymaliście nogi do gory po? Ania wiem, ze nie, a reszta z Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Dziewczyny, to wychodzi, ze w każdej pozycji trzeba próbować! A trzymaliście nogi do gory po? Ania wiem, ze nie, a reszta z Was?
    Nie :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Ja starając się o pierwsze dziecko wyczulam sobie szyjke macicy bardziej po lewej stronie. Po stosunku nie tylko unioslam nogi do góry, lecz także przechylilam je trochę na lewo właśnie. Głupie, nieglupie, ważne, że zadziałało :P

Malwa133 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Nie :)
    Mogę spytać, ile zazwyczaj trwały Twoje cykle? :)

• Ewe1990 Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, dzięki :* powiem Ci, ze ja też tak czekałam z nadzieją, że bez jakiejkolwiek interwencji Ii kreseczki się pojawią.. i po 20 miesiącach przestałam i zaczęłam działać. Ja myślę, że powinnaś zwrócić się do poradni.. nie ma co czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Mogę spytać, ile zazwyczaj trwały Twoje cykle? :)
    31 dni okolo :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    31 dni okolo :)
    Ooo i test wyszedł pozytywny tak szybciutko, szok :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Ja trzymalam w 3 cs i byl to cykl ktory zaskoczył.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ