nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
verka wrote:Dobra doczytalam, zeby nie wprowadzac w blad. Chodzi o magnez z wit B6, bo wydłuza faze lutealna, a wit B6 dobra jest też na stymulacje progesteronu. Z tym magnezem to poza tym, ze wlasnie z wit B6, to wazne by byl dobrze przyswajalny, bo nie kazdy jest i szkoda kasy. Ja biore MagMax b6, bo przyswajalny dobrze, a za 30tab niecale 12 zl place.
Dzien dobry tak w ogole -
też biorę magnez+b6 jedną tabletkę dziennie.A powiedzcie mi dziewczyny, jak łykacie te wszystkie tabletki? razem? czy pojedynczo z odstępem czasowym?
Bo ja zawsze nie wiem jak mam brać. Wszystkie razem się boję, a w odstępie czasowym to zawsze o jakiejś zapomnę..
justi -
Witam wszystkich
Jestem tu nowa i w staraniach o dziecko też świeża. Potrzebuję waszych opinii. Wiem zd powinnam ufać lekarzowi ale zawsze wolę też poczytać jak to było u innych kobiet.
Mi po anty zanikła miesiączka liczyli mnie htz aż trafiłam do fachowca od tych problemów. Lecze się też na niedoczynność tarczycy.
Z badań wyszło że mam za mało lh fsh i estradiolu. Błona miała 3 mm. Próbowaliśmy kilka rodzajów tabletek i nic. Dał mi clo po pierwszym msc nic nie urosły pęcherzyki więc na ten cykl miałam 2×1 i 12dc był pęcherzyk ale dość mały jak na owulacje bo miał 13mm był w lewym jajniku a błona cienko 5mm potem poszłam jeszcze trzy razy i w rezultacie w czwartek na prawym był już pęcherzyk o ładnym kształcie i miał 21mm a błona urosła do 11mm lekarz zadowolony kazał przez weekend się starać i w pon przyjść zobaczyć czy pękł. W piątek robiłam z krwi lh i było 17 czyli jak na owulacje a w sobotę testy owu były pozytywne szyjka otwarta śluz też ale mało ciągnące. Jutro się okaże czy była owulacją. Lekarz mówił że mam brać duphaston po owu a potem zrobić test a jak jednak przyjdzie okres to dostałam clo i dupka na dwa msc i mówił że już wiemy dzięki monitorowanie że mam dłuższe cykle i dwa kolejne nie kazał mi robić monitoringu tylko brać i starać się ale nie 14dc a około 21dc i duphaston 23dc przez 10dni. Ale czy to jornalne że nie widzi potrzeby monitoringu? Niby dobry lekarz ale coś mnie jego decyzja dziwi. Proszę o Wasze opinie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny5 miesiący chodzilam do lekarza na NFZ , gdzie skierował mnie do endokrynologa ponieważ nie wiedział co mi dolega , mam długie cykle 38-40 dni i nie umiał mi ich wyregulowac ..
U endokrynologa wszystkie badania wyszły w porządku więc stwierdził, że potrzebny mi monitoring cyklu i od tego cyklu chodze do ginekologa prywatnie .
W poniedziałek miałam pęcherzyk na lewym jajniku 1.9cm , 28dc - 3 dni temu czulam jakby pulsowanie i ciągnięcie tego jajnika mam nadzieję , ze pekl , choć mam przeczucia , ze nie...
Jutro wizyta , wiec sie dowiem
Jestem młodą mama mam 22 lata -
Niki69 wrote:Witam wszystkich
Jestem tu nowa i w staraniach o dziecko też świeża. Potrzebuję waszych opinii. Wiem zd powinnam ufać lekarzowi ale zawsze wolę też poczytać jak to było u innych kobiet.
Mi po anty zanikła miesiączka liczyli mnie htz aż trafiłam do fachowca od tych problemów. Lecze się też na niedoczynność tarczycy.
Z badań wyszło że mam za mało lh fsh i estradiolu. Błona miała 3 mm. Próbowaliśmy kilka rodzajów tabletek i nic. Dał mi clo po pierwszym msc nic nie urosły pęcherzyki więc na ten cykl miałam 2×1 i 12dc był pęcherzyk ale dość mały jak na owulacje bo miał 13mm był w lewym jajniku a błona cienko 5mm potem poszłam jeszcze trzy razy i w rezultacie w czwartek na prawym był już pęcherzyk o ładnym kształcie i miał 21mm a błona urosła do 11mm lekarz zadowolony kazał przez weekend się starać i w pon przyjść zobaczyć czy pękł. W piątek robiłam z krwi lh i było 17 czyli jak na owulacje a w sobotę testy owu były pozytywne szyjka otwarta śluz też ale mało ciągnące. Jutro się okaże czy była owulacją. Lekarz mówił że mam brać duphaston po owu a potem zrobić test a jak jednak przyjdzie okres to dostałam clo i dupka na dwa msc i mówił że już wiemy dzięki monitorowanie że mam dłuższe cykle i dwa kolejne nie kazał mi robić monitoringu tylko brać i starać się ale nie 14dc a około 21dc i duphaston 23dc przez 10dni. Ale czy to jornalne że nie widzi potrzeby monitoringu? Niby dobry lekarz ale coś mnie jego decyzja dziwi. Proszę o Wasze opinie
może na razie nie ma takiej potrzeby żeby monitorować, widocznie stwierdził że jak pęcherzyki ruszyły to już będą rosły -
nick nieaktualny