X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    może na razie nie ma takiej potrzeby żeby monitorować, widocznie stwierdził że jak pęcherzyki ruszyły to już będą rosły :)
    A jak na następny cykl dajmy na to coś się przestawi i owulacja będzie szybciej lub coś. Sama nie wiem...ale nie chce by pomyślał że jestem mądrzejsza od niego.

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki a jak długie masz cykle ?
    Ja na monitoring chodze co tydzień..
    Jutr jadę sprawdzić czy pekl pęcherzyk.

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xBUMx wrote:
    Niki a jak długie masz cykle ?
    Ja na monitoring chodze co tydzień..
    Jutr jadę sprawdzić czy pekl pęcherzyk.
    O to chodzi ze od dwóch lat nie miałam miesiączki i zanim zaczęłam clo to nie wiem jakie były cykle bo nie było okresu...w poprzednim cyklu monitorował smycze w 12 i 14dc i były małe pęcherzyki i kazał brać duphaston i ten cykl był stracony no to po duphaston ie miałam okres po 30 dniach. Ale teraz na nowej dawce clo w 14dc był 13mm i oglądaliśmy co dwa dni i dnia 22 był pęcherzyk 21mm i kazał się starać a za dwa dni brać duphaston a w pon na monitoring czy pękło. Był pewny że pęknie... no a jak mam brać duphaston 10 dni to skończę go brać w 34dc i nie wiem co dalej. Także u mnie ciężko z określeniem tych cykli

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki no trochę 10 dni to chyba za długo bo skończysz w 34dc a @ może pojawić się za 10 dni znów to wychodzi , ze cykl bylby około 40dniowy...
    A to po jednym monitoriwaniu cyklu ci to tak kazał brać tego dupka ? Dziwne..

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch ale po jednym udanym znaczy w sensie ze urósł pęcherzyk i ładne endometrium

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nie wiem , jak uwazasz ze dobry lekarz i sieznq no to chyba wie co robi.
    Choc ja na nfz jak chodzilam tez myślałam i ufalam mu bardzo , a taak na prawdę mam straconych 5 cykli.
    Teraz temu jak chodze prwatnie wszystko mówię, pytam się i na prawdę widzę ze nie stoję w miejscu a działamy.
    No to jutroo ty 8 ja mamy wizyte sprawdzajaca czy peklo jajco ;)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oczywiście chodzę prywatnie bo dużo czasu straciłam na zwykłych lekarzy na nfz... to oby nam wyszło że pękło i oby coś z tego wyszło. A jutro będę go dręczyc pytaniami czemu bez monitoringu ;) chyba raczej i tak będę chciała mieć i skoro place to powinien się cieszyć że kasa wpadnie. Na tym cyklu na same monitoringiem poszło 250zl...ale wolę mieć pewność

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki a nie mozecie co dwa dni próbowac ? tak zeby nie przegapic owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki a za ike ci monit liczy jak mogę wiedzieć?

My tam od 5 dni dzień , w dzień ale nie mam nadzieji na ten cykl , choć bardzo bym chciała...

• verka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    ja też biorę. mag + B6 , a ile razy dziennie łykasz ?
    Jedna dziennie, tak jak jest w ulotce.

• verka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUM witaj :)

xBUMx lubi tę wiadomość

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xBUMx wrote:
    Niki a za ike ci monit liczy jak mogę wiedzieć?

My tam od 5 dni dzień , w dzień ale nie mam nadzieji na ten cykl , choć bardzo bym chciała...
    50 zł za wizytę

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Niki a nie mozecie co dwa dni próbowac ? tak zeby nie przegapic owulacji?
    Znaczy przez cały cykl? Tak możemy axdla mojego W to jeszcze lepiej hehe ;) tylko jak mam brać po owu ten duphaston to kurcze jak nagle owu będzie wcześniej a on mi każe brać duphaston ooo 23 dnia cyklu to ja nie wiem bez monitorowania to jakieś dla mnie dziwne

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wydaje mi się, że lekarz wie co robi i powinnaś mu zaufać :) :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki no a jak wezmiesz go przed owu to może zablokowac wtedy owu ..
    Ja tak miałam z luteina i do owu nie dochodziło.
    Ja tak samo place , ale jak przychodzi do wydania recepty czy cos t jiz liczy 80 zl...

Verka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duphaston nie blokuje owulacji. czytalam opinie kilku dziewczyn i im lekarz powiedzial ze nie blokuje.

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jak tam siedzę i myślę że on nie zaleca dalej monitoringu to czuję zd mnie olewa a mam już dość lekarzy którzy mi nic nie pomogli...nie chce kolejny raz zmieniać lekarza ten miał być fachowcem...sama nie wiem

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi gin mowil , ze luteina tez nie blokuje a potem sie dziwil czemu mi pecherzyki nie pekaja , wiec zdania są na pewno podzielone...

W tym cyklu na razie jade bez żadnych wspomagaczy jedynie orzeszki i winko na edno :)

Dziewczyny a wy bierzecie jakieś wspomagacze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Wiecie co jak tam siedzę i myślę że on nie zaleca dalej monitoringu to czuję zd mnie olewa a mam już dość lekarzy którzy mi nic nie pomogli...nie chce kolejny raz zmieniać lekarza ten miał być fachowcem...sama nie wiem

Niki to pogadaj z nim jutro jakk ty to myslisz i w ogóle , powinien ci to wszystko wytłumaczyć jak on to myśli i co ma ns celu ;)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xBUMx wrote:
    Niki to pogadaj z nim jutro jakk ty to myslisz i w ogóle , powinien ci to wszystko wytłumaczyć jak on to myśli i co ma ns celu ;)
    Chce tak zrobić tylko nie chce by sobie pomyślał że mu nie ufam i w ogóle chce być mądrzejsza ale po prostu zapytam niech mi wytłumaczy i tyle

3jgx3e3k6oetpx65.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ