X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • verka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy zrobilam tylko dwa testy, nie robilam bety ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tyle lat a dopiero ostatnio robiłam w ogóle jakiś test ; p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa ale z krwi masz pewność 100% a tak jak test nie wychodzi robi się następny i następny a do apteki ciagnie po kolejny a koszt podobny bo u mnie beta to koszt 29zł.

• verka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skas wiedzialyscie, ze cos z prolaktyna sie dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verka ja dostałam od gina skierowania na prl i potem co dwa tyg sprawdzane miałam jak to wygląda bralam castangus i bromka i zeszło :) teraz raz na miesiąc sobie sprawdzam i jest oki.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie beta to 24 zł w laboratorium blisko osiedla

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcia no widzisz a taki test około 11 zł , ale niektórym wychodzą dopiero pozytywy w późniejszej ciąży około 6 tyg.
    Według mnie po co się schizowac i wydawać kase jak mozna troszkę dołożyć i mieć 100% pewnosc wynik w ten sam dzień :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no na pewno masz rację :D
    ja kupiłam test bo kosztował 8 zł...
    i jeśli wyjdzie negatyw to na pewno już w tym cyklu nie zrobię.. chyba że się@ spóźni
    to wtedy pójdę na betę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa no życzę Ci by jednak test pokazał drugą kreseczke :)
    Swoją drogą też spać nie umiesz?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie, przez studia nie umiem wcześnie iść spać

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje ...
    Ja uciekam , sspokojnej nocy !

• verka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia ☺️

agusia0104 lubi tę wiadomość

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy dziewczynki nowy tydzień ;) ;) Witam nowe koleżanki :) marciaa jakie wieści?? Pamiętaj,że jest poniedziałek i jaki poniedziałek taki tydzień więc wolałybyśmy usłyszeć lepsze :* justi90 Coraz bliżej lipiec :) :) zbliża się wielkimi krokami... !! Równo za tydzień mija rok jak podpisaliśmy z małżonkiem pakt aż do śmierci i za równo mija 7 lat jak jesteśmy razem mhmm :-D już nie mogę się doczekać weekendu bo wyjeżdżamy całą rodzinką świętować grillować i ogniskować, nawet dziadzio jedzie z nami i będzie tort ! :-D A tak nie zanudzając Was i mówiać od rzeczy dzisiaj zrobiłam badania. CHciałam zrobić cały pakiet, bo znalazłyśmy z mamą,że można nawet za 89zł więc pojechałam z rana do laboratorium,ale prywatnego i zaśpiewali mi 160zł, więc podziękowałam i poszłam za róg do NZOZ do przemiłej Pani, ale tam nie było żadnych pakietów...ale jak już chciałam zrobić pakiet to już pomyślałam,że zrobię chociaż te podstawowe no i pobrała mi Pani na prolaktynę tak jak chciałam, ale też LH i FSH. Dzisiaj przed 18 wyniczki, a w środę mam kontrol u ginekolożki. Ciekawe co się dowiem i czy dostanę skierowanie na hsg... Jak będzie chciała dać to chyba poproszę żeby poczekać jeszcze jeden cykl... Tylko czy to coś da? Może lepiej od razu robić?

Rozgadałam się i nie zapytałam o to co chciałam :-p Czytałam o tych wynikach hormonów, czy jak zrobiłam teraz w 6dc to muszę je powtórzyć poźniej po owulacji? Czy jeśli teraz są ok to później też będą ok przez cały cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:01

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

marciaaa jak wieści?

agusia0104 mi gin LH i FSH kazał robić w 2-4dc , potem tego już nie robiłam.
    A prolaktyne najlepiej znów robić koło godziny 11 , ponieważ z rana może wyjść podwyższona ja mozna sprawdzac w rożnych dniach cyklu.

Miłego dnia :)

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xBumx no właśnie co lekarz to inne zdanie... gdzieś czytałam,że do tych badań trzeba się przygotować, nie serduszkować i uwaga : zjeść lekkostrawną kolację! badania na czczo... więc wczoraj o godzinie 15 jedliśmy z małżonkiem bigos, ja z duszą na ramieniu, małżonek się śmiał i pytał czy oby na pewno mi można :-D Badania robiłam na czczo... na 6.30 byłam w kościele na mszy za babunie, a na 7.30 poszłam do labo. Co ma być to będzie okażę się po południu co mi tam wyczytali krwiopijcy.

• verka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia no z prolaktyna to dziwnie jest z marszu tez nie powinnaas oddac krwi na prl tylko w labo odczekac z 15 min i dopiero, nie bzykac sie z M i takie roznosci wlasnie :)

Verka oby wynik był świetny!
    W którym dniu owu masz?

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się,że jest takie miejsce,że można porozmawiać o takich sprawach... Nigdy bym nie pomyślała,że jak będziemy chcieli to tyle będziemy musieli czekać. Rodzina się śmieje, moja mama mówi,że przecież jestem młoda(taaa młoda... 26 lat coraz bliżej 30 i ani jednego dzieciątka) i ciągle mi powtarza,żebym wyluzowała,że nie potrzebnie mierze temperaturę i to przez to! Yhym... i że przecież to dopiero 3 raz... No tak niby 3cs, ale ja liczę czas od grudnia, bo tak na prawdę wszystko wtedy się zaczęło... i co najpierw ta radość ogromna, a później wielki płacz i dochodzeniedo siebie po szpitalu czekanie na zagojenie wszystkich ran, a później nowe starania od kwietnia.... czyli dla mnie to tak na prawdę 7 miesięcy prawie i każdy miesiąc się dłuży baaaa czasem dzień się dłuży i nie zrozumie tego nikt oprócz Was...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia dluzy się dluzy każdy cykl..
    Ja mam jeszcze długie cykle to dopiero wszystko jest do duupy ... Wszyscy ino mówią , ze juz mam jedno dziecko to jest mi inaczej a to nieprawda bo o kazde dziecko czlowiek stara sie tak samo i kocha tak samo i wcale nie jest latwo co miesiąc robić test i zawsze sie rozczarowac ...
    Wspolczuje straty kochana , ja jestem po dwoch ale tak na prawdę ta pierwsza strata była bardzo wczesna , a druga w 8tc.

• anuschka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny po weekendzie :D Jeszcze 10 dni do @, oby nie przyszła! :D

marciaa - Kochana robiłaś test? :*

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ