Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    Agusia ja też już odliczam dni do lipca. To musi być Nasz miesiąc!
    W lipcu Mój ma urodziny i poznaliśmy się też w lipcu.
    Za tydzień myślę ,że zacznę testować owulację.

ja również liczę na lipiec , też mam urodzinki i poznaliśmy się dwa dni po nich :D
    Dziewczyny czy możliwe że od stresu mi się owu przesunela? robię te testy i nic :( mam wrażenie że im bardziej się wpartuje w swoje ciało tym mniej mam objawów owulki ;/

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Kochane jestem. Owulacja była ale właśnie odebrałam wyniki z laboratorium bo w piątek wyszła za duże tsh i małe ft4 i dziś poszłam poprawić i zrobiłam też prolaktyne i nie ma dobrych wieści w piątek tsh było 5.5 ft4 0.8 a dziś nagle tsh 8 ft4 0.84 a prolaktyna która zawsze miałam w normie teraz ma 35 :0 aż się dziwię że owulacja była...lekarz kazał czekać na efekty a jak nie będzie ciąży to mam nie brać następnie clo tylko dać sobie z miesiąc by zrobić porządek z tarczycą. Wolę chyba aby nic nie wyszło bo boję się że przy takich wynikach tarczycy to niebezpieczne. A na prolaktyne dostałam bromergon

mi przy tarczycy 2.8 gdzie norma do 3 endo od razu dała na zbicie bo stwierdziła ze to o wiele za dużo jak na staraczę,mialam tez wtedy lekko podwyższona prolaktynę i powiedziała że jak unormuje tsh to prolaktyna też spadnie i miała racje :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    mi przy tarczycy 2.8 gdzie norma do 3 endo od razu dała na zbicie bo stwierdziła ze to o wiele za dużo jak na staraczę,mialam tez wtedy lekko podwyższona prolaktynę i powiedziała że jak unormuje tsh to prolaktyna też spadnie i miała racje :)
    Miesiąc temu byłam i tsh było 2.3 i dała mi zamiast dawki 37.5 to 50 by zbić skoro się staram i kazała za msc zrobić wyniki i dać znać a po miesiącu zamiast spaść wzrosło do 5.5 dziś zrobiłam ponownie badania i nagle tsh 8 i prolaktyna która była w normie teraz jest sporo ponad... a ja się boję bo owulacja była a my się staraliśmy a jak przez to będą problemy to sobie nie wybacze a pisałam do niej zapytać czy mogę się starać skoro tak podskoczyły a ona mówi żebym się nie martwilam bo do czasu zapłodnienia już mi trochę spadnie ale coś mi się wierzyć nie chxe

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Miesiąc temu byłam i tsh było 2.3 i dała mi zamiast dawki 37.5 to 50 by zbić skoro się staram i kazała za msc zrobić wyniki i dać znać a po miesiącu zamiast spaść wzrosło do 5.5 dziś zrobiłam ponownie badania i nagle tsh 8 i prolaktyna która była w normie teraz jest sporo ponad... a ja się boję bo owulacja była a my się staraliśmy a jak przez to będą problemy to sobie nie wybacze a pisałam do niej zapytać czy mogę się starać skoro tak podskoczyły a ona mówi żebym się nie martwilam bo do czasu zapłodnienia już mi trochę spadnie ale coś mi się wierzyć nie chxe

hmm a może Ci za duża dawke dała? badałaś się pod kątem HAshimoto? bo wiem że włąśnie przy tym lubi tak skakac

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wlasnie wyszlam.
    Pęcherzyk pękł , ale moje endo wcale się nie zmieniło , wygląda tak jak przed owu , coś jest nie halo z tym.
    Dostalam clo na nastepny cykl 2 dziennie po 1 , no ale to dopiero zaczne od sierpnia bo wyjezdzamy.
    Wiec szanse raczej sa male ze moglo sie udać ...

• anuschka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej wiesz, co jest nie tak i lekarz zareagował :) Trzymam kciuki za teraz, a jak nie to na sierpień! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 18:24

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI też ruszyło dopiero po dawce 2*1 a na endo bo miałam cienkie 5mm piłam czerwone wino codziennie lampkę i migdały oraz dużo ryb i pomogło bo urosło do 11mm dziś miało 12 :)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    hmm a może Ci za duża dawke dała? badałaś się pod kątem HAshimoto? bo wiem że włąśnie przy tym lubi tak skakac
    No nie wiem co jest nie tak. No na samym początku wykluczyła to Hashimoto a może teraz jest... nie wiem a najgorsze żę najbliższy termin do niej na 22 sierpnia ;/ muszę telefonicznie się skontaktować, a kazała pod koniec tygodnia zrobić wyniki i dzwonić to wtedy zobaczymy co ona na to... a co trzeba zbadać w podejrzeniu tego HAtshimoto?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki to faktyczne cos skacze to tsh :/ ja sie ne znam az tak. Wiem, ze ja mialam w normie przy pierwszej ciazy, ale nie w normie dla ciezarnych.

Mnie dzis napiernicza jajnik wiec chyba owulacja

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny czy możliwe że od stresu mi się owu przesunela?
    oczywiście,że tak :)
    A ja odebrałam wyniki i z 6dc mam tak :
    Prl 15,05 ng/ml
    LH 5,41 mIU/ml
    FSH 7,09 mIU/ ml
    Czyli chyba nie jest ze mna źle? :-P

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna dobrze, a stosunek lh do fsh powinien wynosić około 1 więc też dobrze :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy można zrobić badanie lh i fsh? chce iść 7dni po owulacji żeby zbadać progesteron i prolaktyne to mogę wtedy zrobić te badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 20:58

justi
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    No nie wiem co jest nie tak. No na samym początku wykluczyła to Hashimoto a może teraz jest... nie wiem a najgorsze żę najbliższy termin do niej na 22 sierpnia ;/ muszę telefonicznie się skontaktować, a kazała pod koniec tygodnia zrobić wyniki i dzwonić to wtedy zobaczymy co ona na to... a co trzeba zbadać w podejrzeniu tego HAtshimoto?

ja miałam badane Anty TPO i Anty TG.

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    a kiedy można zrobić badanie lh i fsh? chce iść 7dni po owulacji żeby zbadać progesteron i prolaktyne to mogę wtedy zrobić te badania?

wydaje mi się że lh i fsh w 3, 4 dc wtedy jest najlepiej widoczny ten stosunek , bo w drugiej fazie to lh może być o wiele większe przez to że właśnie skok LH doprowadza do owulacji

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Niki to faktyczne cos skacze to tsh :/ ja sie ne znam az tak. Wiem, ze ja mialam w normie przy pierwszej ciazy, ale nie w normie dla ciezarnych.

Mnie dzis napiernicza jajnik wiec chyba owulacja

napierniczanie jajnika dobry znak:D DO BOJU:D

ja przed chwilą po wizycie już nie mogłam wytrzymać, zero objawów owulki,testy negatywne więc poszłam.. :P
    pęcherzyk jest dopiero 18 mm , endo bardzo ładne za dwa dni kontrol czy rośnie ewentualnie czy pękł :) jeśli nie pęknie do końca tygodnia to zaczynamy konkretne leczenie....

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh to nie zrobię ich już w tym cyklu ,ale dzięki za odpowiedź:)

ja też muszę zacząć monitoring wtedy będę wiedziała czy wszystko jest ok, bo wydaje mi się ,że mogę mieć problem z pęcherzykami z rośnięciem i pękaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 21:34

justi
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    eh to nie zrobię ich już w tym cyklu ,ale dzięki za odpowiedź:)

ja też muszę zacząć monitoring wtedy będę wiedziała czy wszystko jest ok, bo wydaje mi się ,że mogę mieć problem z pęcherzykami z rośnięciem i pękaniem.
    Na pewno wszystko u Ciebie w porządku :) też myślałam że mi te pęcherzyki nie rosną no ale okazało się inaczej i od razu lepsze nastawienie :) według mnie owu powinna być dziś , a według gin czwartek/piątek, więc obsuwa kilka dni..
    W następnym cyklu się umów dla własnego spokoju, na pewno będzie dobrze i nie będziesz się tak stresować, a nóż widelec wtedy zaskoczy :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na wykres, chyba owu wczoraj była, tak?

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka jest skok temperatury, więc na to wygląda. Zobaczymy, czy będą teraz 2 wyższe po niej. Teoretycznie owulacja może być 3 dni przed skokiem i 3 dni po nim. Ovu przyjmuje, że jest ostatniego dnia płodnych objawów, jak śluz, czy szyjka. Na 100% może ją potwierdzić tylko monitoring. Mam nadzieję, że pomogłam :)

agusia0104 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziski Kasieniaczek :) no wlasnie wczoraj mialam bole jajnika, sluz, wiec chyba tak wychodzi

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ