nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
justi90 wrote:Agusia ja też już odliczam dni do lipca. To musi być Nasz miesiąc!
W lipcu Mój ma urodziny i poznaliśmy się też w lipcu.
Za tydzień myślę ,że zacznę testować owulację.
ja również liczę na lipiec , też mam urodzinki i poznaliśmy się dwa dni po nich
Dziewczyny czy możliwe że od stresu mi się owu przesunela? robię te testy i nic mam wrażenie że im bardziej się wpartuje w swoje ciało tym mniej mam objawów owulki ;/ -
Niki69 wrote:Kochane jestem. Owulacja była ale właśnie odebrałam wyniki z laboratorium bo w piątek wyszła za duże tsh i małe ft4 i dziś poszłam poprawić i zrobiłam też prolaktyne i nie ma dobrych wieści w piątek tsh było 5.5 ft4 0.8 a dziś nagle tsh 8 ft4 0.84 a prolaktyna która zawsze miałam w normie teraz ma 35 :0 aż się dziwię że owulacja była...lekarz kazał czekać na efekty a jak nie będzie ciąży to mam nie brać następnie clo tylko dać sobie z miesiąc by zrobić porządek z tarczycą. Wolę chyba aby nic nie wyszło bo boję się że przy takich wynikach tarczycy to niebezpieczne. A na prolaktyne dostałam bromergon
mi przy tarczycy 2.8 gdzie norma do 3 endo od razu dała na zbicie bo stwierdziła ze to o wiele za dużo jak na staraczę,mialam tez wtedy lekko podwyższona prolaktynę i powiedziała że jak unormuje tsh to prolaktyna też spadnie i miała racje -
misia_ wrote:mi przy tarczycy 2.8 gdzie norma do 3 endo od razu dała na zbicie bo stwierdziła ze to o wiele za dużo jak na staraczę,mialam tez wtedy lekko podwyższona prolaktynę i powiedziała że jak unormuje tsh to prolaktyna też spadnie i miała racje
-
Niki69 wrote:Miesiąc temu byłam i tsh było 2.3 i dała mi zamiast dawki 37.5 to 50 by zbić skoro się staram i kazała za msc zrobić wyniki i dać znać a po miesiącu zamiast spaść wzrosło do 5.5 dziś zrobiłam ponownie badania i nagle tsh 8 i prolaktyna która była w normie teraz jest sporo ponad... a ja się boję bo owulacja była a my się staraliśmy a jak przez to będą problemy to sobie nie wybacze a pisałam do niej zapytać czy mogę się starać skoro tak podskoczyły a ona mówi żebym się nie martwilam bo do czasu zapłodnienia już mi trochę spadnie ale coś mi się wierzyć nie chxe
hmm a może Ci za duża dawke dała? badałaś się pod kątem HAshimoto? bo wiem że włąśnie przy tym lubi tak skakac -
nick nieaktualnyJestem po wizycie, wlasnie wyszlam.
Pęcherzyk pękł , ale moje endo wcale się nie zmieniło , wygląda tak jak przed owu , coś jest nie halo z tym.
Dostalam clo na nastepny cykl 2 dziennie po 1 , no ale to dopiero zaczne od sierpnia bo wyjezdzamy.
Wiec szanse raczej sa male ze moglo sie udać ... -
misia_ wrote:hmm a może Ci za duża dawke dała? badałaś się pod kątem HAshimoto? bo wiem że włąśnie przy tym lubi tak skakac
-
misia_ wrote:Dziewczyny czy możliwe że od stresu mi się owu przesunela?
A ja odebrałam wyniki i z 6dc mam tak :
Prl 15,05 ng/ml
LH 5,41 mIU/ml
FSH 7,09 mIU/ ml
Czyli chyba nie jest ze mna źle?Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna... -
Niki69 wrote:No nie wiem co jest nie tak. No na samym początku wykluczyła to Hashimoto a może teraz jest... nie wiem a najgorsze żę najbliższy termin do niej na 22 sierpnia ;/ muszę telefonicznie się skontaktować, a kazała pod koniec tygodnia zrobić wyniki i dzwonić to wtedy zobaczymy co ona na to... a co trzeba zbadać w podejrzeniu tego HAtshimoto?
ja miałam badane Anty TPO i Anty TG. -
justi90 wrote:a kiedy można zrobić badanie lh i fsh? chce iść 7dni po owulacji żeby zbadać progesteron i prolaktyne to mogę wtedy zrobić te badania?
wydaje mi się że lh i fsh w 3, 4 dc wtedy jest najlepiej widoczny ten stosunek , bo w drugiej fazie to lh może być o wiele większe przez to że właśnie skok LH doprowadza do owulacji -
verka wrote:Niki to faktyczne cos skacze to tsh ja sie ne znam az tak. Wiem, ze ja mialam w normie przy pierwszej ciazy, ale nie w normie dla ciezarnych.
Mnie dzis napiernicza jajnik wiec chyba owulacja
napierniczanie jajnika dobry znak:D DO BOJU:D
ja przed chwilą po wizycie już nie mogłam wytrzymać, zero objawów owulki,testy negatywne więc poszłam..
pęcherzyk jest dopiero 18 mm , endo bardzo ładne za dwa dni kontrol czy rośnie ewentualnie czy pękł jeśli nie pęknie do końca tygodnia to zaczynamy konkretne leczenie.... -
eh to nie zrobię ich już w tym cyklu ,ale dzięki za odpowiedź
ja też muszę zacząć monitoring wtedy będę wiedziała czy wszystko jest ok, bo wydaje mi się ,że mogę mieć problem z pęcherzykami z rośnięciem i pękaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 21:34
justi -
justi90 wrote:eh to nie zrobię ich już w tym cyklu ,ale dzięki za odpowiedź
ja też muszę zacząć monitoring wtedy będę wiedziała czy wszystko jest ok, bo wydaje mi się ,że mogę mieć problem z pęcherzykami z rośnięciem i pękaniem.
W następnym cyklu się umów dla własnego spokoju, na pewno będzie dobrze i nie będziesz się tak stresować, a nóż widelec wtedy zaskoczy -
verka jest skok temperatury, więc na to wygląda. Zobaczymy, czy będą teraz 2 wyższe po niej. Teoretycznie owulacja może być 3 dni przed skokiem i 3 dni po nim. Ovu przyjmuje, że jest ostatniego dnia płodnych objawów, jak śluz, czy szyjka. Na 100% może ją potwierdzić tylko monitoring. Mam nadzieję, że pomogłam
agusia0104 lubi tę wiadomość