X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verka a testu owu wczoraj nie robiłaś? Czasem cieżko strzelić, czasem tempka kłamie wiec ja bym serduszkowała dalej :)

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Kurczę nie było mnie kilka dni, a tu tyle do nadrobienia :) witam nowe dziewczyny!

Któraś z Was pytała kiedy robic fsh i lh - podobno najlepiej w 3 dc, progesteron 22 dc tyle pamietam na świeżo po swoich ostatnich badaniach. Podzielę sie jeszcze moja wiedza o tsh, ponieważ choruje juz od lat. Udało mi sie pierw zbić do 2,5 ale jak lekarz dowiedział sie, że sie staram o dzidzie to zeszliśmy do 1,0 bo podobno tak jest optymalnie :)

Poza tym jestem chora, przyjmuje antybiotyk i czuje ze moze byc rożnie przez to z tym cyklem :(

• anuschka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania dużo zdrówka! Zazwyczaj kiedy jest dziwny cykl to jest ciąża :) może u Ciebie też tak będzie :* Chciałabym żeby teraz się udało :( nie nakręcam się, ale siedzę cały czas w domu i ciągle myślę: przyjdzie okres za 10dni czy nie..

MissHania lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anuschka :) zycze Ci aby sie udało :* to wyczekiwanie zawsze jest najgorsze. Odkąd staramy sie o dziecko miesiąc za miesiącem po prostu szybko lecą, bo jak juz dostaje @ to czekam na owu, jak mam owu to wyczekuje czy przyjdzie @ masakra :p i zanim sie obejrzysz miesiąc minie.

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało sie, Dziewczyny czy mierzenie temp moze byc zakłócone przy chorobie? Miałam gorączkę przez dwa dni potem było juz ok, choć zapalenie gardła sie utrzymuje i antybiotyk biorę. Tempka wczoraj 37 dzis juz 36,65. Czy moge miec choć cień nadziei że to nie spada tempka z powodu nadchodzącej @?:(

• verka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania mnie choroba bardzo zaburzyla cykl, ale chora bylam przed owu i owu sie przesunela.

U mnie juz po owulacji, teraz tylko czekac na Termin @

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was dziewczynki humory? Ja wlasnie czekam w kolejce do swojej gin, ale ona zawsze spozniona i zawsze u niej czekam z godzine...ciekawe co mi dzisiaj powie... A tak wogóle wrózyla mi dzisiaj cyganka...wierzycie? Macie jakies doswiadczenia?

• verka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia i co Ci wywróżyła? Ja nigdy nie byłam ;)

Moje dziecie śpi, to mam chwilę dla siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    MissHania myślę, że możesz mieć nadzieję, że to nie na @ :) spadek może być od brania antybiotyku, bo się trochę organizm osłabia. ja temperatury przy chorobie i antybiotykach w ogóle nie biorę pod uwagę. Sama choroba może zaburzyć cykl, więc tym bardziej temperaturę. Mój cykl już się ciągnie w nieskończoność...a dziś mnie zalewa śluz płodny. Nic nie rozumiem. Może jeszcze tej ovu nie było? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    Jak tam u Was dziewczynki humory? Ja wlasnie czekam w kolejce do swojej gin, ale ona zawsze spozniona i zawsze u niej czekam z godzine...ciekawe co mi dzisiaj powie... A tak wogóle wrózyla mi dzisiaj cyganka...wierzycie? Macie jakies doswiadczenia?
    Ja to omijam cyganki szerokim łukiem. Mojej mamie wróżby się sprawdziły, ja osobiście wolę nie znać przyszłości:)

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby Dziewczęta! Obiecałam sobie, że nie bede robic testu przed spodziewana @. To tylko ciagle rozczarowania :(

Cyganki mnie przerażają :pp cos dobrego chociaz Ci wywróżyła? :)

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zazwyczaj boję takich ludzi hihi :D :D

Aniołek 03.2016 <3
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wystraszylam Bo sama prawde mowila, ale juz nie bede mowic szczegolow, Bo to z dziecinstwa i o mezu i tesciowej :-P powiedziala, ze szczescia nie man w zyciu i niby odwracala to zlo ode mnie...zoBaczymy po tym cyklu :-D a u gin nedza znowu mam torbiel :/ pol roku po operacji i juz znowu, udalo mi sie namowic zeby nie robic hsg i za tydzien ide na usg zeby zobaczyc czy owu byla czy jest...dzisiaj w lewym jajniku pecherzyk 14 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:41

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to trzymam kciuki żebyś na następnej wizycie była po owu :*

Aniołek 03.2016 <3
  • Gosia262626 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam....pomożecie? ... W pt zauważyłam płodny śluz z odrobina krwi.... Test owulacyjny pokazał dwie mocne kreski w sobotę... Kochałam się w pt i niedzielę... Od pn mam dużo śluzu białego lepkiego.... Czy mogę mieć nadzieję że w dobrym czasie współżylam????

Małgorzata
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    Tez mialam wrozbe ale to nie byla cyganka. Powiedziala ze zajde w koncu w ciążę w najmniej odpowiednim dla mnie momencie, wlasnie zaszlam w ciaze(badania beta potwierdzaja, nie potwierdzone jeszcze u lekarza) w okresie w ktorym najmniej bym się tego spodziewala ale oczywiście bardzo sie cieszę. Mowila tez cos o 2 dzieci, zobaczymy co lekarz powie:) moze blizniaki?! :)

marzymisie lubi tę wiadomość

Polaris
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia262626 wrote:
    Witam....pomożecie? ... W pt zauważyłam płodny śluz z odrobina krwi.... Test owulacyjny pokazał dwie mocne kreski w sobotę... Kochałam się w pt i niedzielę... Od pn mam dużo śluzu białego lepkiego.... Czy mogę mieć nadzieję że w dobrym czasie współżylam????

trafiliście idealnie :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Tez mialam wrozbe ale to nie byla cyganka. Powiedziala ze zajde w koncu w ciążę w najmniej odpowiednim dla mnie momencie, wlasnie zaszlam w ciaze(badania beta potwierdzaja, nie potwierdzone jeszcze u lekarza) w okresie w ktorym najmniej bym się tego spodziewala ale oczywiście bardzo sie cieszę. Mowila tez cos o 2 dzieci, zobaczymy co lekarz powie:) moze blizniaki?! :)

Daj Ci Boziu :) Fajnie by było dwójka na raz i z głowy :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris to gratulacje ;-)

Gosia idealnie! Trzymamy kciukaski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 18:45

Gosia262626 lubi tę wiadomość

• Gosia262626 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee dziękuję

Małgorzata
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ