nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
M&Ms wrote:Widzisz anuschka tak się składa, że ja też mam psa serio!
no według tego co pokazuje ovufriend to termin porodu wypadnie 17 marca
a Ty anuschka na kiedy masz termin?
Według belly na 8 marca Tż ma urodziny 5.03 Zobaczymy co gin jutro powie. Mam stres ogromny...Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
za pierwszym razem jak zrobiłam w 22dc to miała 51.9 ,a potem poszłam drugi raz sprawdzić jakoś na początku cyklu i wtedy bardziej się wyciszyłam, bo boje się panicznie pobierania krwi i prolaktyna wyszła 33 .Lekarka przepisała mi pól tabletki bromocorn , czyli to samo co bromergon .Biorę od połowy zeszłego cyklu i teraz ten cykl od początku.
Miałam iść zbadać polaktyne i od razu progesteron w 7dpo ,ale jakoś zapomniałam .justi -
Marzymisie ja miałam prolaktynę 1200 przy normach do 600. Gin-endo przepisał mi bromergon pół tabletki rano i pół wieczorem. Wydaje mi się że też przez to nie miałam takich skutków ubocznych, bo dawka była podzielona. A ty jaką masz prolaktynę??Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Norma w moim lab to: 4,79-23,30
Teraz w czerwcu badałam to wyszło 21.72 a po obciążeniu 430.
W maju badałam było:
19.75 -pierwsza faza cyklu
45.84 -druga faza cyklu
Żaden ginekolog nie widział w tym problemu. Endokrynolog zalecił pół tabletki co drugi dzień.
Co myślicie o tym? Nie wiem czy to nie za mała dawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:24
-
marzymisie wrote:Hallo! Staraczki już zafasolkowane proszę tu opisywać swoje samopoczucie, dolegliwości? Zaobserwowany rodzaj śluzu itd.
Jesteście naszą kopalnią wiedzy teraz
Jeśli chodzi o moje dolegliwości to od czasu owulacji miałam jakieś takie ciągnięcie w podbrzuszu, troche jak łagodne bóle miesiączkowe... No i spanie - ciągle mi się chciało spać, choć normalnie nie śpię w dzień. Aaa i jeszcze zgaga. Generalnie, coś w tym jest, że kobieca intuicja pięknie podpowiada (wcześniej nigdy tak nie miałam, tylko sobie wmawiałam)...
a jeśli chodzi o śluz to od czasu owulacji praktycznie zniknął, pojawiało się go malutko i jak już to wodnisty. Teraz się rozkręca i jest go więcej chyba dlatego że to czas spodziewanej miesiączki...
-
M&Ms tak będzie to pierwsza, ale tylko dlatego że często boli mnie brzuch i lepiej mi się dogadać po polsku niż po niemiecku Za tydzień mam już wizytę u siebie. Chce tutaj ginekologa prosić o luteine żeby w razie w mieć.
Marzymisie bromergon brałam od 7dnia cyklu i w tym samym zaszłam )Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Dzięki eMenemsik
Nigdy w życiu nie mialam zgagi. Nawet nie wiem jak to jest
Powiem Wam jaki łoś ze mnie...
Zawsze przed snem biore tabletki. Mam naszykowane na szafce nocnej i małą butelke wody do popicia.
Przysnęłam w salonie na kanapie. Wstałam, idę zamroczona do sypialni uważając żeby się za bardzo nie poobijać o ściany. Oczy prawie że zamknięte, włosy jakby piorun strzelił bo mi oczy zasłaniały nawet, a nie miałam siły machnąć i odgarnąć co by lepiej widzieć.
Siadam na łóżku, biorę butelke z wodą i wylewam sobie na rękę zamiast tabletek i chce łykać . Ależ byłam zła. Teraz staram się iść od razu do sypialni jak tylko poczuje że powieki stają się cięższe.
-
Hej.
Ja właśnie dzisiaj po wizycie u ginekologa, wszystko jest w porządku mam zdjęcie fasolki:-) . Czuje się w sumie dobrze, oprócz, zmęczenia. Co do śluzu to tak z początku był kremowy, a teraz jest go bardzo mało. No i takie pobolewanie w podbrzuszu, ale nie zbyt często