X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto nas dzisiaj zaskoczy 2 krechami?:)

M&Ms lubi tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    Widzisz anuschka tak się składa, że ja też mam psa ;) serio! :)

no według tego co pokazuje ovufriend to termin porodu wypadnie 17 marca :)

a Ty anuschka na kiedy masz termin?

Według belly na 8 marca :D Tż ma urodziny 5.03 <3 Zobaczymy co gin jutro powie. Mam stres ogromny...

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie testuję mam 10dpo dopiero i temperatura spadła więc nie wiem jak to będzie.

M&Ms super beta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 08:55

justi
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, wybacz bo być może sie powtarzam a nie chce mi sie szukać w wątku ale widzę że bierzesz bromergon.
    Jaką miałaś prolaktyne i jaką dawkę dostałaś?

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja dziś 9dpo :)

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pierwszym razem jak zrobiłam w 22dc to miała 51.9 ,a potem poszłam drugi raz sprawdzić jakoś na początku cyklu i wtedy bardziej się wyciszyłam, bo boje się panicznie pobierania krwi i prolaktyna wyszła 33 .Lekarka przepisała mi pól tabletki bromocorn , czyli to samo co bromergon .Biorę od połowy zeszłego cyklu i teraz ten cykl od początku.
    Miałam iść zbadać polaktyne i od razu progesteron w 7dpo ,ale jakoś zapomniałam .

justi
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie ja miałam prolaktynę 1200 przy normach do 600. Gin-endo przepisał mi bromergon pół tabletki rano i pół wieczorem. Wydaje mi się że też przez to nie miałam takich skutków ubocznych, bo dawka była podzielona. A ty jaką masz prolaktynę?? :)

Aniołek 03.2016 <3
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma w moim lab to: 4,79-23,30

Teraz w czerwcu badałam to wyszło 21.72 a po obciążeniu 430.

W maju badałam było:
    19.75 -pierwsza faza cyklu
    45.84 -druga faza cyklu

Żaden ginekolog nie widział w tym problemu. Endokrynolog zalecił pół tabletki co drugi dzień.
    Co myślicie o tym? Nie wiem czy to nie za mała dawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:24

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka, długo zbijalas prolaktyne zanim zaszłaś?

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę ,że to dobra dawka , bo masz w sumie mieszczącą się w normie ,ale jak dla staraczki lekko podwyższoną więc pól tabletki co drugi dzień jest chyba ok:)

justi
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo! Staraczki już zafasolkowane proszę tu opisywać swoje samopoczucie, dolegliwości? Zaobserwowany rodzaj śluzu itd.
    Jesteście naszą kopalnią wiedzy teraz :):)

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Według belly na 8 marca :D Tż ma urodziny 5.03 <3 Zobaczymy co gin jutro powie. Mam stres ogromny...

Anuschka, to będzie twoja pierwsza wizyta po testowaniu? Bo zastanawiam się na kiedy powinnam się umówić do lekarza.

f2w343r82gqzimgw.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Hallo! Staraczki już zafasolkowane proszę tu opisywać swoje samopoczucie, dolegliwości? Zaobserwowany rodzaj śluzu itd.
    Jesteście naszą kopalnią wiedzy teraz :):)

Jeśli chodzi o moje dolegliwości to od czasu owulacji miałam jakieś takie ciągnięcie w podbrzuszu, troche jak łagodne bóle miesiączkowe... No i spanie - ciągle mi się chciało spać, choć normalnie nie śpię w dzień. Aaa i jeszcze zgaga. Generalnie, coś w tym jest, że kobieca intuicja pięknie podpowiada (wcześniej nigdy tak nie miałam, tylko sobie wmawiałam)...

a jeśli chodzi o śluz to od czasu owulacji praktycznie zniknął, pojawiało się go malutko i jak już to wodnisty. Teraz się rozkręca i jest go więcej chyba dlatego że to czas spodziewanej miesiączki...

f2w343r82gqzimgw.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms tak będzie to pierwsza, ale tylko dlatego że często boli mnie brzuch i lepiej mi się dogadać po polsku niż po niemiecku :D Za tydzień mam już wizytę u siebie. Chce tutaj ginekologa prosić o luteine żeby w razie w mieć.

Marzymisie bromergon brałam od 7dnia cyklu i w tym samym zaszłam :))

Aniołek 03.2016 <3
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki eMenemsik ;)
    Nigdy w życiu nie mialam zgagi. Nawet nie wiem jak to jest ;)

Powiem Wam jaki łoś ze mnie...
    Zawsze przed snem biore tabletki. Mam naszykowane na szafce nocnej i małą butelke wody do popicia.

Przysnęłam w salonie na kanapie. Wstałam, idę zamroczona do sypialni uważając żeby się za bardzo nie poobijać o ściany. Oczy prawie że zamknięte, włosy jakby piorun strzelił bo mi oczy zasłaniały nawet, a nie miałam siły machnąć i odgarnąć co by lepiej widzieć.
    Siadam na łóżku, biorę butelke z wodą i wylewam sobie na rękę zamiast tabletek i chce łykać . Ależ byłam zła. Teraz staram się iść od razu do sypialni jak tylko poczuje że powieki stają się cięższe.

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Marzymisie bromergon brałam od 7dnia cyklu i w tym samym zaszłam :))
    O kurcze, to faktycznie szybko ;)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja właśnie dzisiaj po wizycie u ginekologa, wszystko jest w porządku mam zdjęcie fasolki:-) . Czuje się w sumie dobrze, oprócz, zmęczenia. Co do śluzu to tak z początku był kremowy, a teraz jest go bardzo mało. No i takie pobolewanie w podbrzuszu, ale nie zbyt często :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    supeeerrr! ciesze się bardzo ,ze wszystko jest ok:)

m@rtynka lubi tę wiadomość

justi
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    Jeśli jesteś nowa na forum ten wątek pasuje do Ciebie. A może nie jesteś nowa ale na żadnym wątku nie mogłaś się odnaleźć? zapraszam, poznajmy się ;)

a gdzie jest Nasza założycielka wątku?Gosia gdzie się podziewasz, co u Ciebie?

justi
  • Chava Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed poprzednią ciążą bromergon brałam prawie pół roku zanim zaszła w ciążę i to po 2 tab.

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ