nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rtynka wrote:Hej.
Ja właśnie dzisiaj po wizycie u ginekologa, wszystko jest w porządku mam zdjęcie fasolki:-) . Czuje się w sumie dobrze, oprócz, zmęczenia. Co do śluzu to tak z początku był kremowy, a teraz jest go bardzo mało. No i takie pobolewanie w podbrzuszu, ale nie zbyt często
Super M@rtynka ze wszystko ok. A zdjecie fasolki - cudna sprawa!
Ja sie chyba umówię jakoś na koniec lipca na wizytę tak jak mi podpowiada kalendarz ciazy. -
M&Ms gratulacjeeeeeeee
Pierwszy raz chcę ,aby ktoś mnie zaraził ,ale teraz świadomie proszę zaraź nas na 9 miesięcy.
U mnie średnio ,przychodzę z pracy padnieta na twarz i idę sie przespać .Mój kilka dni temu stracił pracę i jakoś nie bardzo ma ochotę na przytulanko ,a mi się wczoraj skończyła @@ i bardzo bym chciała zacząć starać sie od razu .Nie wiem co dalej ,łykam te tabletki i dziś 3 dzień będę robić te okłady z borowiny ,szczeże to jak nie ma przytulanka to jakoś wszystko dla mnie zrobiło się bez sensu Ja się staram a może nawet nie będziemy w tych dniach się kochać .
Przepraszam za żale ,ale jest mi dzisiaj smutno i chciałam gdzieś się wygadać .Trzeba wierzyć .... -
m@rtynka wrote:Hej.
Ja właśnie dzisiaj po wizycie u ginekologa, wszystko jest w porządku mam zdjęcie fasolki:-) . Czuje się w sumie dobrze, oprócz, zmęczenia. Co do śluzu to tak z początku był kremowy, a teraz jest go bardzo mało. No i takie pobolewanie w podbrzuszu, ale nie zbyt często
O jak fajnie już wizytke masz za sobą
Ja dziś odebrałam wynik bety który Robiłam dzień przed testowaniem czyli we wtorek i wtedy była równa 84 a dziś 253 czyli chyba ok
A tak wogole to mnie trochę zastanawia brak bólu brzucha. We wtorek mnie tak bardzo bolał jajnik że wzięłam no spe ale nie wiem czy dobrze zrobiłam bo od tamtej pory już nic nie czuję -
Zosia glowa do gory i cyc do przodu.nadejdzie nowy lepszy dzien zobaczysz dla faceta strata pracy to tak jakby mu sie fundament walil.badz dla niego filaremDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
misia_ wrote:O jak fajnie już wizytke masz za sobą
Ja dziś odebrałam wynik bety który Robiłam dzień przed testowaniem czyli we wtorek i wtedy była równa 84 a dziś 253 czyli chyba ok
A tak wogole to mnie trochę zastanawia brak bólu brzucha. We wtorek mnie tak bardzo bolał jajnik że wzięłam no spe ale nie wiem czy dobrze zrobiłam bo od tamtej pory już nic nie czuję
misia_ jasne, że Twoja beta jest w normie jakby co to tutaj masz kalkulator bety: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Podobno niewazne sa wartosci bety tylko jej przyrost. Powinna się podwajać co 48h.
A brak bólu brzucha, to chyba dobry znak jakoś my kobiety uwielbiamy sobie wyszukiwać zmartwień wiem co mówię a nospa jest raczej bezpieczna w ciazy, wiec spokojnie
-
Fajnie fajnie, że wszystko ok u Was teraz wszystkie oczy zwrócone na Was musicie nam opowiadać etap po etapie co sie dzieje
Słuchajcie mam dość nietypowy problem (pewnie typowy). Nie jestem dobra w monitorowaniu sluzu, ale akurat nie trzeba byc zeby ocenić śluz jako rozciagliwy. Problem jest taki, że mam od kilku dni śluz, ktory wyglada raczej na pozostałości po przytulaniu, a wydaje mi sie ze płodnego nie ma. Jak to mozliwe? Za jakies 2-3 owulka wiec to juz ten czas.. Biorę w drugiej fazie cyklu ten duphaston i martwię sie ze mi cos zaburzyl. I od kilku dni biorę ten wiesiołek i tez sie boje ze zaburzyl. A moze mam ale nie umiem odróżnić? -
Misia super beta:)
MissHania ciężko mi jest powiedzieć, bo ja w każdym cyklu nie mogę odróżnić śluzu z przytulania od płodnego, być moze u mnie jest w środku i nie pokazuje się az tak na zewnątrz.W następnym cyklu mam zamiar zacząć monitoring więc może lekarz mi coś więcej powie czy jest tam ten śluz czy nie:)justi -
misia przyrost bety bardzo ładny nic się nie martw, może się jeszcze zdarzyć ze będziesz odczuwać lekkie bóle podbrzusza chyba w 8 tyg. Jak macica będzie się rozciągać. Ale oczywiście nie musisz. No-spa to chyba jedyny bezpieczny lek w ciąży przeciwbólowy.
MissHania ja nie sprawdzałam za bardzo śluzu bo właśnie nie mogłam odróżnić. U mnie się sprawdziło "badanie" szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:40
-
marzymisie wrote:Cześć Spirit jasne że można. Który dzien cyklu że spisujesz go raczej na straty ?
Niby 12, ale ten cykl jest kosmiczny. Testy owu wyszły pozytywnie zaraz po okresie (normalnie koło 20-24 dnia) a teraz biore już luteine (3 dni wysokich) więc już tylko czekam na @. Ciąży z tego nie będzie bo mąż brał antybiotyk, więc nie sadzę żeby coś z tego było.2017 #1
2019 #2
-
marzymisie wrote:Mi OF cztery razy zmieniał termin ovu w tym cyklu. Starajcie się nadal
Nasze organizmy to jedna wielka zagadka
Ovu mi w ogóle nie wyznaczył nic w tym cyklu, a teraz to już luteina podblokowała. Zresztą jak na mnie mam wysoką temperaturę, więc albo już po wszystkim, albo nic tym razem nie było. A starać się też staram, ale nie już tak "obsesyjnie" co 2 dni jak na początku starań2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyhej.
Wow, co tu się dzieje? :D:D M&Ms, Misia gratuluję!
Szczęśliwy wątek mamy.
Bardzo bym chciała być na bieżąco z wątkiem, ale mam bardzo mało czasu ze względu na ślubne przygotowania. Wczoraj w końcu przyszła @ i zaczynam nowy cykl starań. Mam nadzieje, że bez wszelkich infekcji. Wracam do picia ziółek z nastawieniem, że będę mamą kwietniową marzy mi się ten miesiąc, bo sama jestem z kwietnia. Ale będzie co ma być
Wracając do tematu przytycia, który sama zaczęłam i zniknęłam, mam 50 kg przy wzroście 162, i chciałabym mieć 55 kg, z taką wagą czułam się świetnie.
Dziewczyny przyszłe mamusie, bardzo proszę o wiruski