X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluję @ właśnie przyszła nad ranem i zaczyna boleć brzuch ehhh:'(

justi
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie te malpiszony są niesforne. Robią co chcą. Miała na moją poczekać ;)

• Gakin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączę sobie do was bo widzę, ze wątek nie ma 2tys stron i nie tak dawno był założony :)
    ja staram się w zasadzie 1 cykl wcześnie było na zasadzie jak się trafi to będzie :) ale jakoś tak mam dziwnie złe myśli. Okres strasznie nieregularny od 31-40 dni a kiedyś było jak w zegarku co 28 ;( zrobiłam sobie podstawowe badania, prolaktyna ładna 10,24 przy normie 24,1. TSH mam 2,6 wszędzie pisze że to za wysokie a moja gin to olala zupełnie. mierzę temp i zobaczymy co będzie. Trzymam kciuki za wszystkie :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gakin ;) dobrze trafiłaś do nas ;)
    Tak to niestety jest. U mnie też poki sie nie staraliśmy było fajnie, jakoś regularnie i książkowo a jak zaczęły się starania to i brak śluzu płodnego i opóźnienia dziwne.
    W którym dniu cyklu jesteś? Suplementujesz coś?

• Zosia32 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki melduję się :-)

Dwa dni temu ból prawego jajnika i pozytywny test owu i wczoraj chyba tak mi sie wydaje jajeczko pękło ,bo bólu już nie ma .Wczoraj i przedwczoraj przytulanko i zobaczymy co to będzie :-) Chcę wierzyć w te ziółka ojca Sroki ,że tym razem się uda...Nie będę się nakręcać teraz cały cykl czy zaskoczyło,nie będę robić tydzień przed @@@ testów i szukać objawów ,bo rozczarowania są najgorsze .Co ma być to będzie ,zresztą czeka nas chyba wyprowadzka do innego miasta i zmana pracy ,więc będzie teraz zapracowany czas ...
    Gagnin witaj :-) ja miałam lekko podwyższone TSH coś jak Twoje i biorę euthyrox 25,ponoć jak się stara o maluszka musi być mniejsze .

m@rtynka lubi tę wiadomość

Trzeba wierzyć ....
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, trzymam kciuki :)
    Długo zioła pijesz?

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisię owszem sporo,ale najgorzej, że nie ciążowo. 4-tego byłem na monitorowaniu i ponoć pęcherzyk wzrastał, a teraz ani @ani fasolki - hmm dziwne. Nie wiem co i tym myśleć.

Takim witam. Te nasze organizmy płatsją figle niestety. Kobieta skomplikowana jest to nie ma co się dziwić.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Cześć Gakin ;) dobrze trafiłaś do nas ;)
    Tak to niestety jest. U mnie też poki sie nie staraliśmy było fajnie, jakoś regularnie i książkowo a jak zaczęły się starania to i brak śluzu płodnego i opóźnienia dziwne.
    W którym dniu cyklu jesteś? Suplementujesz coś?

Mam dokładnie to samo :)

• Gakin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się rozregulowało już ponad rok temu ale to głównie przez stres, kredyty itp. ja jestem teraz 16dc, biorę tylko folik.
    co do tsh - wszyscy mówią że za wysokie na ciąże a moja gin że w normie. Ale idę do endokrynologa poproszę o tabletki na to tsh.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia no wykres dziwny ale niech zakonczy sie zielona kropeczka :-)
    Witam nowe dziewczyny im nas wiecej tym weselej i wiecej wsparcia :-) :-) :-)
    Justi jechalas terenowka to trzeba bylo za wczasu wyrzucic malpiszona wtedy by nie przylazla,za daleko by jej bylo :-)
    Ja lece zaprawiac ogory :-) :-) :-)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, nie rób tu ochoty na ogóry bo niestety nie mam w zasięgu ręki ;)

Takie mam dziś pragnienie Dziewczyny, że tylko pije i pije. Dwa łyki kawy tylko bo jednak chyba nie miałam na nią ochoty i reszte wylalam żeby się nie zmuszać (czasem tak mam) a wody wytrąbilam juz butelkę i nadal czuję sie spragniona

• Zosia32 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie- ziółka piję drugi cykl,do tego ten castagnus od tego cyklu i wiesiołek ,właśnie przestałam bo tylko do owu sie bierze a w ogóle to mam wrażenie,że strasznie sucha jestem hmmm a miało być na odwrót :-( czy to może być wina wiesiołka ? chyba zacznę pic siemię lniane ,czytałam,że na śluzik jest dobry :-)

Dziewczyny nie wiem jak Wy ,ale u nas wkradło się to czego nigdy nie chciałam a mianowicie presja,że jest owulacja i musimy to zrobić .Nie pomaga mi to w ogóle i myślę ,że mojemu tym bardziej ...boje się,że jeszcze trochę i stracimy w ogóle ochotę na przytulanie,bo teraz jest tylko bo trzeba a nie bo mi się chce :-(

Trzeba wierzyć ....
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja długo miałam tak że 'bo trzeba' a nie że mi się chciało ale to była kwestia chronicznego zmęczenia ... ostatnio jest trochę lepiej. Może też jesteś poprostu zmęczona Zosiu? nie tylko staraniami ale tak ogólnie?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Marcia no wykres dziwny ale niech zakonczy sie zielona kropeczka :-)
    Witam nowe dziewczyny im nas wiecej tym weselej i wiecej wsparcia :-) :-) :-)
    Justi jechalas terenowka to trzeba bylo za wczasu wyrzucic malpiszona wtedy by nie przylazla,za daleko by jej bylo :-)
    Ja lece zaprawiac ogory :-) :-) :-)

No zobaczymy co to dziwactwo przyniesie

• Gakin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tymi kropeczkami na wykresach? raz są pełne niebieskie raz białe w środku. pewnie czegoś nie doczytałam :)

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisię pij pij bo strasznie gorąco i trzeba pić

Zosia też tak miałam, teraz jest lepiej -na to swoje powody.
    Gakin wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tymi kropeczkami na wykresach? raz są pełne niebieskie raz białe w środku. pewnie czegoś nie doczytałam :)

Podpisał się pod pytanie

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusta w środku to temperatura ignorowana bodajże

• Gakin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to by sie moglo zgadzac Bo zmierzona duzo poxniej niz zwykle Ta z pusta kropa

• Demsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelne kropki to temp zmierzone o tym samym czasie a puste to wczesiej lub pozniej niz zawsze

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie ja nie chcę nic mówić ale te ogóry, pragnienie i odstawiona kawa dają do myślenia ;) kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:45

f2w343r82gqzimgw.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ