nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, chciałam przedstawić wam moja sytuacje
Zacznę od początku gdy miałam 9 lat dostałam pierwszy okres i już wtedy zaczęły sie moje problemy. Moje pierwsze okresy były bardzo obfite spałam w pampersach ale i to nie pomagało wiec mama pojechała ze mną do szpitala. Oczywiście podłączyli mnie pod kroplówkę i odrazy podawali cyklonamine, no tak mi zaczynali ze później nie miałam przez 4 miesiące okresu. Okazało się ze mam cyste wiec dali mi luteine. Gdy miałam 14 lat moje okresy były tylko wywoływane tabletkami hormonalnymi (według mnie najłatwiej im było a ja przytyłam 18 kg) nawet wcześniej nikt mi nie robił żadnych badan. W ciągu mojego życia byłam już ok.7 razy w szpitalu bo jak nie cysta mi pękła to nie miałam okresu to jak miałam to był bardzo obfity . Zazwyczaj słyszałam ze trudno mi będzie zajść w ciąże. Dziś mam 19 lat a z moim przyszłym mężem jestem już 4 lata. Postanowiłam 5 msc temu jechać do Krakowa do ginekologa . Złapał się za głowę jak usłyszał ile lat mnie faszerują hormonami. Kazał mi odstawić jak chce mieć dzidziusia. Od 4 msc staramy się o potomka i nic. Lekarz powiedział ze w listopadzie mam do niego przyjechać zrobi mi wszystkie badania chyba ze uda mi sie w tym czasie zajść w ciąże . Stwierdziłam ze jestem młoda i jak wcześniej zacznę sie leczyć tym lepiej. Boje się co sądzicie o tym wszystkim ? -
ja uważam że jesteś jeszcze bardzo młoda - 19 lat to nie dużo i na dziecko masz jeszcze czas a przynajmniej na spokojne przebadanie się i ewentualne porządne leczenie. Lepiej się przebadać od A do Z i mieć nawet dużo później ale zdrowe dziecko i samemu być zdrowym.
xalicjax3, marzymisie lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
xalicjax3 jeśli masz zaufanie do tego lekarza, to słuchaj się go. zrób sobie wszystkie badania i będziesz wiedziała jaka jest sytuacja. Ja wiem z doświadczenia, że raczej ryzykowne jest słuchać tylko jednego lekarza, zawsze warto skonsultować to także z innym lekarzem.
-
Ok, rozumiem w takim razie cofam to stwierdzenie że masz czas. Ja również bym to skonsultowała z więcej niż jednym lekarzem. Żeby mieć jakieś porównanie. Badania to podstawa ja swoje starania zaczęłam od badań właśnie
marzymisie lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Ok, rozumiem w takim razie cofam to stwierdzenie że masz czas. Ja również bym to skonsultowała z więcej niż jednym lekarzem. Żeby mieć jakieś porównanie. Badania to podstawa ja swoje starania zaczęłam od badań właśnie
Myślę że możecie się starać ale w miedzy czasie porób badania. Poczytaj w internecie co warto. Ja zaczęłam od takiej lektury
Potem poszłam do lekarza. Powiedziałam, że chciałabym w najbliższym czasie zajść w ciążę a wtedy gin powiedziała co warto zbadać. Ja juz wszystko miałam na papierze
Myślę, że lekarz nie pokieruje Cię teraz bo stwierdzi, że jesteś młoda i masz czas więc po prostu powinniście próbować.
Ja również uważam że jesteś bardzo młoda. Ja sobie nie wyobrażam mieć dziecka w tym wieku ale jeśli Ty czujesz sie gotowa to ok. Życzę powodzenia w staraniach
-
A i jeszcze jedno doktor Milewicz powiedział ze dwa miesiące po odstawieniu tabletek jest to okres najbardziej możliwy do zajścia w ciąże a minęło juz 4 i nic a badania nie mógł mi zrobić bo powiedział ze musi minąć przynajmniej 6 msc nie baran żadnych leków
-
To juz nie chodzi o mój wiek MARZYMISIE tylko jeśli lekarze mówią ze lepiej teraz niż pózniej. Uwielbiam dzieci i stać mnie na wszytko dla dziecka ja i mój przyszły mąż jest na to gotowy. Poprostu wole wcześniej niź wcale . Moze myślicie ze jestem młoda i głupia ale nie wyobrażam sobie życia bez dzieci obok mnie
-
xalicjax3 wrote:To juz nie chodzi o mój wiek MARZYMISIE tylko jeśli lekarze mówią ze lepiej teraz niż pózniej. Uwielbiam dzieci i stać mnie na wszytko dla dziecka ja i mój przyszły mąż jest na to gotowy. Poprostu wole wcześniej niź wcale . Moze myślicie ze jestem młoda i głupia ale nie wyobrażam sobie życia bez dzieci obok mnie
Nikt nie powiedział ze myśli ze jesteś młoda i głupia. Ja mogę mówić tylko za siebie. Po prostu ja w wieku 19 lat nie mialam wykształcenia ani pracy ani mieszkania a nawet odpowiedniego partnera. Co prawda w wieku 19 lat byłam chyba w dwuletnim związku ale to nie było to jak sie okazało.
Nie mówię tego po złości ani żeby kogokolwiek umoralniac przecież.
Jeśli Wy macie zaplecze a Twój stan zdrowia jest jaki jest to przecież nikt Wam nie zabroni
Ja również nie chce sobie nawet próbować wyobrażać życia bez dziecka (nie będę zachłanna, żeby chociaż jedno udało sie urodzić i to zdrowe).
Nie odbieraj tego typu tekstów jako atak. -
Dawniej kobiety rodziły mając 19-20lat. Szczerze mówiąc ja mając tyle lat nie czułam się gotowa, ale jakbym miała perspektywę teraz lub wcale to wybrałbym dziecko. Tyle że mając tyle lat nie miałabym z kim.
Ja zbyt długo czekałam, a kiedy już się zdecydowaliśmy to pojawiły się problemy. Gdyby człowiek wiedział to co teraz wie.
Marzymisię w poniedziałek idę do lekarza. Dzisiejsza temp. 37,3
Dziwny jest ten mój brzuch.
Dziś złapałam się na myśli niosąc siatki z zakupami, że jak jestem w ciąży to nie powinnam takich ciężarów nosić.
Ja nie lubię przytulanka z przymusu, lekarz niestety wyznacza tak jak M&Ms podała. Ze względu na nasz tryb pracy nieraz wypadało przymusowe przytulanki o 5-tej rano. Generalnie z chęciami mam tak jak Marzymisię, choć to też dochodzi postawa tż.
U mnie dziś burzowo, pomimo pogody mam dziś pałera - może dlatego że w domu nie wiedziałam tylko pojechałam do teściowej porzeczkę obtargać.
Wy już po pracy a ja dopiero będę ścigać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 16:40