nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
M&Ms wrote:No właśnie anuschka dobre pytanie. Bo ja się tak zastanawiam, póki co, nie mam żadnych dolegliwości objawowych więc spokojnie sobie w pracy siedzę i wszystko gra. Ale co będzie jak mnie mdłości dopadną...? Łudze się, że może mnie to ominie, ale trudno mi sobie wyobrazić bieganie do toalety w pracy no i co, jeśli dopadną mnie mdłości rano a tu trzeba do pracy jechać?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Dziewczynki poradźcie. Skok temperatury jak widać na moim wykresie. dwa dni temu robiłam test owu domowe labolatorium kreseczka wyszła w kolorze bliskim tej kontrolnej ciut tylko jasniejsza. teraz jak na niego patrze to tez prawie identyczne. wczoraj nie zrobiłam dzisiaj tak i kreseczka dużo bledsza niż kontrolna. to mogę ten z przedwczoraj uznać za pozytyw może?Filipek - 09.03.17
-
xalicjax3 wrote:37 co o tym myślisz ?
A jaką masz podstawową tempke? Ile dni po owu?
Tak jak mówiłam mój wykres w tamtym cyklu był najładniejszy jak dotąd i ciąży z tego niestety nie ma.
Musisz poczekać jeszcze. -
Hejka
Kurka zawsze jak nie ma mnie jeden dzień na forum to mam tyle do nadrabiania witam nowe staraczki
Przyszłe Mamusie musicie skuteczniej rozsyłać wiruski ciążowe, bo niedługo kolejne testowania
Dzisiaj była dyskusja o dzieciach w mojej pracy. Laski generalnie są na nie, lubią swój święty spokój i beztroskie życie, a dzieci to obowiązek i tłamszenie. Masakra
Słuchajcie a tak z innej beczki... zastanawia mnie kwestia śluzu. Jestem 5 dni po owulacji i w ciągu dnia już od 2 dni zdarza mi się mieć rozciągliwy śluz przeplatany z niepłodnym.To już nie pierwszy taki cykl...czy wiecie czy to są jakieś zaburzenia? Poza tym jestem w tym kiepska, bo jaka jest różnica między śluzem kremowym a lepkim? Albo kremowym a wodnistym? Śluz, który rozciąga się na 2 cm to jaki to?? Jeny sorry za takie obrazowanie, ale ja prócz rozciągliwego to tak naprawdę zawsze mam problem z oceną... -
MissHania, ja też często się zastanawiam jak określić swój śluz.
Po owulacji miałam czasem śluz, który płodny nie był ale się rozciągał. Wtedy brałam go pod lupę wręcz. Przyglądałam się na papierze jakbym chciała go na czynniki pierwsze rozłożyć
Gdy był taki bardziej ciągnący to zaznaczałam, że lepki no bo przecież się ewidentnie kleił i ciągnął przy tym.
Jeśli taki białawy ale dosc rzadki, konsystencją przypominający mało zawiesiste kremy czy balsamy to zaznaczałam kremowy natomiast jeśli czułam mokro ale ani nie było to białe i kremowe ani się nie kleiło to zaznaczałam wodnisty.
Sama nie wiem czy dobrze to interpretuje więc nie sugeruj sie mną.
Inaczej nie umiem tego scharakteryzować -
cześć a ja zgłupiałam kiedy mierzyć temp. Jedną zmieniłam bo się okazało że ten termometr który wpisywałam był skopany
Mąż budzi się przede mną - czy wtedy mam mierzyć?
Mój budzik dzwoni o 6.20 dziś obudziłam się wcześniej zmierzyłam temp. było 36,6. Po 15 minutach leżenia było 36,51 i którą tu wpisywać? A może powinnam mierzyć jak mąż wstaje razem z kurami? Tylko wtedy to lekko nieprzytomna jestem. W ogóle dziwny ten cykl jak go już tak obserwuje. Śluz rozciągliwy to ja mam na papierze toaletowym tylko i wyłącznie jak go zacznę badać ;p
Miał być złoty strzał w tym miesiącu a coś mi się wydaje że nawet owulacji nie będzie/było.Filipek - 09.03.17 -
Kupowałam testy owulacyjne zawsze na allegro, bodajże 50 sztuk plus 5 ciążowych ale wtedy trzeba naprawdę uważać z piciem czegokolwiek a dla mnie to bardzo uciążliwe.
Wypijam 1-2 butelki wody dziennie a zanim zrobię taki test to musze parę godzin chodzić spragniona
Dopiero co czekałam na @ a dziś tak myślę że jutro juz 3dc, jak ten czas szybko leci. Gorzej po owu, to odliczanie -
ja mam tez ostatnio klopoty ze spaniem wierce się przebudzam. mierze jak sie ostatecznie budze i sama nie wiem czy nie lepiej nie nastawic zegarka na 4 rano i dalej spac...
marzymisie dobrze zobrazowałaś ten śluz - na pewno mi to pomoże w interpretacji bo też czasami mam zawahania...Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
marzymisie wrote:A jaką miałaś dzisiaj tempke Chava ?
Dziś temp. nie było, nie zmierzyła.
Jeśli chodzi o monitorowanie owulacji to nie pomogę, nigdy owulacji nie monitorowałam.
Ja staram się mierzyć temp. zawsze i tak dalej porze czyli i tej i której wstaje rano do pracy. Kiedy mam nockę to też, chyba że nie mam możliwości w pracy to wówczas po powrocie, oczywiście po oodpoczynku. Wywczas jednak ta temp. jest niewiarygodna. Dziś zapomniałam całkowicie i w pracy i po powrocie.
Dziś odczuwałam lekkie mdłości,