Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę tak ale nie całkiem. Już czekam na 16 bo kupiłam śledzie w occie na kolację i ślinotoku dostaję na samą myśl o nich :D

Filipek - 09.03.17 :)
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin przeczytałam o tych śledziach w occie i aż mi ślinka poleciała :-D :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mną chodziły już jakiś czas temu więc jak dziś przy okazji je zobaczyłam to sobie pomyślałam że cały słoik mój :D ja uwielbiam :) to m@rtynka do sklepu i masz kolacje z głowy :D

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła też jakieś kwaśne. Wieki nie jadłam ;)

• Nya Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę dołączyć?
    Mam 30 lat, od ośmiu miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko. Obserwuję cykl, chociaż ostatnio jakoś sobie odpuściłam. Tak jakoś opadłam z sił.
    Przedwczoraj siostra męża i kuzynka oznajmiły ze są w ciąży. Żadna się nie starała, klasyczne wpadki.
    Godzinę płakałam

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nya, jasne ze można :)

Znam ten ból gdy ktoś z otoczenia oznajmia szczęśliwą nowinę. Też mi ostatnio łzy poleciały w takiej sytuacji.
    Ty chociaż jedno dzieciątko masz:) ja 31 lat w tym roku i puste konto.
    Wątek jest fajny. Po kolei pojawiaja się fasolki wiec i na nas przyjdzie czas ;)

Masz synka czy córkę?

• sugarcube Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava wrote:
    Sugarcube Witam, z czasem pewno będzie lepiej.

Dzięki, mam nadzieję. :)

Jak Was czytam, to widzę, że muszę się jeszcze sporo wyedukować w tych wszystkich suplementach itd. :) Mąż bierze aktualnie l-karnitynę i Salfazin. W badaniu wyszła obniżona ruchliwość - robiliśmy na własną rękę, bo z pewnych przyczyn podejrzewaliśmy, że może być jakiś problem. Do lekarza jeszcze się nie umawiał.

Mi z kolei ginka zaleciła Inofem jako wspomagający zajście w ciąże. Co o tym myślicie? W necie wyczytałam, że dedykowany jest kobietom z PCOS, ale to mnie nie dotyczy.

• Nya Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Cześć Nya, jasne ze można :)

Masz synka czy córkę?

Synka, w kwietniu skończył 3 lata. Wtedy udało się po 7 miesiącach starań. To znaczy staraliśmy się przez pół roku i nic. Potem ja wyjechałam do pracy na kilka tygodni, ale co 2 tyg. byłam na weekend w domu. I nagle sie okazuje, że w ciązy jestem. Zupełnie się tego nie spodziewałam :-)

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałem i mi zeżarło wrrrrr
    Wybaczcie ale nie chce mi się klepać w tym tą małą klawiaturę telefonu

• Demsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj nya, ja też staram się o drugie, ale moj synek ma szesc lat.ja też po katach ryczę jak słyszę takie "cudowne" nowiny...
    marzymisie dasz rade i tez bedziesz miec fasolinkę- razem zaciążymy i już;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Chava Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nya tak to bywa że jak sobie dopuściły to zdarza się niespodzianka. Też tak miałam.

Tak na każdą tu po kolei przychodzi czas.

Marzymisię może to kiepskie pocieszenia - ja urodziłam pierwsze dziecko mając 35lat. Pierwsze poroniłam mając 33.

Ja bym zjadła ogórka kiszonego, którego aktualnie w domu brak

• Nya Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, przed chwila dzwonila szwagierka, jutro robia grila, swietuja ciaze. Ta kuzynks co tez jest w ciazy tez bedzie. Nie chce tam isc, juz ns sama mysl chce mi sie plakac. Nie umiem udawac ze sie ciesze i wysluchiwac tych radosnych opowiesci. Nie wytrzymam tam

• Demsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava wlatuj u mnie ogorow pod dostatkiem :-) podziele sie :-)
    Nya ciezki orzech do zgryzienia, ja nie czulabym sie dobrze ale pewnie bym poszla i robila dobra mine do zlej gry albo powiedziala od razu co i jak.a niech wiedza ze maja cie nie ranic!!!trzymaj sie mocno

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ogórów wystarczy, żeby się podzielić ;)
    Nya, ja bym chyba nie poszła na tego grilla. Gdyby była jedna ciężarna to jeszcze ale dwie to by było dla mnie z dużo. Wyobrażam sobie, że to będzie dla nich temat nr jeden. Za miękka jestem i pewnie bym się poryczała.

Chava, czy to będzie w wieku 33 czy 35 lat. Trudno. Będę się cieszyć ;) ale wiadomo że chciałoby się już. ;)

Nya, a może pogoda będzie kiepska i grilla nie będzie po prostu.

• Chava Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nya przytulam nawet sobie nie wyobrażam jak to Cię musi boleć. Ja tak samo jak Marzymisię bym nie poszła, nie potrafię udawać. Jeśli u Ciebie jest taka pogoda jak u mnie to z grilla nici.

Marzymisię wiem, ze im szybciej tym lepiej, rozumiem Cię, .

Dziewczyny dzięki za ogóry:D

Mi temp spadła i mdłości przeszły. Zobaczę co się jeszcze będzie dziać przez dzień. Poniedziałek coraz bliżej.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava czemu nie masz uudostepnionego wykresu?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) chciałabym do was dołączyć drogie staraczki jeśli można :) Przeczytałam kilkanaście stron wstecz i chciałabym serdecznie pogratulować zafasolkowanym a reszcie mam nadzieję, że pogratuluję w najbliższym czasie :)

Mam 23 lata wraz z narzeczonym podjęliśmy decyzję o dziecku w grudniu 2015 roku. Mimo, że podjęliśmy tą decyzję w grudniu prawdziwe starania zaczynamy dopiero teraz, ponieważ przez ostatnie pół roku byliśmy więcej na odległość jak razem . Probujemy tez podchodzic na spokojnie chociaz myślę, że najwyższy czas zacząć też prowadzić obserwacje. Tutaj też chciałabym się Was poradzić od czego zacząć? Mierzenie temperatury ? Testy owulacyjne ? Może monitor płodności? Podstawowych badań póki co nie robiliśmy planujemy udać się do lekarza po wakacjach jeśli się nie uda w najbliższych miesiącach.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita1371 witaj :-)
    Na sam początek możesz iść do lekarza zrobić podstawowe badania(cytologia, krew, mocz), i po prostu się starać. Jeśli nie będzie nic wychodziło przez dłuższy czas (oczywiście życzę żeby udało się od razu)to wtedy jakieś badania w stronę hormonów warto zrobić. A temperaturę możesz mierzyć to nigdy nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 11:51

Rita1371 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Rita1371 :) Ja też dopiero zaczęłam tak na poważnie, zrobiłam kilka podstawowych badań i teraz prowadzę swój pierwszy wykres. Ale się tym tylko stresuje bo jak tak na niego patrzę to w ogóle boje się że mam cykle bezowulacyjne ;) a jeszcze jak poczytam inne wątki to już w ogóle jakieś schizy mnie dopadają także moja rada - lepiej tego nie robić i czekać chwilę co los przyniesie :D

Rita1371 lubi tę wiadomość

• Gakin Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny!! Trzymać mocno kciuki, właśnie zrobiłam test owu choć myślałam że u mnie już po i wyszedł pozytywny. Krecha identyczna jak kontrolna, nawet trochę ciemniejsza. Czekam na męża i zobaczymy co z tego wyjdzie :D Tak bardzo bym chciała, tylko moje tsh to 2,6 :( dlatego wiem, że nie ma co się super pozytywnie nastawiać.

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ