nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Gakin wrote:Ja nie miałam plamienia więc nie wiem ale czy to by nie było za szybko? Wydaje mi się że to trochę później niż 2-3 dpo.
Też mi się wydaje za wcześnie, dlatego przyjmowałabym wtedy,że ovu byłą tak jak program wyznaczył na początku przed spadkiem 26 lipca, wtedy to byłby 7 dzień po owulacji, plamienie po spadku temperatury. Plamienie z powodu niedoboru progesteronu odpada bo biore luteine. Zgłupiałam, bp nigdy nie mialam plamien Dziś ciut więcej niż wczoraj, ale dalej minimalnie i nieprzypomina to początków @2017 #1
2019 #2
-
Gakin, gratulacje! Zazdroszcze. Ale w koncu i nam sie uda...
Mnie dzis i wczoraj pobolewaly jajniki, ale do owulacji chyba jeszcze kilka dni. Albo kiedys nie zwracalam uwagi na takie bole, albo odkad sie staramy organizm szaleje. Ciagle jakies nowe "objawy" zauwazam. Sila sugestii. -
m@rtynka wrote:Spirit a może masz za małą dawkę luteiny? Ile bierzesz? Podobno organizm się przyzwyczaja do lutki.
2 x dziennie po 1 tabletce, doustna 50mg. Miałam beżowe ślady wczoraj, dziś jednorazowo odrobine krwi, ale absolutnie nie @ i potem znowu minilamne beżowe ślady i cisza.2017 #1
2019 #2
-
Witam się po "wspanialej nocy", której towarzyszyła pobudka o 3 w nocy, ból glowy i nudnosci... Zdecydowanie coś mi się dzieje i w duchu licxe na cud. Ovu cofnął mi termin owulacji o 5 dni, wiec teoretycznie plamienie by się zgadzało.2017 #1
2019 #2
-
Dziewczyny mam do Was pytanie bo chyba źle czytam testy owulacyjne.
9 dc kreska dość wyraźna
10 dc kreska identyczna jak testowa
11dc kreska dość wyraźna ale słabsza
Czy to oznacza że od 10 dc bedzie owulacja w ciagu 24-48h?
Drugie pytanie jest takie- co oznacza kreska absolutnie blada od razu na drugi dzien po tej wyraźnej? Czy to jest tak, że kreska w miarę mocna oznacza że owulka nastąpi a oś razu blada że juz była? Czy to nie ma znaczenia? Nie wiem czy to jest zrozumiałe dla Was o co pytam :p -
Sprit ja ogólnie jak zerknełam na Twój wykres to widziałam, że robiałaś testy owu, więc tak można by pomyśleć, że to plamienie to implantacja. Ja też brałam luteinę tylko mnie się nie zdarzyło przy tym plamić, nawet jak teraz zaszłam w ciąże.
MissHania tak jak dziewczyny pisały wyżej 10dc był pozytyw, więc owulacja dopiero miała nastąpić. Mnie też zaraz po pozytywnym teście na drugi dzień już pokazało negatyw. To chyba tak jest, że na jakiś moment przed owu hormon luteinizujący ma taki duży wyrzut i później spada, a testy mogą już go nie wykrywać. -
m@rtynka wrote:Sprit ja ogólnie jak zerknełam na Twój wykres to widziałam, że robiałaś testy owu, więc tak można by pomyśleć, że to plamienie to implantacja. Ja też brałam luteinę tylko mnie się nie zdarzyło przy tym plamić, nawet jak teraz zaszłam w ciąże.
MissHania tak jak dziewczyny pisały wyżej 10dc był pozytyw, więc owulacja dopiero miała nastąpić. Mnie też zaraz po pozytywnym teście na drugi dzień już pokazało negatyw. To chyba tak jest, że na jakiś moment przed owu hormon luteinizujący ma taki duży wyrzut i później spada, a testy mogą już go nie wykrywać.
Mi plamienie nie zdazylo sie nigdy, a takie ktore zniknelo (jak teraz)to już w ogóle nawet nie dopuszczałam takiej opcji, stad moja ekscytacja i panika jednoczesnie. Tak samo jak z luteina nie spadala mi temperatura, a tym razem spadła. Ogłonie czekam na cud2017 #1
2019 #2
-
Cześć E-milka
Nie chciałaś isc do giną sprawdzic co sie dzieje? Jakiś monitoring, badania? Moze masz wysoka prolaktyne? Czasem wystarczy zapisać jakiś lek, uregulować cykl i owulka wraca bez większego problemu. Trzeba tylko sprawdzic czemu jej nie ma, jaka jest przyczyna