Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:51

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    W kupie raźniej :D

calanthe lubi tę wiadomość

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję że na święta zrobimy prezent...

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment tyle nam tylko pozostało... mieć nadzieję :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie doczekam do 26.11 ;) Szkoda, że nie można wiedzieć do razu :D Jestem strasznie niecierpliwa. Chociaż w zeszłym miesiącu nie zrobiłam ani jednego testu, a @ przyszła po 34 dniach.

26 lat
    Podwyższona prolaktyna

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada dokładnie to wiem, ja też za szybko robię testy a mimo, ze jest negatywny to i tak mam nadzieję, że może za wcześnie zrobiłam, żeby były 2 kreski.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Aaagata85 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Mada dokładnie to wiem, ja też za szybko robię testy a mimo, ze jest negatywny to i tak mam nadzieję, że może za wcześnie zrobiłam, żeby były 2 kreski.

Eh skąd ja to znam ;)

• Malutka44 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .Macie tez tak ze w tym okresie staran.i nie udanych prób klocicie sie z partnerem o głupoty?:((ja zauwazylam ze ta presja staran bardziej.nas oddala macie tez tak?:(

vzlj8e1e81c5uk65.png
    Jestesmy małżeństwem 2 lata :*
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malutka44 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Malutka44 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Może nie tyle oddala, co faktycznie gdzieś te napięcie między nami jest, tyle tylko że dużo rozmawiamy o tym co każdy czuje i później gdzieś się to rozładowuje, a najlepiej w łóżku - kołdra ma cztery rogi, połączy i ręce i nogi :)
    Jeśli czujesz że się oddalacie, warto porozmawiać na spokojnie, niech każde powie co mu tam na wątrobie leży może Wam to pomoże :) ważna jest zdrowa relacja nawet podczas starań

No właśnie rozmawiamy ale pozniej tak czy tak to wychodzi na to ze on olewa.wszystko :( ja sie staram troje dwoje a on za chwile.zepsuje cala sytuacje :(tak jakby szukał wymówki przed staraniami

vzlj8e1e81c5uk65.png
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Chyba nie doczekam do 26.11 ;) Szkoda, że nie można wiedzieć do razu :D Jestem strasznie niecierpliwa. Chociaż w zeszłym miesiącu nie zrobiłam ani jednego testu, a @ przyszła po 34 dniach.

też termin na @ mam 26.11.. więc czekamy raze, i też bym chciała już zrobić teścior ale boje się ze za wcześniej i załamie się na wstępie...

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2903 też termin na @ mam 26.11.. więc czekamy raze, i też bym chciała już zrobić teścior ale boje się ze za wcześniej i załamie się na wstępie...

Razem raźniej! :) Nie pozwól mi zrobić wcześniej ;) W czwartek jadę na 2 dniowe szkolenie, więc sobota to chyba idealny termin na testowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:23

26 lat
    Podwyższona prolaktyna

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka44 wrote:
    No właśnie rozmawiamy ale pozniej tak czy tak to wychodzi na to ze on olewa.wszystko :( ja sie staram troje dwoje a on za chwile.zepsuje cala sytuacje :(tak jakby szukał wymówki przed staraniami

Wiesz co, ja też miałam takie wrażenie jeżeli chodzi o mojego D. Ale on wprost mi to wytłumaczył, że to nie o to chodzi, że on nie cche itp. tylko jak widzi, że ja się denerwuje, stresuje i płacze to stara się mnie pocieszyć i nie okazywać, że mu cięzko. Wiesz faceci to nie lubią pokazywać, że sobie z czymś nie radzą i im bardziej naciskamy to oni bardziej się zamykają w sobie.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Malutka44 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Wiesz co, ja też miałam takie wrażenie jeżeli chodzi o mojego D. Ale on wprost mi to wytłumaczył, że to nie o to chodzi, że on nie cche itp. tylko jak widzi, że ja się denerwuje, stresuje i płacze to stara się mnie pocieszyć i nie okazywać, że mu cięzko. Wiesz faceci to nie lubią pokazywać, że sobie z czymś nie radzą i im bardziej naciskamy to oni bardziej się zamykają w sobie.

Calkiem mozliwe ze tak jest.My dziewczyny zas.bardziej jestesmy uczuciowe ,wiesz.karolcia tu nawet nie chodzi o jego zachowanie tylko oto ze np wszystko pilnuje typu trzeba auto zatankowac,piwo kupic albo wypic ale tabletki zjeść albo ze do lekarza isc to jakos zapomina :( i nie wiem co mam myslec o tym

vzlj8e1e81c5uk65.png
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    kasia2903 też termin na @ mam 26.11.. więc czekamy raze, i też bym chciała już zrobić teścior ale boje się ze za wcześniej i załamie się na wstępie...

Razem raźniej! :) Nie pozwól mi zrobić wcześniej ;) W czwartek jadę na 2 dniowe szkolenie, więc sobota to chyba idealny termin na testowanie.

Damy rade, czekamy do soboty ! :) może jak raz uda nam się z podwojonymi siłami :) pozdrawiam

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka44 wrote:
    Calkiem mozliwe ze tak jest.My dziewczyny zas.bardziej jestesmy uczuciowe ,wiesz.karolcia tu nawet nie chodzi o jego zachowanie tylko oto ze np wszystko pilnuje typu trzeba auto zatankowac,piwo kupic albo wypic ale tabletki zjeść albo ze do lekarza isc to jakos zapomina :( i nie wiem co mam myslec o tym

Moim zdaniem to jest stres albo strach przed nieznanym... Porozmawiaj z nim na spokojnie, bez pokazywania emocji. Ja tak próbowałam wreszcz nawet takim pocieszajacym tonem i mój D. przyznał się, ze sie boi i martwi o mnie.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Malutka44 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje jeszcze raz

vzlj8e1e81c5uk65.png
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj, myślę że powinien sie po prostu otworzyc i sytuacja się wyjaśni :) Trzymam kciuki :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Malutka44 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje by nie zapeszyc :)

vzlj8e1e81c5uk65.png
    Nasz Aniołek [*] 9t 2014
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ